Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Kasik 11:16, 08 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, a jaki odcień zieleni by cię interesował? Rozumiem pokrój fontannowy?
Ja lubię Molinię Variegata. Ładnie startuje wiosną, potem łądnie wygląda, gdy kwitnie

Wiosną kupiłam 3 takie trawki do kolan.
Wyglądają, jak te brązowe pokorojem, tylko są zielone.
Carex Flagellifera Kiwi

Tu po zakupach w kwietniu:

Teraz kwitnie mało zauważalnymi kwiatkami na końcu wąsów.

Pokrój fontannowy - bardzo. Najlepsze byłyby rozplenice tak do drugiego roku, ale nie te wielkie. Tam gdzie potrzebna mi ta trawa mam właśnie trzy Moudry - ale one się nabudowują strasznie i nie uśmiecha mi sie dzielić ich co dwa lata.

poszukam jeszcze czegoś, ta Molinia - godna rozważenia.

Dzięki
Joku 11:34, 08 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Bardzo fajna ta ceglana donica.
Iwk4 12:25, 08 sie 2017

Kasiu, no tak, ze starszymi rozplenicami nie mam doświadczenia. Wszystko przede mną.
Jolu, dziękuję. Trochę ryzykowałam ją robiąc, bo nie byłam pewna efektu końcowego, ale faktycznie w tym miejscu fajnie wyszła. Testuję tu begonię i białą surfinię. Dosadziłam tam też stipę, ale jej nie widać. W deszczu surfinia się zamyka, ale jak jest słoneczko,ładnie kwiatki otwiera

Nie pamiętam, jak nazywa się ta roślinka...

Zana 12:51, 08 sie 2017

No żeś Ty była w W-wie i nic nie dałaś znać to ja mam focha, proszę Koleżanki! Kiedy byłaś? Pewnie nieprędko będzie znów taka okazja, żeby się choć na kawkę spotkać.

Dobrze, że taką piękną porcję zdjęć wrzucasz, oglądam z wielką przyjemnością I moim Kleine Fontanne to chyba muszę paluchem pogrozić, bo znowu są mocno opóźnione w porównaniu do Twoich. Chyba, że mam jakieś inne cudaki.
Zana 12:51, 08 sie 2017

A ta biała roślinka to chyba odętka.
Iwk4 13:05, 08 sie 2017

Aniu, odętka, masz rację.

Ty się Ania nie fochaj, byliśmy po dziecko, nocleg sobie zarezerwowałam, by Zbyszek był wypoczęty, ale w jakimś dziwnym miejscu, po rosyjsku właściciele gadali - trochę mi dziwnie było
Następnym razem sobie urlop objazdowy zaplanuję po ogrodach
Nawet ciut myślałam, by do Danusiowego ogrodu zajechać, dzień dobry powiedzieć, ale czasu nie było - odwiedziłam moją 91-letnią ciocię pod Warszawą. Gotuje jeszcze obiadki dla dzieci, szydełkuje cudne serwetki, a rano korzysta z komputera, gadu-gadu i przepisów szuka. Byłam pod ogromnym wrażeniem jej możliwości

Iwk4 13:07, 08 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Zawsze podziwiam ten twój piękny, wymuskany ogród.
Trawy,aż wzdycham głośno do takich pięknych..
Ech,,
Róze, jeżówki, floksy, hortensje, wszystko przepięknie się prezentuje w nim.
Pozdrówki zostawiam

Aniu, dziękuję. Miłe to, co piszesz Ale u Ciebie też pięknie Nie masz czego zazdrościć
Zana 13:16, 08 sie 2017

Z fochem to oczywiście taki żarcik. Ja już nie mówię, że bym Cię ciągnęła do ogrodu, bo to 40 kilometrów, ale jakaś kawka chociaż w przelocie, nawet na Starówce. Czytam o Cioci i oczom nie wierzę, tylko pozazdrościć w tym wieku!
_Martini_ 13:21, 08 sie 2017

Cudowe widoki! Wszystko soczyste, zdaje się, że każda roślinka daje z siebie wszystko, by wyglądać najpiękniej. Patrząc na całość super robotę robi ten płot panelowy.
Od myśli zatrzymania winobluszczu skutecznie mnie odwiodłaś. Dzięki! Może zwykły bluszcz posadzę.

A to co za narada?

Iwk4 napisał(a)

Iwk4 13:31, 08 sie 2017

Zana napisał(a)
Z fochem to oczywiście taki żarcik. Ja już nie mówię, że bym Cię ciągnęła do ogrodu, bo to 40 kilometrów, ale jakaś kawka chociaż w przelocie, nawet na Starówce. Czytam o Cioci i oczom nie wierzę, tylko pozazdrościć w tym wieku!

Zakoduję sobie na następny raz. A tak swoją drogą, napisz mi Ania na pv, w jakim kierunku jest twoja działka? jaka to okolica?