Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród niby nowoczesny ale... 08:31, 05 cze 2013

Do góry
Super wyglądają nowe, wyprostowane rabatki - uwielbiam takie No a warzywniak to już wszyscy chwalą, więc ja tylko dopiszę się do tych pochwał - skopiowałam - na razie fotki - a jak mnie najdzie ochota na warzywniak - skopiuję bezczelnie pomysł No bosssski jest!!!
Mam jednego modrzewia- kulkę w kamykach... Co jesień podkładam pod niego folie i trzepię z tych wszystkich cho.....ych igiełek... Już Ci współczuję - przy tylu sztukach Ale mam pomysł - jak poprosisz M. jesienią o otrzepanie modrzewi - na pewno zgodzi się na wymianę na lepszy model
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:21, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I nawet do wieczora

w sumie tak....dzień bogaty w doznania ogrodowiskowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:04, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czyli, że jak mniej będę cięła, to będzie miała lepsze przyrosty? U mnie wszyscy pytają: "ojej, te wszystkie drzewa Ci przemarzły?" Jakoś nikt strączków nie chce oglądać
Aniu - czy Ty masz krzewuszki? A jeśli tak, to co robić, żeby się nie pokładały? Pierwszy raz mam z tym problem...

Mam różne krzewuszki... i niestety jak wybujają do góry to się pokładają... jako, że nie miałam serca do cięcia, to podwiązywałam do kołków Tak przez 3 lata.... i pędy zdrewniały, zgrubiały i się jakoś trzymają teraz same, ale aby krzewuszka kwitła to trzeba ją ciąć... raz przytnę, potem nie przytnę.... ale po przycięciu znów są wiotkie gałązki, które maja dużo kwiatów wiec jak dużo to ciężkie, a jak ciężkie to leży... Ot, życie ogrodnika, ja tam się przyzwyczajam do tego, ze leżą Ja jedna a kfiotków dużo
Myślę, że powinnaś dość mocno je ciąć, i trzymać niskie ..
Bo moje to jak baba jaga To przykładowe pod ręką

Ogród Magdalenka 22:53, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Już przebieram nóżkami i czekam na fotki A spróbujcie ich nie pokazać!

Bendom ... obiecuję
Ogród Magdalenka 22:52, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Matko bosko, bukiety z rzodkiewek, mizeria w doniczkach i rocznica ślubu w szkółce roślin Jesteście niesamowite Toffam

Ja Ciebie też toffam ... Justynka też będzie mieć warzywka ... może chcesz pomidorka koktajlowego ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 04 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Agnieszka - jak się tnie, to się ma co się ma... albo rybki albo akwarium.. masz gęstą a ja mam ażurową i to mi w niej się najbardziej podoba.. miejsce mam wiec niech rośnie... dobrze, ze jednak zostawiłam jej trochę miejsca... a nie jak zwykle Każdy kto przychodzi to w okresie bezlistnym maca strąki... nawet jak było spotkanie to Danusia z Witkiem też oglądali strączki...
niewiele pamiętam ze spotkania, ale to zapamiętałam...

Czyli, że jak mniej będę cięła, to będzie miała lepsze przyrosty? U mnie wszyscy pytają: "ojej, te wszystkie drzewa Ci przemarzły?" Jakoś nikt strączków nie chce oglądać
Aniu - czy Ty masz krzewuszki? A jeśli tak, to co robić, żeby się nie pokładały? Pierwszy raz mam z tym problem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 04 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja dzisiaj widziałam Perovską i dumam czy i gdzie u mnie ją wsadzić...
Przy okazji wizyty w serwisie zajechałam do ogrodniczego w ktorym jeszcze nie byam i kupiłam 12 stip na rabatę z bukszpanami, tylko jest mały problem, bo rabata bukszpanowa się dopiero robi.... nigdzie u siebie nie mogę kupić 2 kulek bukszpanowych, a do stolycy jakoś mi nie po drodze w najbliższym czasie
wczoraj udało mi się prysnąć bukszpany mospilanem bo wylęgły się zarazy i kapustki zaczeły robić. Liczę, że od czwartku nie będzie padać i zrobie topsin i ortus. Jak myslicie ile trzeba zrobic przerwy pomiędzy jednym a drugim opryskiem?

Toż to są żurawy, a nie żurawki Chyba jednak za duże liście dla mnie, co nnie zmienia faktu, że są piękne!
U mnie perovskia przemarzła i zgniła, nie wiem w jakiej kolejności U Marzenki daje radę.
ALeż optymistka z Ciebie - od czwratku nie będzie padać Też bym tak chciała
Topsin można mieszać z ortusem? Bo przez te ciągłe deszcze u mnie wszystkie opryski spóźnione O przerwę między opryskami pytałam kiedyś IPO, ale... chyba nie dostałam odpowiedzi, więc staram się pryskać nie częściej niż raz w tygodniu.
BB 22:38, 04 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ewuś melduję się z rewizytą. Czekam na kolejne piękne foty. Pozdrowienia.

Zbysiu, cieszę się z rewizyty ogromnie Ty czekasz na foty, a ja na pogodę Wtedy będą foty! Wszyscy wyskoczymy z aparatami na łany przyrody i popstrykamy wszystko co się da
Kindzia napisał(a)
Rogownice też mam Mieszankę ogrodowiskową Sadzona jesienią, teraz rozsadzana i dosadzana. Teraz wiosną nawet z daleka dostałam Malutkie sadzoneczki jeszcze, ale część już kwitnie
Na brzegu skarpy posadzona, teraz zostaje czekać tylko aż się rozrośnie

Kasiu, żebyś widziała jakie moje sadzoneczki były małe.. Rogownica szybciutko rośnie Uwielbiam ją, bo jest.. taka delikatna i rzucająca się w oczy zarazem
Marzena2007 napisał(a)
A fotki kiedy bendom nie mamy dosyć!!!

Ty głodomorku Będą, będą.. Dzisiaj próbowałam, ale deszcz mnie przegonił... brrr...
Wieloszka napisał(a)
Napisałam o katalpie u Ani asc, gdybyś miała na nią ochotę (katalpę, nie Anię ). Kwitnie na biało, więc wpisałaby się w Twoją konsekwencję Pozdrawiam i też podziwiam foty, i też rozumiem niechęć do robienia następnych w takich "pięknych" okolicznościach przyrody

No właśnie tak mi się też wydaje, ze pasowałaby jak ulał Po pierwsze mojemu eMowi się podoba (mi dotychczas nie, bo myślałam, że nie kwitnie), po drugie - ma okrągłą koronę do kółeczek pasuje jak ulał

Muszę przemyśleć ile ona kwitnie?... poszukam zaraz...
agata19762 napisał(a)
no właśnie gdzie foty ??????

ja u siebie dodałam

znaczy się ....słowa dotrzymałam

Idę do Ciebie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zadawałam pytanie, kiedy Ty już odpowiadałaś Dzięki
aaaa widzisz miałam na poczatku drogi ogrodowej marmelady, ale mi padły... a ładne są ale faktycznie bardziej'pokręcone..
tutaj southern comfort z 1,5tygodnia temu

teraz są duuużo większe
Ogród Magdalenka 22:25, 04 cze 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Aga dzięki , mam tam rzut beretem ... nie wytrzymam do soboty, z Gabisią jedziemy tam pojutrze

Już przebieram nóżkami i czekam na fotki A spróbujcie ich nie pokazać!
Ogród Magdalenka 22:23, 04 cze 2013

Do góry
Matko bosko, bukiety z rzodkiewek, mizeria w doniczkach i rocznica ślubu w szkółce roślin Jesteście niesamowite Toffam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 04 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
to chyba southern comfort, mają duuże liscie, rozsną w słońcu. W tamtym roku byly sadzone i teraz wybujały tak, że muszę trawy zza nich wykopać bo je całe załoniły

Zadawałam pytanie, kiedy Ty już odpowiadałaś Dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:15, 04 cze 2013

Do góry
paola1a napisał(a)
Aniu czy te żurawki które masz pod hortensjami koło domku dla dzieci to southern comfort? Pytam bo na takie mi wyglądają i czy one rosną u Ciebie na słonću? Ja swoje posadziłam w półcieniu bo podobno się przypalają ale jeśli dają radę u Ciebie na słońcu to ja też bym chętnie widziała je u siebie w innym miejscu

Dołączam do pytania o żurawki. Syla poleca na słońce Marmelade (z takich pomarańczowych). Szukam czegoś o mniej pokarbowanych liściach niż marmoladki.
Powojnik rzeczywiście "mikry" Dobrze, że nie pokazałam moich, posadzonych godzinę temu - ledwo parę listków mają...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:07, 04 cze 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

ależ wezmę bardzo chętnie. Zaczyna mi się klarować wizja.....na razie tylko trochę
W sobotę nałapię pomysłów od rana

I nawet do wieczora
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:06, 04 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Bo ja wiem??? Kupowałam NN, raczej liliputki, ale pamiętaj, że przeżyły rok w ekstremalnie trudnych warunkach. Jak dostaną druga szansę, to kto wie Nie upchnę, nie mam koncepcji. Jak dają, to bierz

ależ wezmę bardzo chętnie. Zaczyna mi się klarować wizja.....na razie tylko trochę
W sobotę nałapię pomysłów od rana
Ogród do kwadratu 22:06, 04 cze 2013

Do góry
Aga, ja też jestem zachwycona Twoimi szałwiami Może już gdzieś pisałaś, jaka to odmiana, ale nie mogę coś doczytać... Potrzebuję taką właśnie mocno fioletową, wysoką na ponad 40-50cm (żeby wystawała znad żywopłociku bukszpanowego), wieloletnią. Podpowiedz plisss
BB 21:59, 04 cze 2013

Do góry
Napisałam o katalpie u Ani asc, gdybyś miała na nią ochotę (katalpę, nie Anię ). Kwitnie na biało, więc wpisałaby się w Twoją konsekwencję Pozdrawiam i też podziwiam foty, i też rozumiem niechęć do robienia następnych w takich "pięknych" okolicznościach przyrody
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:53, 04 cze 2013

Do góry
Bo ja wiem??? Kupowałam NN, raczej liliputki, ale pamiętaj, że przeżyły rok w ekstremalnie trudnych warunkach. Jak dostaną druga szansę, to kto wie Nie upchnę, nie mam koncepcji. Jak dają, to bierz
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:50, 04 cze 2013

Do góry
Bajeczna Twoja katalpa U mnie jeszcze nie kwitną, mam je od 2 lat i wiosną baaardzo mocno przycinam, bo nieprzycinane robią się (nie wszystkie) takie bardzo ażurowe. Moje są gęste, ale nie przyrastają rocznie tak dużo, jak to podobno katalpy potrafią A co najdziwniejsze - rosną 3 szt. obok siebie, odmiana Aurea, 1 jest złota, a 2 zzieleniały Jak dla mnie ich wygląd nie rekompensuje późnego wypuszczania liści, no ale jakby wyglądały tak jak Twoja, to co innego

Ev katalpa rosnąca w kulkę to Nana. Rzeczywiście sama tak rośnie, ale jak się ją formuje wczesną wiosną wygląda lepiej, nie kwitnie, ma mniejsze liście.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:38, 04 cze 2013

Do góry
Aga_pe u mnie brzozy posadzone są w miejscu gdzie właśnie robiła się po deszczu kałuża - teraz dzięki brzozom jej nie ma. Aga, tych kosówek mam 5, a nie 3

Kondzio macham też

Polinka oby nasze słoneczne życzenia się spełniły, bo mi grzyb i ślimaki "zjedzą" ogród

Aniu asc może się synoptycy pomylą... A propos krainy deszczowców - ostatnio przez przypadek moje dzieci obejrzały tę bajkę - i ja z nimi - jedna z ulubionych z dzieciństwa Uśmialiśmy się wszyscy

Ala polichlorek dzięki za komplementa

Syla staram się wymachać te chmury nad Afrykę , ale coś kiepsko mi idzie, bo znowu pada...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies