Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:25, 04 cze 2013

Z braku czasu zastosuję skrót telegraficzny, o ile wogle tak potrafię

Bogda - nie przepadam za kuchnią francuską

Justynka- to samo uważam, że katalpa ma tyle innych zalet, że wogle mi nie przeszkadza, że zaczyna późno wegetację Strączki są wystarczającą ozdobą No i zimą to najładniejsze drzewko bożonarodzeniowe....

Zbysiu - moja wyobraźnia dziś przytępiona... wygląda jak chmury Ale obstawiam pełną petunię, albo iryska Gooopia, jak zagadka to trzeba było najpierw się zapytać co jest do wygrania

Gierczuś - solniczka to gooopi też pomysł..... zasalarz glebę i potem kiesko Ci wszytko będzie rosło Musisz zmienić metody .... ja dziś stwierdziłam, że w zeszłym roku czujność rewolucyjną uśpiłam, bo myślałam, że się pozbyłam skutecznie, wiosną nie miałam czasu, a teraz mi się strasznie rozpanoszyły. M wraca ze spaceru z psem i stwierdza, że jakoś na polach ślimaków mniej...... owszem - mniej, bo przylazły do mnie

Ogólnie
- U mnie dalej leje tak jak i chyba u Was... trawnik chlupie i bulgoce przy każdym kroku.. jak na materacu wodnym. Ślimaki na foto nadziany na gwożdzia

Mala_Mi 21:28, 04 cze 2013

Mariska napisał(a)
Aniu, obejrzałam sobie troszkę Twojego ogrodu. Pięknie u Ciebie. Ja dopiero zaczynam u siebie. Nawet pokazać nie bardzo mam co. Ale myślę, że tak jak Ty po kawałeczku uda mi się. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Uda się uda, trochę uporu i nie załamywać się.... niestety jak samemu się robi, to błędy potrafi się załapać. Ja tam zawsze mówię, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło A jakie doświadczenie Zakładaj wątek i dokumentuj postępy prac... zawsze ktoś coś pomoże, doradzi czy ustrzeże np od choroby katalpowej
Syla 21:28, 04 cze 2013

Nie wiedziałam , że katalpa ma takie piękne kwiatostany ..... U mnie Aniu również chlup chlup ....ciągle i nadal ...
Mala_Mi 21:30, 04 cze 2013

Kindzia napisał(a)
No wiem, że u mnie katalpa nie będzie rosła...ale może chociaż kalina koralowa nie jest taka wielgachna? Takie pomponiki...mam ochotę ogromną. Masz może?

Niestety mam tylko kalinę Eskimo.... nie jest wielgachna ale koralików potem nie ma I nie pachnie I lubi podmarzać Wiec do naszego klimatu nie polecam... A tak wogle jakimś cudem kaliny innej nie mam... aż się sobie dziwię.

Muszę mykać do innych obowiązków więc u Was dziś nie podgrandzę ..
Mala_Mi 21:31, 04 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
Tulipaowca takiego jeszcze nie widziałam nawet jak byłam u Ciebie. Wzrok już chyba zawodzi. Wstawiłam u siebie martagony tegoroczne jak znajdziesz czas to zobacz.

Bogdziu nie są takie złe, a kwitnący jest cudny.. a reszta odpowiedzi u Ciebie już dawno jest Jakby były tanie to by rosły wielkie i szybko, a ja kdrogie, to znaczy, że rosną powoli I kapryszą .. za to jak się rozrosną to będzie czad
Bogdzia 21:35, 04 cze 2013

asc napisał(a)

Bogdziu nie są takie złe, a kwitnący jest cudny.. a reszta odpowiedzi u Ciebie już dawno jest Jakby były tanie to by rosły wielkie i szybko, a ja kdrogie, to znaczy, że rosną powoli I kapryszą .. za to jak się rozrosną to będzie czad

Na to właśnie liczę ale czy sie nie przeliczę????:_
Konstancja30 21:37, 04 cze 2013

zastanawiałam się czy zdążę przed tysiakiem ... i wyrobiłam siem uffffffffffffffff

napisze, że u mnie leje bo chyba nikt nie napisał jeszcze dziś słowa o deszczu ... no szlag mnie trafi ...

wczoraj miałam gradobicie razy 2 ... plantacja busikowa przetrzymała ... bodziszek ten mój legł utłuczon ale powstaje - zdziesiątkowany ale coś tam powstaje ...
Madzenka 21:44, 04 cze 2013

Impresario pyta się kiedy ma wykonać zapisy kontraktu Tzn kiedy rabata angielska się będzie tworzyć. Impresario musi bowiem jakiś kalendarz występów gościnnych ustalić a z czasem ostatnio krucho....

U mnie tylko mży, to już pawie jakby słońce jak napisała Annia G
Wieloszka 21:50, 04 cze 2013

Bajeczna Twoja katalpa U mnie jeszcze nie kwitną, mam je od 2 lat i wiosną baaardzo mocno przycinam, bo nieprzycinane robią się (nie wszystkie) takie bardzo ażurowe. Moje są gęste, ale nie przyrastają rocznie tak dużo, jak to podobno katalpy potrafią A co najdziwniejsze - rosną 3 szt. obok siebie, odmiana Aurea, 1 jest złota, a 2 zzieleniały Jak dla mnie ich wygląd nie rekompensuje późnego wypuszczania liści, no ale jakby wyglądały tak jak Twoja, to co innego

Ev katalpa rosnąca w kulkę to Nana. Rzeczywiście sama tak rośnie, ale jak się ją formuje wczesną wiosną wygląda lepiej, nie kwitnie, ma mniejsze liście.
ZbigniewG 21:55, 04 cze 2013

asc napisał(a)
..Zbysiu - moja wyobraźnia dziś przytępiona... wygląda jak chmury Ale obstawiam pełną petunię, albo iryska

Ania ostatnia odpowiedź się liczy i jest prawidłowa ale chmury same mi się nasunęły nad Orla Perć więc wkleiłem w odpowiednim wątku