Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:12, 21 wrz 2015

Do góry
Siaka....ten cis do Ice Dance by bardziej pasował... tzn kontrast byłby większy, bo cis ciemniejszą zieleń ma niż bukszpan.
Tak se myślę

W Kruklandii 08:56, 21 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
musze przysiąśc bo przeleciałam szybko a tu trzeba sie mocno skupić
przeczytałąm dokładnie i dalej nic ne wiem..o którym miejscu Ty teraz piszesz? i czemu wykopujesz wszytsie ziemozielone trawy ? Jak to nie chcesz zeby Ci sie rozłaziło jak chcesz busz...to na razie tyle pytań

No to tak...
Tu gdzie teraz mam róże (Princess i William) będą... hortki (niespodzianka! )

A róże przenoszę na drugą stronę ścieżki, tu gdzie jest klon.
Żwirek i ciurkadło zabieram i powiększam rabatę o półkole.... nie wiem czy na tej fotce widać, ale już jest zaznaczony zarys.

I oczywiście mam problem co dobrać do tych dwóch róż.

Wykopałam tylko Ice Dance i Silver Sceptre, bo się rozłażą.
Mam dużo innych turzyc, które się nie panoszą....plus żurawki też zimozielone
Chcę busz, ale nie jednogatunkowy. Na razie wypełniacze mam posadzone grupami, ale planuję to zmienić....kiedyś

Wyjaśniłam?
Lawendowy zawrót głowy 22:19, 20 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Moze Edyta mnie nie okrzyczy, ale w tym roku kupowałyśmy z Edytą takie same carexy jak na Twoim zdjęciu, ale my je kupiłyśmy pod nazwą Ice Dance, przynajmniej tak myślałyśmy,jedne moje ID, to takie jak Twoje GF, a drugie jeszcze inne. Ja myślałam ze GF jest zółta.

dokładnie tak jest jak piszesz.
Tylko, ze na tym zdjęciu tak ta trawka wyszła, ale na innej stronie znowu te zewnętrzne paski są bardziej limonkowe.

Te co my kupiłyśmy najpewniej będą Carex Morowii Variegata.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:50, 20 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę sobie popracowałem dzisiaj. Wypieliłem bylinowa na tyłach... oj niezłe okazy tam wyhodowałem, ale co ważne, że widać nie było
Rozpoczęła się rewolucja jednej rabaty i chyba dobrze sobie kombinuję, bynajmniej mnie moja wizja zaczyna się podobać Przy okazji oberwałem odrosty z 4 Ice Dance i zrobiłem zaledwie 24 duże sadzonki w litrowych doniczkach... za dwa lata będę wywoził jak chwast w taczce Na razie drugi ogród ma darmowe rośliny.

Pracuś z Ciebie. Nie dość, że u siebie to jeszcze u siostry. Fajny taki Brat. Ukłony.

Ja też mam fajnego. Dziś ode mnie wyjechał z bagażnikiem dobra ogrodowego, a ja dostałam świeże dorsze prosto z kutra ( sam łowił)i świeże śledziki wędzone.

Ogródek Iwony 20:27, 20 wrz 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
co to te trawiaste?i te małe drzewko?

Ewelina, na tej rabacie jest Ice Dance. A to drzewko - to próba mojego bonzaja ze starego na pół łysego bukszpana. Wymaga czasu, aby coś z niego wyszło, ale rośnie, więc się przyjął. Sadziłam w maju i go podcinałam.
Musze jeszcze jego prowadzenie skonsultować z Krzysiem - Ewy 777 mężem. On jest mistrzem bonzajowym
Miedzy ID są małe kuleczki Danica. Kiedyś w końcu urosną. To był taki nabytek maleńkich kuleczek za grosze

Lawendowy zawrót głowy 20:08, 20 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko zblizenie
[img size=640x478]https://www.ogrodowisko.pl/

Moze Edyta mnie nie okrzyczy, ale w tym roku kupowałyśmy z Edytą takie same carexy jak na Twoim zdjęciu, ale my je kupiłyśmy pod nazwą Ice Dance, przynajmniej tak myślałyśmy,jedne moje ID, to takie jak Twoje GF, a drugie jeszcze inne. Ja myślałam ze GF jest zółta.
Pogubiłam się po drodze... 19:31, 20 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
zamówiłam rozplenice hameln pomiędzy bukszpany, i na końcu misanty ML 3 sztuki mam też spore już kępy Turzycy ice dance, to może i ją trochę puste miejsca uzupełnię, akurat wyszło by mi z 15 małych kępekmyślałam też żeby trochę stipy w przyszłym roku dosadzić i dać do tego jeżówki białe i seledynowe

i jeszcze cebulki zeby na wiosne cos było
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:24, 20 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Monika, super Chopina mam 2gi rok, chyba za mocno go przycięłam, bo jakiś kurduplasty w tym sezonie. Myślę ze jak posadzisz co 80-100 cm to będzie ok
Elcie są piękne
Turzyca do cienia? Na pewno ta żółta Carex Elata Aurea. Na pewno Ice Dance radzi sobie super w cieniu. Evergold to samo. Ptasie łapki tez. Ale to są raczej niskie trawki, no może prócz 2 pierwszych. I nie wiem jak ze zwiewnością, chyba słabo bo one nie kwitną. Może molinia jakaś? stipy inne niż nasze końskie ogony?

Wysokie kwiaty biało kwitnące.. może odetki jak Kasia pisze (ale będą rzadkie, wiec nie wiem czy polecam...). Rutewka Delavaya, biała? Wypasione sprzedawał wczoraj bylinowy raj po 12 zl. Biały zawilec japoński?

Pokaz koniecznie jak robisz te rabatkę i w którym miejscu?

Kotkę potrąciło auto, weterynarz stwierdził ze może się wyliże... może... nie uśpił jej w każdym razie, wiec jest nadzieja... masakra, poryczałam się niosąc ja na rekach

ojej, Karola, co ty piszesz
strasznie sie zmartwilam kotkiem
gdzie ja znalazłas ? daleko poszła ?

jakies przeswietlenie/usg miala zrobione ? jakies obrazenia stwierdzone ?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:20, 20 wrz 2015

Do góry
Monika, super Chopina mam 2gi rok, chyba za mocno go przycięłam, bo jakiś kurduplasty w tym sezonie. Myślę ze jak posadzisz co 80-100 cm to będzie ok
Elcie są piękne
Turzyca do cienia? Na pewno ta żółta Carex Elata Aurea. Na pewno Ice Dance radzi sobie super w cieniu. Evergold to samo. Ptasie łapki tez. Ale to są raczej niskie trawki, no może prócz 2 pierwszych. I nie wiem jak ze zwiewnością, chyba słabo bo one nie kwitną. Może molinia jakaś? stipy inne niż nasze końskie ogony?

Wysokie kwiaty biało kwitnące.. może odetki jak Kasia pisze (ale będą rzadkie, wiec nie wiem czy polecam...). Rutewka Delavaya, biała? Wypasione sprzedawał wczoraj bylinowy raj po 12 zl. Biały zawilec japoński?

Pokaz koniecznie jak robisz te rabatkę i w którym miejscu?

Kotkę potrąciło auto, weterynarz stwierdził ze może się wyliże... może... nie uśpił jej w każdym razie, wiec jest nadzieja... masakra, poryczałam się niosąc ja na rekach
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:14, 20 wrz 2015

Do góry
a dziś natknełam się na zdjęcie tuż po posadzeniu ice dance:

2gi sierpień 2014 oraz 20 wrzesień 2015

Pogubiłam się po drodze... 17:56, 20 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
A jakie trawy planujesz do tych bukszpanów?
zamówiłam rozplenice hameln pomiędzy bukszpany, i na końcu misanty ML 3 sztuki mam też spore już kępy Turzycy ice dance, to może i ją trochę puste miejsca uzupełnię, akurat wyszło by mi z 15 małych kępekmyślałam też żeby trochę stipy w przyszłym roku dosadzić i dać do tego jeżówki białe i seledynowe
Trawki, żurawki i inne... :P 17:17, 20 wrz 2015

Do góry
Mam dużo:
turzyca Ice Dance
turzyca Silver Sceptre
szałwia fioletowa

Przyjmę:
Zawilce białe
Sadzonki bukszpanu
Hosty niebieskie, zielono-żółte, żłóte
W Kruklandii 15:26, 20 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Pamiętaj że jak byś chciała moje żurawki to czekają

Na zawilce białe tez poluję ,bym je w ML posadziła na tle ceglanej ściany ale tam gdzie bluszczem zarośnięta ,ładnie by się odbijały .
Ale u mnie jeszcze nigdzie nie widziałam .

Ewik....jak już sama nie wiem czego chcę.
Chciałam Ice Dance. Kupiłam, dzieliłam.... a teraz mi się całkiem odwidziały.
Mam taką kupkę małą...w wiaderku zielonym

Ale bida u mnie...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:54, 20 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Everillo posadzę chyba zamiast prymulek na nowej rabacie przed piwoniami.. nie będzie taka pusta zimą.. i dopasują się trawki do Gold Fountains pod magnolią.

Ja też zastanawiam się co posadzić z piwoniami, żeby zimą na rabacie nie straszyło. Turzyce takie żarówiaste to dobry pomysł Tylko kupić trudno te Everillo. Może Ice Dance zdałby egzamin?
Ogród wyrozumiały 12:55, 20 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Dziękuję Reniu za poświęcony mi czas !
Wasze pomysły,propozycje są dla mnie nie do przecenienia,bo ja sama tego nie ogarniam. Coś wymyślę i po drodze gubię się....
Wcześniej bałam się traw ze względu na ich podział późniejszy,bo przecież nie dam rady,ale pomyślałam,że będzie mus zaangażować męża i tyle
Podoba mi się i plan B i pomysł rozplenice plus rozchodniki.

A ze żwirkiem to myślisz taką łezkę,która obejmowałaby buka z berberysami ,tę obecnie pustą ziemię i red barona, a brzozy nie.

Mam 20 sadzonek Ice Dance do wykorzystania.
Widzisz/widzicie je gdzieś tutaj ??

Berberysy z hostami super ,widziałam zdjęcie od Kapiasa (bagatelle i hosty)Chyba Ty pokazywałaś ?? U Ciebie mi umknęły,przejrzę sobie jeszcze.
U mnie zostanie chyba tak jak jest ta plama,ja nie umiem takich przeplatanek,przerastają mnie

Z tą łezką to chodziło mi o coś takiego:

Przepraszam za jakość ... nie jestem w tym rysowaniu komputerowym dobra
Między buksiki można dać ID, które masz, dorzucić może bordową żurawkę To jasnozielone to hosty ... red barona przydałoby się jeszcze więcej tak by dochodziły do tej brzozy po lewo Obok tej brzozy po lewo można dać ze dwa miscanty
Sprzeczność w ogrodzie 11:17, 20 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Trawa zielona z białym obrzeżem to chyba ice dance. Wszystkie trawy lubią wilgotne stanowiska, wtedy rosną szybko

Ja zebrałam z dwóch odmian, będę siać Nasiona są na samym czubku. Najlepiej wziąć jakiś plastikową miseczkę, odwrócić kwiat nad nią i przejecha palcem po czubku. Wówczas nasiona powinny się wykruszyć.
Ja swoje nasiona przechowuje w różnych plastikowych pojemikach lub szklanych - zazwyczaj po kremach. Wszystkie trzymam w lodówce (mam specjalną półkę, dzięki temu szybciej i również wschodzą.

ps. Fajne zakupy
tam trawy mają mokro i wilgotno, jeśli to ice dance to u mnie spokojnie przezimowała przykryta agrowłókniną i gałązkami, już mam z niej nowe sadzonki..w takim razie zacznę ekperymentować z rudbekią
Ogród wyrozumiały 11:11, 20 wrz 2015

Do góry
Wyglada i zapowiada się bdb. A Ice dance mozesz same, w kupie, ew z funkami tez dobrze
Sprzeczność w ogrodzie 11:08, 20 wrz 2015

Do góry
Trawa zielona z białym obrzeżem to chyba ice dance. Wszystkie trawy lubią wilgotne stanowiska, wtedy rosną szybko

Mam też pytanie, czy zbiera się nasiona z rudbekii a jeśli tak to jak?

Ja zebrałam z dwóch odmian, będę siać Nasiona są na samym czubku. Najlepiej wziąć jakiś plastikową miseczkę, odwrócić kwiat nad nią i przejecha palcem po czubku. Wówczas nasiona powinny się wykruszyć.
Ja swoje nasiona przechowuje w różnych plastikowych pojemikach lub szklanych - zazwyczaj po kremach. Wszystkie trzymam w lodówce (mam specjalną półkę, dzięki temu szybciej i również wschodzą.

ps. Fajne zakupy
Ogród wyrozumiały 11:06, 20 wrz 2015

Do góry
Dziękuję Reniu za poświęcony mi czas !
Wasze pomysły,propozycje są dla mnie nie do przecenienia,bo ja sama tego nie ogarniam. Coś wymyślę i po drodze gubię się....
Wcześniej bałam się traw ze względu na ich podział późniejszy,bo przecież nie dam rady,ale pomyślałam,że będzie mus zaangażować męża i tyle
Podoba mi się i plan B i pomysł rozplenice plus rozchodniki.

A ze żwirkiem to myślisz taką łezkę,która obejmowałaby buka z berberysami ,tę obecnie pustą ziemię i red barona, a brzozy nie.

Mam 20 sadzonek Ice Dance do wykorzystania.
Widzisz/widzicie je gdzieś tutaj ??

Berberysy z hostami super ,widziałam zdjęcie od Kapiasa (bagatelle i hosty)Chyba Ty pokazywałaś ?? U Ciebie mi umknęły,przejrzę sobie jeszcze.
U mnie zostanie chyba tak jak jest ta plama,ja nie umiem takich przeplatanek,przerastają mnie
Małymi kroczkami do celu... 11:05, 20 wrz 2015

Do góry
ice dance mam nadzieje, że w przyszłym roku szybko się rozrosną

stożek bukszpanowy

hosta

kostrzewa sina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies