Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 20:31, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tutaj powinien być zamaskowany ten dom, gdyby dało się wsadzić buka kolumnowego Byłoby o wiele ładniej i proporcjonalnie

Ogródek Iwony 20:28, 19 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, to zależy co Ci się podoba. Ja bym posadziła hortensje lub róże, bo bardzo mi się podobają

Ewo, róże by tam miały za mało słońca, mam róże na słonecznej rabatce. Hortensje, popatrz rosną przy płocie, chyba, że je dać bliżej w lewo (przed nimi jest szambo zamaskowane obecnie korą ), a tam dać tuje? Tylko co z tym jednym biednym Rh?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:24, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, zajrzyj do mnie . Może pokombinujesz mi nad rabatką północną. Jakby co, to wszystko wywalę i zacznę od nowa. Tylko pomysły potrzebuję

Chciałam zgłosić nieprzygotowanie heheehe
Ale byłam tylko moje doradztwo to wiesz, mało wartościowe jakby

eda napisał(a)

Oj to fajnie masz mój M to zawsze mówi następnym razem ja idę no i jak jest ten następny raz to go nie ma i o do d.... ja muszę i o ..na szczęście jakoś tam przeleci tylko wracam zawsze z bólem głowy za dużo tego wszystkiego odwykłam i chcą nas wiecznie uczyć jak mamy dzieci wychowywać i takie tam wiesz ,,, a cebulki to dobra rzecz do domu i hiacynty pokazuj bo moje jaskry zmarniały za mało słońca miały bo mam dach na tarasie i za późno przeniosłam na inne okno ot gapa buziaki Ewcia

No mój dopiero na poziomie technikum się zmobilizował
Hiacynty w doniczce nie zmieniły się nic i nie mają kwiatków jeszcze hehehe, ale liście mają nieładne.
A jakskry pewnie wrócą do normy jak im lepiej zrobiłaś
Ogródek Iwony 20:24, 19 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tam masz chyba dołem trzmielinę. Pociągnęłabym ją dalej w to miejsce po berberysie.

Haniu, ja nawet nie wiem, czy tą trzmielinę tam chcę. Plan miałam polecieć nią z brzegu i dosadzać, ale jakoś brzydka jesienią się zrobiła.
Na tej rabacie jest bordo (Rh), zieleń, biel w róż wchodzący, może więc trzmielinę przesadzę na rzecz jakiś traw? Albo kulki np. bukszpanowe?

Albo inaczej posadzić hortensje w drugim piętrze, a z tyłu dołożyć więcej szmaragdów?
A co w najniższym piętrze?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 19 lis 2014

Do góry
Oj, Ana. Wojaże - wojażami, a ja czekam na fotki z ogrodu - stęskniłam się za czymś świeżym, kolorowym
Może jakieś zestawienie typu historia jednej rabaty, albo jednej trawki?
Mi się Miskanty marzą i ich wielkość, pokrój, kolor i wysokość.
Rododendronowy ogród II. 20:08, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, ty masz 4 pory roku nad cudną wodą. Vivaldiego jeszcze brakuje i kocyka do posiedzenia i tak bym mogła tam zostać

I ja
Bogdziu, bajeczne pory roku nad wodą mnie osobiście oczarowały i pomysł pokazania tego jest cudowny
Ogródek Iwony 20:03, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Eda, że masz malucha, to się zgadzam, ale syna w gimnazjum ? Nie zgadłabym tego. Młodziutko kochana wyglądasz

Ha ha miła jesteś Iwonko moje bąble to 5 i 15 skończone ha miło mi za rok będę 20 lat małżeństwa świętować jak Bóg da buziaki
widzę że ostro walczysz ze zmianami Powodzenia życzę Lecę mała w wannie szaleje paaa
Ogród ogrodniczki 19:23, 19 lis 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Basiu, mi się ta wizualizacja najbardziej podoba.

Szkoda, że ja tak nie umiem, a mam problem z rabatą północną. Może zerkniesz do mnie na ostatnie stronki?
Rododendronowy ogród II. 19:20, 19 lis 2014

Do góry
Bogdziu, ty masz 4 pory roku nad cudną wodą. Vivaldiego jeszcze brakuje i kocyka do posiedzenia i tak bym mogła tam zostać
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 19:12, 19 lis 2014

Do góry
Ewa, zajrzyj do mnie . Może pokombinujesz mi nad rabatką północną. Jakby co, to wszystko wywalę i zacznę od nowa. Tylko pomysły potrzebuję
Ranczo Edy 19:09, 19 lis 2014

Do góry
Eda, ja cię nie podejrzewałam o syna gimnazjalistę. Myslałam, ze twoje dzieci jeszcze z pieluchami biegają (z wyjątkiem córci, po którą do przedszkola biegłaś ), buziaki.
A ja berberysy lubię za ich kolor. Ostatecznie nikt się do nich tulić nie musi. Od tulenia są misie i e-Musie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:20, 19 lis 2014

Do góry
Aga, te wrzosy przycinasz wiosną ?
Zdrówka życzę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:16, 19 lis 2014

Do góry
Marzenki inspiracja jest cudna i Anabel długo ciekawi tym, co z niej powstaje
Co jeszcze prócz hortensji jest na tej fotce?
Pięknie wygląda ta biel z bielą
http://media-cache-ec0.pinimg.com/600x/0f/d7/ef/0fd7ef5fec660b10d92743e8c0363c45.jpg
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:06, 19 lis 2014

Do góry
Oj, a moje jeszcze na krzaczkach (pigwowce ). Chciałam, aby dostały zimna, ale w tym roku mam mało, bo krzaczki wiosną wyciepałam na rzecz nowych nasadzeń. Wyciąć pigwowca, to koszmar. Takie ma korzenie Rozrośnięte po całym ogrodzie .
W Gąszczu u Tess 18:04, 19 lis 2014

Do góry
Witaj Tess, rano na telefonie obejrzałam twoje zawilce i cudne rabatki, teraz przyszłam powiedzieć, ze zawilce cudne, a ja w przyszłym roku mam ochotę na kulki, podobne do twoich. Ślicznie skomponowałaś swoje rabaty.
Ogródek Iwony 17:44, 19 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Nadrobiłam u Ciebie na spokojnie dzisiaj, dużo mądrych słów o życiu.
Czerwony zachwyca w Twoim wydaniu
Cmok

Ewuniu, dzięki za czas dla mnie
Jakbyś miała go w nadmiarze, zerknij na moją niemoc
Może wiesz, kogo na pomoc wzywać ?
Ogródek Iwony 17:42, 19 lis 2014

Do góry
I z innej perspektywy listopadowo:
PRZED:

PO:
Ogródek Iwony 17:39, 19 lis 2014

Do góry
Wywaliłam rudbekię, nie pasowała kolorem .
Jesienią wyciepałam derenia, nawiozłam rabatę kompostem i przesadziliśmy z e-Musiem berberys bliżej płotu. Z przodu zwolniło się miejsce. I nie wiem co dalej? Wiosną trzeba podciąć berberys, aby się odmłodził (rada Danusi ). Dalej nie wiem, co z rabatą począć.
Tu widok z przodu, przy wejściu:

i dalej:

W listopadzie było tak:

Potem po przesadzeniu tak:

I z drugiej strony:

I teraz proszę o radę. Co począć z tą rabatą?
Ogródek Iwony 17:38, 19 lis 2014

Do góry
Muszę dziś pochodzić po wątkach. Trochę się dzieje: planowanie nowych rabat, dobre rady, ... Może się czym zainspiruję na drugi sezon
Męczy mnie rabatka północna:
Było wszystko zarośnięte: berberys wchodził na ścieżkę, z tyłu jakiś dereń zielony (nic ciekawego) i jeszcze jakiś dereń zimozielony z przodu.:

Z przodu jest szambo, przy płocie posadziłam 4 krzewy hortencji. Miały być Vanilia Frize, ale chyba są inne, bo słabo się wybarwiały. Posadziłam tam też Rh, 2 szt. Novej Zembli, ale jak u Bogdzi zobaczyłam, jakie wielkie mogą być, zostawiłam tylko jeden krzew i nie wiem, czy go tam zostawić, czy zupełnie inaczej zaplanować rabatę?

W sierpniu pięknie kwitły kwiaty hortensji. Musiałam podeprzeć roślinki, na drugi rok muszę kupić jakieś podpory mniej widoczne

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:59, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agatko, jeśli ty nie masz dobrego aparatu, to ja muszę swój w odstawkę zostawić. Przecież takie piękne zdjęcia robisz. Więc sprzęt chyba masz odpowiedni

Mój sprzęt, czyli skromny aparacik jaki jest, stary i z odzysku, foty pstrykam, na jego ostatnim oddechu, ale dziekuje Ewuś, że się podobają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies