Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lawendowy zawrót głowy 09:47, 13 kwi 2019

Do góry
Pozdrawiam dziewczyny . Ciepelka proszę więcej . U mnie wszystko ładnie przezimowalo. Tulipanki kwitną magnolie powoli zachwycają . Dziś ponuro i pada śnieg. Udanego weekendu .

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:32, 13 kwi 2019

Do góry

Na razie tyle - mam jeszcze robote potem pokaże.
A na przed wyjściem...
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:32, 13 kwi 2019

Do góry
Pokaze wam diete cud

Jako , zee to pies wlazacy do kazdej kaluzy, musialam juz go ostrzyc. Po kazdym spacerze jest mycie prysznicem i wyczesywanie brudu. Teraz bedzie latwiej. A jakie ma znow miekkie i puszyste futerko pod spodem.Sam podszerstek Miodzio.Wygladem teraz przypomina tate, czyli pudla krolewskiego. Z futrem do mamy, czyli do goldenka.

Ciezko uwierzyc, ze to bylo 2 wiadra futra.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:28, 13 kwi 2019

Do góry

jak ja kocham ten salonik
Kwiaty we włosach 09:25, 13 kwi 2019

Do góry
Witaj Kasiu - sadzonkę miałam jedną, tak mi się rozrosła, nie pamiętam nawet ile ma lat.Już była:

2009r. rośnie w środku między tują a lawendą

2010r. koło lawendy jeszcze mała

2013r. już większa i kwitnie

2014r.tutaj już duża, jednak trochę czekałam na nią

Więcej sadzonek , lepsze i szybsze efekty.Szkoda,że nie mieszkasz bliżej to dałabym Ci kilka sadzonek, chyba,że je ukorzenię i potem Ci wyślę.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:23, 13 kwi 2019

Do góry

I pięknie klon listki puszcza - najpiękniejsze o tej porze

tawuły też najpiękniejsze teraz

I migdałki w natarciu
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:20, 13 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Susan wie co robi. Lepiej niech zimno w zamknięciu przeczeka.

Pewnie masz rację - judaszowiec też musi się jakoś trzymać w tym zimnie...
Ale jak się uda to znów będzie piekny

I oby śliwy wiśniowe wytrwały - bo te sa równie urocze

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:16, 13 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Faktycznie dobrze,, że w pn nie przyjadą bo nadal ma być zimno. U mnie w pn w nocy -2 zapowiadają. Oby się nie sprawdziło. A w śr u mbue deszcz, ale do tego czasu może się jeszcze zmienić. Oby bez przymrozków.

Patrzyłam na prognozę z Instytutu jak Sylwia radziła - u mnie max 0 stopni, a w moich zabudowaniach to może koło 1 stopnia będzie. Też patrze bo w cholerę kwiatów mam sezonowych, aż mnie ciary przechodza jak będę je musiała przenosić. W SPA jeszcze do wyniesienia kwiaty domowe czekaja i nijak nie mogę je na razie wynieść. A od pn ma byc juz słonecznie u nas

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:14, 13 kwi 2019

Do góry
Jeszce się dowiedziałam, że w czwartek miała być dostawa bylin I teraz nie wiem czy jechać czy nie jechać W sumie to popatrzeć można

Bardzo lubię tą moją szkółkę. Wprowadzają i będą promować środki ekologiczne. Będą mieć min. nicienie, super dla mnie , nie muszę już przez internet zamawiać.
A teraz wzięłam dobroczynka.
Cytuję z internetu:

"Podstawowym pokarmem dobroczynka są przędziorki oraz szpeciele. Zimują zapłodnione samice na pędach drzew i krzewów w załamaniach kory i innych kryjówkach. Wiosną w temperaturze około 10-12 stopni roztocza aktywują się i wychodzą z kryjówek i opasek, a następnie żerują wysysając ciała przędziorków i szpecieli. Jedna samica niszczy około 8 przędziorków dziennie i około 550 w ciągu życia. Jeszcze lepiej jest w przypadku szpecieli, których potrafi wyssać około 300 dziennie. Ponadto odżywia się jajami tych szkodników. Dobroczynek może odżywiać się również pokarmem zastępczym tzn.: innymi roztoczami, pyłkiem kwiatowym, strzępkami grzybni, jajami drobnych owadów"

Zamieszkał u mnie jak ktoś ma przędziorka na świerkach Conica to polecam

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:13, 13 kwi 2019

Do góry
Ale ogólnie to uroczo juz jest - uwielbiam wiosnę
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:10, 13 kwi 2019

Do góry
Nie uwierzycie ale magnolię przed deszczę chronie parasolem - no wiem wariatka ze mnie

Chciałabym by choć troche dotrwała bo sliczna

A ta dalej uparcie zamknieta... Pewnie na judaszowca czeka
Ogród bez roweru 09:04, 13 kwi 2019

Do góry
Exotiki szykują się do kwitnienia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:04, 13 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
W tych temperaturach to morsowanie by było, ale jaccuzi prezentuje się świetnie. Jakie drzewa przesadzałaś?

Zimo jak cholera, do tego podobno w pn nie przyjadą bo nie ma kamery - no i z tego akurat sie cieszę, najbardziej pasuje mi środa - ma być ciepło i słonecznie, skosiłabym jeszcze trawnik a i Susan może by się w końcu otworzyła

Przesadzałam na rabacie Oliwii - tej przy wejściu do domu bo miała za dużo drzewek -
a że gleiczia mnie wkurza - bo wciąż nie ma listków,

to ją przesadziłam na tyły a złotokap do centrum (on co prawda też jeszcze nie ma liści ale ma ładną strukturę).

Ola dostała też swoje ukochane kury

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:02, 13 kwi 2019

Do góry
Młody zdawał egzaminy. W sumie to nasze zadanie sprowadzało się jak to wychowawczyni ujęła " stanięcia na głowie, żeby się nie spóźnił, bo tym razem nie będzie można wpisać mu spóźnienia " Stanęliśmy na wysokości zadania i reszta do niego należała.

W środę jak już pachole drzwi szkoły o czasie otworzyło wracając do domu wpadłam do szkółki, żeby głowę czymś zająć. I padło na kupę

Okazuje się, że dobrze, że przy mojej gliniastej ziemi koński kupuje. Dla dyni i cukinii, bo to żarłoki wzięłam owczy.
W czwartek, gdy ponownie swój obowiązek odhaczyłam przed pracą rozsypałam.

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:00, 13 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ślicznie tą wisienke prowadzisz
I nie dziwię się, że te pniaczki odłożyłaś też bym tak zrobiła

Sylwia takie gadżety pasują do mojego ogrodu

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:53, 13 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ale u Ciebie się dzieje Agatko,porządki ,nawożenie i cięcie, i zakupy ,i z warzywkami ruszyłaśTe zawijaski świetnie Ci wyszły i reszta tez oczywiście...ale zawijaski to już wyższa szkoła jazdy !

Bardzo lubię formowanie kuleczkowanie itp itd

Osiedlowy ogródek 08:52, 13 kwi 2019

Do góry
ale tulipanowe szaleństwo!!

Kosiarką w kuchni wygrałaś a jeszcze rowery w sypialni to już kumulacja

Popatrzyłam na ten planowany placyk pod drzewkiem - niestety nie pamiętam ostatecznego projektu, ale tak sobie pomyślałam, że skoro te cyprysiki wolno rosną, to może je skomponować jakoś w ten placyk? na skrajach jako strażnicy np tak

tulipki to muszą być concerto, skoroje bierzesz pod uwage. Purissima nie ma takich ciemnych środkow
Ogród do odnowy 08:26, 13 kwi 2019

Do góry

Od Halinki dostałam! Mam nadzieję na żabki w ogrodzie

Ogród do odnowy 08:18, 13 kwi 2019

Do góry
Deszcz bardzo potrzebny, zamiast niego białe z góry leci, dobrze, że +2C

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies