Gabi mam kalifornijską gatunek (chyba pełnoletnia ) i jeszcze nie szyszkuje
ta też pełnoletnia ale w 2012 zaszczepiłem ją kalifornijską Argenteą
którą kupiłem w 2011 (szyszkowała w 2015)
szczepione szyszkują wcześniej
tak wyglądała chyba 2lata po szczepieniu .....................szyszka na matecznikuw
ooo
Zapraszam na wycieczkę po moim ogródku
Grabowa z sesleriami
Warzywnik z malinami na tyłach
Mąż sypnął nawóz akurat przed tymi deszczami i trawa ładnie odżyła - dostała zastrzyk energii
Ten front posadzony ale miskanty malusie że ich nie widać - i nie chcę psuć tego ładnego dla mnie ciągu zdjęciowego frontowym koszmarkiem (a w sumie koszmarek bo ani kory ani kamienia tylko ta włóknina brzydka - a to już nie pasuje do mojego ogrodu.
Mąż z moim tatą kończą montować ostatnią lampę na tyłach a potem albo się biorą za kratkę koło chatki żeby zasłonić część totalnie niedekoracyjną albo może zamontują lampę do oświetlenia buka
Oj to prawda Gosiu chociaż czasami to nawet lepiej
Dla Izy speszial
Ten niebieski (różowy z wcześniejszych zakupów)
Te przezroczyste (różowa - ametystowa w zasadzie - też z jakichś poprzednich) i patera też z poprzednich
Aura do wykonania sesji fotograficznej sprzyja, bo ostatnio nie miałem szczęścia aby wbić się w słoneczną pogodę a efekt mojego pstrykania na ogrodzie zapraszam poniżej... a więc klony i herbaciarnia w kolejnej wiosennej odsłonie - zapraszam
I lustro do wymiany - ja to dobrze że wytrzymało program
Patrze i się wzruszam, ile zawdzięczam temu ostatniemu rokowi, złapałam niesamowitą wenę i siłę podczas tego kręcenia, zdobyłam się na odwagę we wszystkim co do tej pory kulało, jest cudownie, jest spokój
Dokupiłam ostatnią - trzecią donicę pod murek, mnie się teraz ta ściana bardzo podoba!
Łanie na jej tle prezentuje się leśna rabata. Nad Ławką glicynia - teraz tak jest prowadzona, czekam na efekty kwitnięcia takiego poziomo wiszącego węża
kilka lat temu kupiłam maleńką siewkę klonu cukrowego w końcu drzewko nieco urosło, w zeszłym roku przejrzałam na oczy, że pień przy samej ziemi jest podwójny i grozi to rozerwaniem drzewa w bardziej zaawansowanym wieku
pnie rosną, są niemal tej samej grubości - jeden dość nisko wytworzył rozwidlenia
drugiego odgięłam do zdjęcia by go pokazać
pytanie który pień wyciąć? skłaniam się do zostawienia tego odgiętego do zdjęcia ?