Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

sarenka 13:04, 29 kwi 2019

Hej Łucja. Wpadam do Ciebie z wątku Iwony, jestem ciekawa jak wygląda Twój ogród . Ale to później zobaczę
tulucy napisał(a)
Asia kiedy u Iwony te rozrzucone symetrie robią robotę, a u mnie robią bałagan.

Ja pewnie potrzebowałbym ze 3 tygodnie świętego spokoju na zrobienie wszelkich prac, i jeszcze jakiegoś silnego chłopa do tego. Żeby mi nikt nie zawracał głowy obiadem, praniem i lekcjami. I jeszcze żebym mogła wyciepać to, co mi przeszkadza, a nie czekać na właściwy moment i dobry humor
zgadzam się. Teraz mam jakąś godzinę żeby iść na podwórko popracować, ale tyle roboty, że nie wiadomo w co ręce włożyć...a przydałby się ktoś silny bardzo do pomocy
anabuko1 13:58, 29 kwi 2019

tulucy napisał(a)

Piękna wiosna.
Ja lubię rożne takie tam
U mnie też pada.Bardzo delikatnie.ale opad jest
tulucy 08:10, 30 kwi 2019

Dziękuję Aniu

Megi witaj u mnie, ale tu nic ciekawego, no może wariactwo się różane wybija ponad przeciętną

Wczoraj nic, sucho, pogrzmiało, postraszyło, narobiło nadziei i poszło bokiem.

M zaakceptował rozwiązanie na uzupełnienie podmurówki w brakującym kawałku ogrodzenia, może we czwartek kupimy płyty i zacznę działać. Jak to zrobię, to mogę tam nowy kawałek rabaty szykować. Tam jest dość wilgotny teren, cienisty od południa, słońce rano tylko. Ale kiedyś może sąsiadka zrobi porządek z tujami u siebie, one już mocno przerzedzone i połamane trochę.

A jutro zakładamy matę wiklinową na płot. I mam problem, jak te trytytki łapać, skoro mam dojście tylko od swojej strony, do sąsiadów nie wejdę przecież. Chyba będziemy stopniowo rozwijać rolkę, mocować i tak dalej.
Gosiek33 12:27, 30 kwi 2019

zrób haczyk z drutu i przeciągaj trytkę jak wełnę szydełkiem. Ale rozwijać to i tak lepiej po kawałku, bo całość nie ustoi tylko kłaść się będzie. Najlepiej taka robota idzie na trzy pary rąk
tulucy 12:39, 30 kwi 2019

To chyba sąsiada będziemy musieli zaangażować, bo dzieci do dziadków jadą
tulucy 13:49, 30 kwi 2019

Właśnie kurier zostawił u sąsiadów słupki na trejaże pod róże słupki są stalowe, ogrodzeniowe, a do nich będą drewniane poprzeczne listwy.
Zana 14:18, 30 kwi 2019

tulucy napisał(a)
[b]
Ja pewnie potrzebowałbym ze 3 tygodnie świętego spokoju na zrobienie wszelkich prac, i jeszcze jakiegoś silnego chłopa do tego. Żeby mi nikt nie zawracał głowy obiadem, praniem i lekcjami. I jeszcze żebym mogła wyciepać to, co mi przeszkadza, a nie czekać na właściwy moment i dobry humor

Ooooo to dokładnie tak jak ja. Ze trzy tygodnie wolnego od roboty przede wszystkim. Z lekcji już się sama zwolniłam, nie wyrabiam z moim synem, którego dewizą życiową jest: "jakoś to będzie" (ciekawe po kim on to ma, na pewno nie po mnie. A jak nie po mnie to....). Odpuściłam, niech się dzieje wola nieba!

Tarczownica bardzo ładna.
Kociamama 22:37, 30 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Asia

Grunt to pomarzyć
Gosiek33 06:51, 01 maj 2019

Żadna robota w ogrodzie się nie kończy tak jak nasze pomysły
tulucy 10:25, 01 maj 2019

Oj to prawda Gosiu chociaż czasami to nawet lepiej

Dla Izy speszial
Ten niebieski (różowy z wcześniejszych zakupów)

Te przezroczyste (różowa - ametystowa w zasadzie - też z jakichś poprzednich) i patera też z poprzednich