Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:54, 13 mar 2017

Do góry
Oto rzeczony rabata
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=12
Nr 6
Nowego początki 15:20, 13 mar 2017

Do góry
Podziwiam Twój zapał i oczywiście efekty!
Projekt nasadzeń to strzał w 10! Wiadomo!
Ale ile Twojej pracy widać!
Pokaż koniecznie placyk na ławeczkę-domyślam się, że to okrągłe miejsce pod świerkami Będzie tam huśtawka czy raczej ławeczka?
pozdrawiam
W Kruklandii 21:23, 12 mar 2017

Do góry
babka napisał(a)

Pokażesz parawan/ projekt ?? Też mi sie marzy bo sąsiedzi wścibscy a tuje za wolno wolno rosną.

Juzia leżaczek dobra rzecz, kombinuj dziewcze, kombinuj

Żon mi obiecał...że zrobi...nawet dwa!
Ale kiedy to będzie....
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 16:20, 11 mar 2017

Do góry
o matko ale nowiny!
gratulacje!
będziesz miała przynajmniej czas dopracować projekt bo jako doświadczona mamuska w tym aspekcie dokształcać sie nie musisz
no i doktorat w buciu kierownikiem w ogrodzie bedziesz mogła wyrobić. ścikam i zdrowia i powodzenia w tej przygodzie zyczę
Miejski ogród w wersji mini 18:04, 10 mar 2017

Do góry
Hej Kamilo,
Masz rację projekt to był strzał w dziesiątkę. Sama bym sobie pewnie nie poradziła. Dziękuję że zajrzałaś. Obiecuję że pojawię się i ja u ciebie.
Miejski ogród w wersji mini 11:14, 10 mar 2017

Do góry
hej Kasia
wiem że u Ciebie byłam
ale chyba nic po sobie nie zostawiłam

ślicznie się zmieniło u Ciebie
projekt wykonany przez profesjonalistę to jest to

już zaczęłaś kopać ja czekam jeszcze na lepszą pogodę
macham i będe podglądac

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:17, 09 mar 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
I jak Twój projekt, zdecydowalaś się już?
Ładnie sie ogród u Ciebie zapowiada.
Lawenda cudna, ja takiej nigdy nie bede mieć, ilekroć próbowalam, nic z niej nigdy nie zostalo, jedyne rośliny, które mnie nie lubią

Dziękuję!
Niestety, zima wogóle nie pomogła mi w inspirajach... Mam kłopoty z odtajaniem
U mnie chyba lawenda jest jedyną rosnącą jak wściekła.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:48, 09 mar 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Paulinko bo tak kombinuję, na pewno te rabatki w realu wyjdą troszkę wyproszczone, jeszcze poprawiam ten swój projekt, podzielę się jak coś pokombinuję.

Kombinuj, Kombinuj, bo jak później rośliny są na rabatce to już łatwo tak przerobić nie jest ja chyba z 4 razy przerabialam za nim zrobiłam tak jak w miarę mi się podoba, a ile razy rośliny przesadzalam ło matko Mąż już w ogóle przestał mnie rozumieć, bo mówił,że zmieniam i zmieniam, a przecież wszystko dobrze jest
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:41, 09 mar 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Monia nie myślałaś o prosciejszych liniach rabat? Z własnego doświadczenia wiem,że takie wygibasy trochę dziwnie wyglądają i w tamtym roku je w miarę "proscilam" fale są ładne, ale delikatne coś takiego jak po prawej stronie, czy lewa musi być aż tak wysunięta i wygibasna?

Paulinko bo tak kombinuję, na pewno te rabatki w realu wyjdą troszkę wyproszczone, jeszcze poprawiam ten swój projekt, podzielę się jak coś pokombinuję.
W Kruklandii 20:24, 08 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Juzia parawan mi chlopaki robia wreszcie sie wyciagne na fotelu I nikt mi w kieliszek nie bedzie zagladal hihi tez juz mi sie chce ciepelka)))

Pokażesz parawan/ projekt ?? Też mi sie marzy bo sąsiedzi wścibscy a tuje za wolno wolno rosną.

Juzia leżaczek dobra rzecz, kombinuj dziewcze, kombinuj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:24, 07 mar 2017

Do góry
Aniu bardzo mi miło, ale projekt tylko w jakimś niewielkim stopniu mój u mnie to trudno utrzymać trawnik, gdy całą zimę się po nim jeździ samochodami, ale tak już jest i nic bez grubej kasy nie zrobię
Żurawki u mnie zostają, ale już nie w takiej ilości, dużo czasu zajmuje utrzymanie takiej ilości odmian, gdy są to jedno odmianowe grupy jest o wiele łatwiej.
No i raczej będzie część druga

Kasiu jeszcze bardziej mi miło że masz o mnie takie zdanie.
Liliowce... właśnie muszę przesadzić z warzywnika kilka kęp, dobrze że wspomniałaś
Ogrodowy song 18:36, 07 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Początkowo z Garden Puzzle też korzystałam. Pobędziesz z nami, to posiądziesz wiedzę

Na razie konsekwentnie realizuję projekt a przy okazji czerpię wiedzę o roślinach od bardziej doświadczonych ogrodniczek. Mam nadzieję że niedługo sama też będę mogła się podzielić tym czego cały czas się uczę . A na razie pytam, podglądam i kibicuję innym .
Z ogródka na wsi 10:31, 07 mar 2017

Do góry
Radziu faktycznie smok Ci wyszedł,ale projekt fajny
To miejsce trzeba kochać 10:46, 06 mar 2017

Do góry
Projekt miałam. Część nasadzeń jest zgodnych, ale dużo też zmieniałam. Spodobało mi się.Tu gdzie jest rabata zmieniana w projekcie były sosny, a przed nimi trawy, lilak Palibin, rozchodniki i śliwa dziecięca.

Na początku chcieliśmy te sosny zostawić, ale potem jak zrobiłam już inne rabaty, to te sosny jakoś przestały pasować do reszty. Były nieuporządkowane, niechlujnie wyglądały.

A ten rysunek to modyfikacja projektu jaki dostaliśmy. Kółeczka przemieściłam, żeby to sobie zobrazować. Nic szczególnego.

Różanka zaplanowana
To miejsce trzeba kochać 09:46, 06 mar 2017

Do góry
No to padłąm. Wow, pełna profeska! Sama robiłaś projekt czy zlecony?
Widzę, że lubisz poukładane rabaty i szpalery. Ja niby też, ale nie zawsze mi to wychodzi tak, jak bym chciała.
Dojrzałam w projekcie Vanilla Fraise. Maiałam je (5szt) dwa sezony pod oknem w jadalni. Przesadziłam jesienią, bo mnie wnerwiały. Wykładały się mimo podwiązywania. Bardzo je lubię, szczególnie za kolor, ale pokrój mi nie odpowiadał. W to miejsce dałam Limelight, które stoją jak żołnierzyki.
Widziałam już hortensje u Ciebie, piękne zwarte krzaczki.

Różanka zaplanowana?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies