Czarodziejskie miejsce na ogród dajany
14:00, 19 kwi 2016
Iwonko ,a ja dzisiaj do ciebie napisałam
Jak się cieszę że jesteś u mnie
,
Ta skarpa na pierwszym zdjęciu(na tej stronie) będzie takim murem oporowym Widać na nim dwa pręty z oznaczeniem poziomu. To będzie szerokość skarpy ,wysokość natomiast oznacza działka powyżej .Ten mur musi powstać ,nawet zaznaczył go projektant domu ,chodzi o spływającą wodę z góry . W odstępach ,może w trzech miejscach zrobię schody abym mogła swobodnie tam wchodzić ,plewić ,sadzić itd. Natomiast ten prosty teren na górce a jest to róznica ok 5 m w wysokości od płaskiego terenu, jeszcze dobrze nie przemyślana, szkopuł w tym że nie umiem tego narysować .Po środku będą schody, boki podmurowane,podwyzszone , dosypana ziemia .Z pewnością będzie to kilka poziomów najwyżej jest przy siatce na końcu działki. Masz talent w rysowaniu Iwonko? a może jakiś fajny pomysł? jestem otwarta na propozycje ,a za pomoc byłabym najszczęśliwszą istotą na ziemi .Jeśli potrzebne są dodatkowe ,dokładniejsze zdjęcia to je zrobię .Tych murów nie będzie z czasem widać bo obsadzę je roślinami zwisającymi .Kiedy wyrównam poziom i zasieje trawę tez się troszkę ich wysokość obniży .Na mojej działce trzeba być aby ujrzeć to czego na zdjęciach się nie zobaczy .Teren jest trudny, jeśli chodzi o robotę ręczną, no i ta skała która jest w tej najwyższej części. Nie posadzę tam żadnego drzewa bo nie urosną przecież na skale .Piszesz ze to dla kilku chłopów robota? owszem ale wpadam ze szpadlem jak mnie wnerwią w domu .Sama nie wiem skąd się nagle u mnie pojawia tyle siły. Takie odreagowanie hi,hi. Stres ze mnie schodzi a i pożytek z tego pozostaje