Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 15:50, 25 mar 2019

Do góry
Na rabacie żółto-czerwonej ruszyły liliowce 'Stella de Oro'.

Bawarka 15:49, 25 mar 2019

Do góry
Ogrodowo? Kupilam nowa stolowke...tym bardziej, ze sa nowe gniazda i nowe rodzinki potrzebujace wsparcia. Niech jedza... te matki Leonowe i Leony. Widac, ze sa glodne i zabiegane...nusze znowu uzupelnic Na zdrowko

Dalej..

Swiat do gory nogami...ale jaki fajny
W samym słońcu 15:48, 25 mar 2019

Do góry
Ogród Muszelki 15:43, 25 mar 2019

Do góry
Pamiętacie, jak pisałam w listopadzie, że posadziłam w alei brzozowej, pod R.O.D.-owskim płotem wrotycz? W sobotę zajrzałam do niego. Przyjął się i wypuszcza młode listki. Już nie będę musiała skakać po łące w poszukiwaniu wrotyczu, zawsze będę miała pod ręką świeżynkę!

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 15:43, 25 mar 2019

Do góry
Witam.
Proszę o poradę w sprawie moich tuj szmaragd.

Drzewka posadziłem dwa lata temu z donic. Ziemia jest gliniasta, w dołki wsypałem po 0,5 worka ziemi do iglakow, nie dawałem żadnej szmaty. W zeszłym roku opryskiwałem odżywką Pinivit, a jesienią podlewałem florowitem jesiennym w płynie.
Dwa dni temu, w celu obniżenia Ph gleby (ph 6,5), posypałem siarczanem amonu w dawce 15 gr na m2, solidnie podlałem.
Ostatnie dwa dni były słoneczne. Zauwazylem, że moje tuje nabrały odcienia brązowego, a raczej ich końcówki.
Proszę o radę, czy to jest normalny objaw, czy czegoś im brakuje?

W samym słońcu 15:41, 25 mar 2019

Do góry
Bawarka 15:39, 25 mar 2019

Do góry
Nawet te zakwitly
Bawarka 15:38, 25 mar 2019

Do góry
Troche domowki w ten chlodny dzien...

...uDany ogród 15:33, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
w sumie to ja kocham kolorowy ogrod, kazdego koloru u mnie troche byc musi

jakbys chciala poeksperymentowac z zółtym to na poczatek moze magnolia butterflies, obledna, mam i nawet kwitla

Ja lubię taki monochromatyczny z akcentem amarantowym. Póki co mi się tak podoba. Zaraz zerknę na to żółte cudo, kto wie

EDIT: Cudowna ta magnolia, zjawiskowo to wygląda
...uDany ogród 15:29, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
ha, mam kilka kalin krzakow ale tez kilka kupilam szczepionych na pniu, pieknie sie prezentuja. lubie kaliny poza roseum

A ja kocham Roseum, tak obficie kwitnie i u mnie nigdy nie ma mszyc.
Kalin mam kilkanaście odmian, ale ani jednej szczepionej. Marzę obecnie o angielskiej i tą akurat chcę na pniu. Może na urodziny sobie sprawię

...uDany ogród 15:26, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
tak mialam w poprzednim ogrodzie, zero zółtego. ale polubilam i troche tej żóltości mam w krokusach, liliowcach, rannikach, azaliach, forsycji, magnolii. kilka iglakow musniete złotem, wiaz weredei i glediczja sunburst. szczegolnie zima i jesienia zólty na iglakach jest pozytywem. ja z kolei unikam czerwonych/bordowych drzew i krzakow
chociaż jesienia zakupilam 4 jarzaby joseph rock przebarwiajace sie ogniscie to latem sa zielone. sadzilismy je w listopadzie w mega deszczu. ale mam nadzieje, ze jesienia dadza pokaz ognia

Ciekawe, czy ja tez kiedyś wprowadzę żółty?
A to akurat lubię czerwono listne krzewy i drzewa, trochę urozmaicają moją zieleń
Przebarwiające na czerwono też lubię, w sumie to jesienią żółć też mi nie przeszkadza...ciekawe?

Ogród Muszelki 15:24, 25 mar 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Krokusy w takim pięknym trawniku są super, w moim tak ładnie nie będą wyglądały.
Zdecydowałam się na rzeczkę wzdłuż rabat, myślę, że plamami kolorów.
Muszelko, jak duże były Twoje cebulki?

Grażynko, początkowo chciałam spełnić swoje marzenie z młodości, by mieć w trawniku łany krokusów podobne do tych z Doliny Chochołowskiej. Ze względu na konieczność przeprowadzania zabiegów pielęgnacyjnych trawnika zrezygnowałam z tego pomysłu. Posadziłam tylko 50 sztuk, tak na próbę, by zobaczyć, czy przetrwają i czy rozmnożą się.
Ale już teraz, nawet w pojedynkę, też fajnie wyglądają na trawniku. Wiosną cieszy każda plamka koloru

Zakupione cebulki były różnej wielkości (w zależności od odmiany). Część była wielkości orzechów laskowych, ale były i znacznie mniejsze. Niektóre krokusy zaczynają już przekwitać, a niektóre dopiero wychylają zza listków łebki.

Najważniejsze, że wzeszły u Ciebie listki. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Jeszcze pokażą Ci swoje piękno
...uDany ogród 15:23, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
a w ogole cos mi z drzewkowaniem w glowie siedzi, bo wszystkie tamaryszki tez prowadze na drzewka, mnie sie bardziej podobaja w takiej formie niz krzaczory czupruchy. tylko wycinanie odrostow to ciagla walka.

Ja też lubię drzewka, dużo więcej się zmieści
Ale niektóre krzaczory szczególnie wielkich rozmiarów obsypane kwieciem robi wielkie wrażenie. Kocham tawuły one są zawsze pięknie ukwiecone
Ja wyprowadziłam kaliny na drzewka

...uDany ogród 15:19, 25 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Abeliofylum koreańskie - nie znałam.

Kadry piękne. I kule ceramiczne też uwielbiam. Kupowałaś swoje w PL?

Ewciu jest piękne i warte uwagi Ja kupiłam w zeszłym roku malutki krzaczek, a w tym już pięknie kwitnie.
Dziękuję bardzo, wiosna jest piękną modelką
Kule włoskie z polskiej hurtowni Uwielbiam je. Wykupiłam cały zapas, teraz nigdzie ich nie widziałam.

Dwa ogrody 15:17, 25 mar 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

i bratki, skrzyneczki z takimi samymi podstawkami pójdą na parapety w wykuszu

Pięknie!
Będę usiłowała sobie przypomnieć. Albo zajrzę do notatek i folderów.
Ogrodowy song 15:16, 25 mar 2019

Do góry
Bardzo lubię te dzwonki...

...uDany ogród 15:13, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
a jeszcze napisze, ze na poczatku te kwiatki sa srednioróżowe i z czasem robia sie bladorozowe, prawie biale. moze dlatego napisane jest roseum. po kwitnieniu przesadze moje mikro drzewko w lepsze miejsce. jak ono przekwita to zółte forsycje maja kwitnienie. przynajmniej u mnie tak sie wymieniaja. 2 żólte forsycje tez wyprowadzilam sobie na drzewka, a jeden krzaczek rosnie naturalnie, tylko tne mocno, bo rosnie migiem.

Nie wiem, ale w necie są prawie białe i różowe. Moja już zbladła. Może ostatecznie będzie biała
Ja nie mam żółtych roślin w ogrodzie, forsycje mam u Mamy
Jakoś żółty mnie w ogrodzie drażni, tak jak czerwień...
Wolę takie stonowane kolory, to mnie uspokaja

Ogrodowy song 15:08, 25 mar 2019

Do góry
I jak tu nie pstrykać fotek, skoro tyle się dzieje ) Wiosną wszystko pierwsze...pierwsze hiacynty, pierwsze szafirki...czekamy na pierwsze tulipany. Pierwsze fiolety u mnie..

Dwa ogrody 14:56, 25 mar 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

mamy taki sam wozek czyli dokldniej mowiac ja mam trzy super sa
ja jednak rozdzielilam moje kwitnace dwoma kolorami ciemierniki, jeden zostal nie ruszany a drugi zmienil miejsce, zobaczymy jak zakwitnie za rok. Mam nadzieje, ze kwitnienie za dwa lata bedzie ok.
Twoj limonkowy sliczny
Moje rojniki tez wszystkie czerwone
czytalas PW?
...uDany ogród 14:34, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
No i teraz padlam ze smiechu, wiesz ze ja takie cos mam i nazywam to różowa forsycja? u siebie wyprowadziłam na drzewko. nigdy nie zwrocilam uwagi na kwiatkipojedyncze tylko zawsze w masie. chyba przesadze blizej tarasu zeby oko wiosna cieszylo, teraz w jakims narozniku rosnie i malo zwracam na nie uwage.

na truskawki masz ostatnie chwile, u siebie posadzilam sadzonki frigo++ z gwarancja owocowania juz w tym roku, poprzednie ktore kupilam w tej samej firmie owocowaly.

U mnie to krzak, drzewko musi pięknie wyglądać Koniecznie przesadź obok tarasu, o tej porze niezastąpiona
Wiem że czas na truskawki, ale nie wiem gdzie je posadzić...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies