Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 14:30, 25 mar 2019

Agania napisał(a)
Ty to potrafisz przy wielkich porządkach cudowności pokazywać i nawet ogród zadymiony czaruje

Aguś uwielbiam uwieczniać kwitnącą wiosnę M pracował, a ja pstrykałam. Sprawiedliwy podział ról
Taki dym, czy mgła są bardzo romantyczne

Ostatnio na spacer po ogrodzie wybrały się kaczuchy

Już wcale się nas nie boją
dana1s 14:34, 25 mar 2019

TAR napisał(a)
No i teraz padlam ze smiechu, wiesz ze ja takie cos mam i nazywam to różowa forsycja? u siebie wyprowadziłam na drzewko. nigdy nie zwrocilam uwagi na kwiatkipojedyncze tylko zawsze w masie. chyba przesadze blizej tarasu zeby oko wiosna cieszylo, teraz w jakims narozniku rosnie i malo zwracam na nie uwage.

na truskawki masz ostatnie chwile, u siebie posadzilam sadzonki frigo++ z gwarancja owocowania juz w tym roku, poprzednie ktore kupilam w tej samej firmie owocowaly.

U mnie to krzak, drzewko musi pięknie wyglądać Koniecznie przesadź obok tarasu, o tej porze niezastąpiona
Wiem że czas na truskawki, ale nie wiem gdzie je posadzić...

TAR 15:04, 25 mar 2019

a jeszcze napisze, ze na poczatku te kwiatki sa srednioróżowe i z czasem robia sie bladorozowe, prawie biale. moze dlatego napisane jest roseum. po kwitnieniu przesadze moje mikro drzewko w lepsze miejsce. jak ono przekwita to zółte forsycje maja kwitnienie. przynajmniej u mnie tak sie wymieniaja. 2 żólte forsycje tez wyprowadzilam sobie na drzewka, a jeden krzaczek rosnie naturalnie, tylko tne mocno, bo rosnie migiem.
Pszczelarnia 15:07, 25 mar 2019

Abeliofylum koreańskie - nie znałam.

Kadry piękne. I kule ceramiczne też uwielbiam. Kupowałaś swoje w PL?
TAR 15:08, 25 mar 2019

a w ogole cos mi z drzewkowaniem w glowie siedzi, bo wszystkie tamaryszki tez prowadze na drzewka, mnie sie bardziej podobaja w takiej formie niz krzaczory czupruchy. tylko wycinanie odrostow to ciagla walka.
dana1s 15:13, 25 mar 2019

TAR napisał(a)
a jeszcze napisze, ze na poczatku te kwiatki sa srednioróżowe i z czasem robia sie bladorozowe, prawie biale. moze dlatego napisane jest roseum. po kwitnieniu przesadze moje mikro drzewko w lepsze miejsce. jak ono przekwita to zółte forsycje maja kwitnienie. przynajmniej u mnie tak sie wymieniaja. 2 żólte forsycje tez wyprowadzilam sobie na drzewka, a jeden krzaczek rosnie naturalnie, tylko tne mocno, bo rosnie migiem.

Nie wiem, ale w necie są prawie białe i różowe. Moja już zbladła. Może ostatecznie będzie biała
Ja nie mam żółtych roślin w ogrodzie, forsycje mam u Mamy
Jakoś żółty mnie w ogrodzie drażni, tak jak czerwień...
Wolę takie stonowane kolory, to mnie uspokaja

dana1s 15:19, 25 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Abeliofylum koreańskie - nie znałam.

Kadry piękne. I kule ceramiczne też uwielbiam. Kupowałaś swoje w PL?

Ewciu jest piękne i warte uwagi Ja kupiłam w zeszłym roku malutki krzaczek, a w tym już pięknie kwitnie.
Dziękuję bardzo, wiosna jest piękną modelką
Kule włoskie z polskiej hurtowni Uwielbiam je. Wykupiłam cały zapas, teraz nigdzie ich nie widziałam.

TAR 15:23, 25 mar 2019

tak mialam w poprzednim ogrodzie, zero zółtego. ale polubilam i troche tej żóltości mam w krokusach, liliowcach, rannikach, azaliach, forsycji, magnolii. kilka iglakow musniete złotem, wiaz weredei i glediczja sunburst. szczegolnie zima i jesienia zólty na iglakach jest pozytywem. ja z kolei unikam czerwonych/bordowych drzew i krzakow
chociaż jesienia zakupilam 4 jarzaby joseph rock przebarwiajace sie ogniscie to latem sa zielone. sadzilismy je w listopadzie w mega deszczu. ale mam nadzieje, ze jesienia dadza pokaz ognia
dana1s 15:23, 25 mar 2019

TAR napisał(a)
a w ogole cos mi z drzewkowaniem w glowie siedzi, bo wszystkie tamaryszki tez prowadze na drzewka, mnie sie bardziej podobaja w takiej formie niz krzaczory czupruchy. tylko wycinanie odrostow to ciagla walka.

Ja też lubię drzewka, dużo więcej się zmieści
Ale niektóre krzaczory szczególnie wielkich rozmiarów obsypane kwieciem robi wielkie wrażenie. Kocham tawuły one są zawsze pięknie ukwiecone
Ja wyprowadziłam kaliny na drzewka

TAR 15:26, 25 mar 2019

ha, mam kilka kalin krzakow ale tez kilka kupilam szczepionych na pniu, pieknie sie prezentuja. lubie kaliny poza roseum