Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki zmagań 10:37, 24 mar 2019

Do góry
Początki zmagań 10:36, 24 mar 2019

Do góry
Początki zmagań 10:35, 24 mar 2019

Do góry
Stwórz ze mną mój ogród 10:22, 24 mar 2019

Do góry
Wczoraj była przepiękna pogoda, jednak ja ją przeznaczyłam na relaks u rodziców. Tata pojechał do domu, tydzień ciężkiej pracy się skończył, teraz czekam na maj żeby dokupić trawy i czekam z utęsknieniem aż wszystko się zazieleni. Dziś trochę słonko wyszło więc spróbowałam porobić jakieś ładniejsze zdjęcia ale co tu dużo mówić fotograf ze mnie żaden

Żonkile

Pissardi i po lewej krzywa czereśnia patyk

Clematis przesadzony na front drewutni się przyjął

tak kwitł w zeszłe wakacje
Moja działka na Dębowym Lesie 10:15, 24 mar 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Ania, 2 metry od ogrodzenie to minimum.
Rozmawiając z sąsiadem możesz mu uświadomić, ze w bardzo krótkim czasie korzenie tych jego modrzewi zaczną rozsadzać Ci ogrodzenie i wtedy możesz wystąpić i o odszkodowanie i o wycinanie więc może wcześniej zrobić tak, jak trzeba

Halinka ma rację, to niesamowite smieciuchy a zima okropnie wyglądają, współczuję

Też tam myślę,że 2 metry to minimum.
A on jeden rząd posadził na 1,5 m a drugi na 80 cm.
Normalnie jestem zła.
Normalnie do faceta pojadę i poproszę o usunięcie tego pierwszego ode mnie.Do gminy też się wybiorę.
Już artykuły z sadzeniem drzew od granicy działki znalazłam rożne.Mam czym się "podeprzeć ".
Tam nawet mówią o 3 m do takich drzew.

Takiego niepłochliwego ptaszka widziałam nad Morskim Okiem.
Może wiecie, co to za jegomość ?

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:51, 24 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Fajnie, że próbujesz coś działać. Cieszę, się natchnienie doleciało Ja mam ostatnio jakąś śpiączkę, po 20 zasypiam W planach te targi Green Days też były, ale chętnych nie było. A samej nie chciało mi się jechać.

Ciemiernik na razie ulokował się na tarasie i w sumie to wiosna na tarasie mi się rozsiadła i nie myśli nawet po ogrodzie się rozejść. Muszę ją dzisiaj przepędzić po ogrodzie Zakupy z Jasionki a jeszcze coś doszło, bo przez przypadek trafiłam na promocję 30 % z okazji pierwszego dnia wiosny.

Sporo tej wiosny nakupiłaś Cieszę się, że iryskami forum zarażam i się do nich przekonujecie, bite trzy tygodnie u mnie kwitną w tym sezonie i ciągle ładnie wyglądały, przymrozki nic kwiatom nie zrobiły, ani huragany, piękne cały czas były
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:26, 24 mar 2019

Do góry
no patrz, ze te same

poranek

na lewo od derenia moi goscie
coraz blizej ogrodu spaceruja

Grazynko ciemierniki mus miec szczegolnie te niger, bo kwitna wlasnie w zimie i snieg im nie straszny. Ja w ostatnich latach duzo rolin posadziam, ktore wczesnie kwitna i wlasnie te ciesza najbardziej.

Elisa

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:04, 24 mar 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Śmierdziuszki kremowe, czyli po naszemu turki czyli aksamitki?
Widziałam u Ciebie w ubiegłym roku w warzywniku kremowe, wiesz może jaka to odmiana, albo masz tytkę ( torebeczkę ) od nasion?
Ja kupiłam w zeszłym roku odmianę karłową i wyrosła do ok 80 cm a chciałabym właśnie taką niską.

Kupiłam Albatros. Ma mieć 25-40 cm. Taką miały torebkę. Mogę wysłać Ci nasionka pocztą w kopercie, bo mi zostało.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:59, 24 mar 2019

Do góry
karlos napisał(a)
kurde jaki wir, nie nadążam czytać ... albo jak każdy facet jestem wzrokowcem i tylko obrazi do mnie przemawiają

Ścianka wir wywołała. Ale pismo obrazkowe dla Ciebie : )
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:55, 24 mar 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Super obraz finalnie wyszedł. Bardzo mi się podoba. Talent od ciebie wysłany doleciał - na razie samodzielnie skrzynkę drewnianą zrobiłam dziękuję za użyczenie natchnienia!!! i przypomnienie, że czasami wystarczy po prostu chcieć.
Spotkanie zacne miałyście. Tak pozytywnie zazdroszczę bo u mnie dziewczyny ryją w ziemi lub szafach i nie chce im się ruszyć

A ciemiernika cuchnącego bym takiego też przytuliła. Podobno nazwa pochodzi od śmierdzących korzeni a nie kwiatów daj znać czy to prawda jak go sadzić będziesz.

Fajnie, że próbujesz coś działać. Cieszę, się natchnienie doleciało Ja mam ostatnio jakąś śpiączkę, po 20 zasypiam W planach te targi Green Days też były, ale chętnych nie było. A samej nie chciało mi się jechać.

Ciemiernik na razie ulokował się na tarasie i w sumie to wiosna na tarasie mi się rozsiadła i nie myśli nawet po ogrodzie się rozejść. Muszę ją dzisiaj przepędzić po ogrodzie Zakupy z Jasionki a jeszcze coś doszło, bo przez przypadek trafiłam na promocję 30 % z okazji pierwszego dnia wiosny.

Jurajski Ogród 08:51, 24 mar 2019

Do góry
Izo, Madziu, Mariolu, uśmiech dla Was

Muszelko, bardzo dziękuję.
Poliwęglan jest różny, Twój zapewne z tych mocnych...

Dla zaglądających pierwsze moje tegoroczne sasanki:

fiołki:

i żagwin:

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:39, 24 mar 2019

Do góry
Poliwęglan przydaje się jako miniszklarenka. Dymka już wschodzi.

Mam jedną róże Leonardo da vinci do wydania. Ktoś chętny?

Rododendronowy ogród II. 08:37, 24 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
W tym roku dziwnie kwitną krokusy , stare juz prawie przekwitły a posadzone jesienia własnie zaczęły kwitnienie, może to i fajne bo dłuzej ciesza.

Pewnie, że fajniej, zjawiskowo to wygląda
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:34, 24 mar 2019

Do góry
Witam wiosennie .
Pędzisz z porządkami a ja zastanawiałam się czy już przycinać iglaki i wiedziałam, że jak zerknę do Ciebie, to wiedzę jak zwykle niezbędną zdobędę.
Irenko, napisz mi dokładnie jeśli pamiętasz, co to za odmiana trawy ta po lewej taka jasnozielona. Carex elata ...... ?
Milka napisał(a)

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:33, 24 mar 2019

Do góry
Wczoraj byłam w pracy, ale po południu było zaplanowane prace w ogrodzie. Przyszła kolej na cięcie wysokich różnych żywotników. EM zaopatrzył nas w nożyce elektryczne na wysięgniku. W opiniach napisano złe wyważone i ciężkie, mężczyzna sobie poradzi, kobieta niekoniecznie. No cóż pomimo takich opinii zakupił. Niestety pomimo prac na 2 metrowej drabinie i za pomocą tych nożyc nie do końca dostałam.

Z tym trzeba było się rozprawić. Nie zdążyliśmy i jeszcze pod koniec eM palca mocna rozciął

Ostatnie wichury oczyściły też tuje, ale oznaki swojej pracy wszędzie zostawiły.
A ja myślałam, że tuje miałam oczyszczone.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:23, 24 mar 2019

Do góry
Na te ślicznotki też czekam.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:20, 24 mar 2019

Do góry
Cudowna wiosna a wczoraj prawie lato. Wkleję zdjęcie, kiepsko wyszło, to chyba to samo, więc to bożykwiat
daj znać czy on
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:16, 24 mar 2019

Do góry
oj nacięłam się tych kulek jałowcowych, nożyczkami

wszystkie cisy w donicach w kondycji
ale chyba pora podlać

tu już hakonki, rozchodniki, czosnki i orliki wystartowały

tulipanowiec skrócony w kapeluszu, ciekawe cz z boku pnia coś wypuści, jeśli nie, to out
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:16, 24 mar 2019

Do góry
Zdjęcia o 6 rano bez słoneczka robione a one cały czas rozwinięte.

A krokusy przeważnie zamknięty paki ostatnio mają.

Platan - Platanus 08:13, 24 mar 2019

Do góry
Proszę o poradę jak prawidłowo ciąć by nadać drzewku kształt regularnej kuli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies