Magnolia gwiaździsta startuje w lekkim półcieniu.
Sadzona bez planu lata temu, na szczęście mogę leżeć na kanapie i oglądać ją przez jedno z okien w wykuszu
Mój łan tulipanów Exotic Emperor w 2021r. Zacnie wyglądał
Rok temu jakieś choróbsko grzybowe je dopadło, tulipany skarłowaciały, dosadzone okazały się być inną odmianą.
Zostawiam je jeszcze na jakiś czas, przynajmniej trochę zielonego zdobi górkę.
Potem wykopię, przygotuję ziemię i jesienią posadzę białe narcyzy.
Niedaleko rosną żółte, chyba fajnie będzie.
Tak Aniu, masz rację a z powiedzenia -być zdrowym, młodym i szczęśliwym, to pracuję świadomie nad ostatnim
Dzięki Magarku w naszej strefie klimatycznej krokusiki tak mają, chociaż inne już przekwitły
Basiu dzięki w takim razie bratam się z Tobą w Klubie Nieumytych Okien - wstęp do klubu wolny tak najlepiej zignorować, inaczej cała uwaga skupia się na .... Umyję w swoim bliżej nieokreślonym czasie
Aniu dzięki tak Aniu w kartonach po mleku - zero waste może?
Kasiu no ciekawa jestem jak sprawdzą Ci się te taśmy miedziane
Madziu, Patrycjo, Gosiu i Lidziu dzięki za odwiedziny a co do oświetlenia, zostały mi niewykorzystane ledy zakupione niegdyś, dokupiłam drugie, a ich zaletą jest fakt, że można je łączyć albo w jeden długi ciąg albo w dowolnej konfiguracji bo w jednym opakowaniu są 3 sztywne listwy o długości ok 36 cm, ale najlepsze są łączniki-kabelki ok 1m więc można spokojnie w ciągu zamocować na półce wyżej zaraz zrobię zdjęcie (w sumie to nie wiem jak inne wzory?) do każdej listwy po 2 uchwyciki w komplecie
zaraz pstryknę moje:
z wczorajszego dnia - śnieżnik lśniący, ma ładniejszy delikatny fiolecik kolor:
puszkinia:
i takie cuś
O! I Juzia mnie odwiedziła dzięki
Na 2 str mojego wątku jest sposób samodzielnie wykonanej szklarenki okiennej.
Tak, w sklepie też mi się zdarzyło "wpaść" na witrynę
Fatalne miałaś doświadczenie, ale dobrze że skończyło się pozytywnie. Przecież to wstrząśnienia mózgu można doznać.
Dwa bordowe buki kolumnowe też mocno przycięte. Co roku jeden z nich trzyma liście ile tylko może
Nowe kartony przybyły na froncie i jak widać kolejny sierściuch znalazł leżaczek.
Rudemu się nie nudzi, jakieś 4 inne koty nas odwiedzają