Może się wydaje , wymiary póki co robocze 2 metry szerokości i 13 m długości
Dobrze że jeszcze nie wybierałam darni bo już mąż zasugerował aby było przejście przez środek ,więc kolejne migracje się szykują bo akurat perukowca tam posadzilam
Dwa metry szerokości to nie bardzo można zaszaleć z warstwowymi nasadzeniami. Zmieści się albo jedna duża roślina (te największe hortensje mają z czasem i dwa metry średnicy - Muszelka kiedyś o tym pisała i wrzuciła u mnie zdjęcia swoich), albo jakaś spora trawa (Lady U 1,5m) i coś małego jak np. rozchodnik 0,5 m. Ewentualnie dwa średnie nasadzenia jak np. Hameln 1 m i coś też 1-metrowego. Dodatkowo raczej zostanie Ci opcja rzędowych nasadzeń, bo nie bardzo jest miejsce na wysunięcia roślin.
Zastanów się poważnie czy od razu nie zrobić szerzej.
Pati nic innego nie robię tylko cały czas się zastanawiam nad ta rabata na pewno chce żeby była .
Szersza przynajmniej na wysokości ,,klombika,, nie może być bo się dotkną , a to moja ścieżka po której się poruszam ale może za klombikiem ja rozszerzyć
Albo taka wersja z przejściem zasugerowanym przez ema i większą rabata poza klombikiem w ogóle najchętniej bym powtórzyła podobny ,,klombik symetrycznie do obecnego ale na to nie ma zgody .