U mnie miskanty mają zielone źdźbła...i w związku z tym nie wiem, czy je dobrze przycięłam...dojechałam do połowy i teraz moje pytanie, czy powinnam je ciąć na równo, również to zielone, czy tylko suchelce a zielone mają wystawać?
Wszyscy tną to i ja pociachałam a teraz myślę, że gdyby przyszedł mróz, tfu tfu, to te zielone źdźbła zmarzną?
Ja oprócz róż i ogarnięcia perzu przed płotem nie mam większych planów. W tym roku nie nalewam wody do mojego oczka tylko spróbuje go jakoś zasłonić. Mój młodszy syn właśnie skończył rok i stwierdziłam, że nie ma co narażać go na codzienne kąpiele na świeżym powietrzu
Trochę mi szkoda , bo to moje ulubione miejsce w ogródku, zresztą nie tylko moje...
Izabelko, Aniu, nasionka fajne i też mnie kusi, żeby już wysiewać, ale wstrzymam się jeszcze z miesiąc, aż dzień się wydłuży, żeby siewki miały więcej słońca.
Wiosna pcha się do ogrodu, to i w domu nie może jej zabraknąć.
Ojtam ojtam... na pewno nie jest tak źle.
Ja też do końca nie akceptuję zmieniającej się mnie z wiekiem
Ale cóż. .. takie lata. Ja też nie jestem fotogeniczna.
A ta róża to kwiaciarniana,terazniejsza. nie wiem co to za jedną pani.
Czy moje brzozy to odmiana doorenbos ? Są prowadzone jako wielopniowe, ale martwi mnie fakt ze pień jest bialy cześć gałęzi bocznych równie, a niektóre gałęzie są brązowe/oliwkowe.
Fajny sposób wyznaczania nowych kształtów rabat- piaseczek. Tylko w jednym miejscu sporo dokładasz do rabaty, a tak to widzę tylko niewielką korektę linii -chyba, ze to tylko tak na zdjęciu wygląda
Oficjalnie stwierdzam, że jednak hortensję zdobią ogród zimą - po ścięciu, nawet zasuszonych kwiatów jest pusto w ogrodzie.
Wcześniej nie byłam przekonana do suszek
Witam,
Proszę o pomoc co dolega mojemu bluszczowi irlandzkiemu.
Liście zrobiły się bordowe, potem zaczynają robić się brozowawe.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pieknie i bajkowo.
Pierwszy raz widzialam Sniezke zima i zrobila na mnie ogromne wrazenie.
Tylko slisko jest, a my nie mielismy rakow. Na szczyt nie weszlam bo balam sie ze nie bede umiala zejsc. Tak 1/3 wysokosci szczytu zaliczylam.
Zycze Wam milego dnia!
Ja i eM dzis swietujemy rocznice 12 slubu.