Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Japoński ogród Reni i Matiego

Japoński ogród Reni i Matiego

Renii 20:45, 19 mar 2019

Obiecana rabata do obsadzenia tzn w trakcie sadzenia, ale roślinki małe i wszystko się gubi. Przewidziane 6 azalii japońskich babuszka, 7 dereni elegantisima, grujecznik, choine kanadyjska

Dragonka 21:30, 19 mar 2019

Renii napisał(a)

Basiu rok temu o tej porze byłam w kaczej D... Nie miałam nic tylko zielsko.
Dużo pracy ale są efekty. Oczywiście daleka.jeszcze droga, ale jak już jestem bardzo umordowana pracą to sobie popatrzę na to co zrobione i już mi lepiej.
Pierisy coraz bardziej mi się podobają. W ubiegłym roku okrywałam na zimę, ale w tym postanowiłam na nie nie dmuchać i jest ok. Żyją i są pełne kwiecia

Strażnik krok w krok za mną. Chyba mnie pilnuje

Zdecydowałaś się na cisy przy drodze?

kacza d... to nie jest obecnie poprawne politycznie określenie

Efekty widoczne u Ciebie to duża motywacja i obietnica nagrody ogrodowej dla mnie również. Mnie przeraża ogrom przesięwzięcia, bez bicia przyznaję bo nikt mi nie pomoże z niczym a sama mam z doskoku kilkanaście/kilkadziesiąt minut i sił nie tyle ile bym sobie życzyła. No, ale nie od razu Kraków zbudowano

Zapisuję sobie pierisy, bo już kilkakrotnie je widziałam u dziewczyn a u Ciebie wyjątkowo ładny, zapadł mi w pamięć.

Cisy przy drodze raczej będą na pewno- cały czas mam tylko obawę czy odrzucany śnieg zimą im nie zaszkodzi. Widzę, że Wy macie podobnie jak ja, drogę przez działkę, jak u Was się to sprawdza z cisami? bardzo uważacie przy odśnieżaniu?

Renii 21:21, 20 mar 2019

Dragonka napisał(a)

kacza d... to nie jest obecnie poprawne politycznie określenie

Efekty widoczne u Ciebie to duża motywacja i obietnica nagrody ogrodowej dla mnie również. Mnie przeraża ogrom przesięwzięcia, bez bicia przyznaję bo nikt mi nie pomoże z niczym a sama mam z doskoku kilkanaście/kilkadziesiąt minut i sił nie tyle ile bym sobie życzyła. No, ale nie od razu Kraków zbudowano

Zapisuję sobie pierisy, bo już kilkakrotnie je widziałam u dziewczyn a u Ciebie wyjątkowo ładny, zapadł mi w pamięć.

Cisy przy drodze raczej będą na pewno- cały czas mam tylko obawę czy odrzucany śnieg zimą im nie zaszkodzi. Widzę, że Wy macie podobnie jak ja, drogę przez działkę, jak u Was się to sprawdza z cisami? bardzo uważacie przy odśnieżaniu?

Ale ja lubię kaczuszki...nawet w niedzielę miałam na obiad

Basiu -z perspektywy czasu powiem Ci- nie patrz ile masz do zrobienia, ale ile już zrobiłaś Rób małymi kroczkami, powoli, rabatka za rabatką i wówczas popatrz za siebie ile już osiągnęłaś. Ja skakałam po rabatach trochę tu, trochę tam i efektu nie było Wiem, co piszę!

Co do cisów to my mamy drogę szeroką i z drugiej strony jest działka niezagospodarowana, więc na nią możemy odgarniać, wiadomo, że coś zawsze też zostaje na mojej stronie, właśnie przy cisach, ale nie ucierpiały w tym roku.
U nas też są lżejsze zimy i mniej śniegu
Katarzyna13 22:46, 20 mar 2019

No i jest! Nowa rabatka! Gratulacje! Może mało dzisiaj widoczna ale w końcu jest
Zgadzam się Reniu tobą, że trzeba czasami popatrzeć wstecz, przysiąść na chwilę i ucieszyć się z tego co się już ma.
gogo 22:54, 20 mar 2019

Czytam, że działasz intensywnie na nowej rabacie.
Nie martw się, że teraz tam pustawo, rośliny szybko urosną.
Spodobał mi się pieris, czy znasz nazwę?, bo gdzieś bym upchnęła.
Ja miałam taki o białozielonych liściach, ale nie kwitł, a w 2015 usechł / też była susza /.
Milka 06:38, 22 mar 2019

Renia, jak się na początku sadzi, to się martwi, że małe...a potem ten busz nie dasz ogarnąc, za 2 lata będziesz się tu gimnastykować
Renii 13:26, 22 mar 2019

Milka napisał(a)
Renia, jak się na początku sadzi, to się martwi, że małe...a potem ten busz nie dasz ogarnąc, za 2 lata będziesz się tu gimnastykować

Narazie Irenko przeraża mnie ta pustka
Nowa12 23:52, 23 mar 2019

Czasem jest taka złośliwość losu, że tam gdzie się chce żeby szybko rosło to stoi w miejscu a tam gdzie się na ciasno posadzi to rosną rośliny jak szalone .
Urszulla 00:13, 24 mar 2019

Praca wre jak widać. Masz bardzo szeroką rabatę. Ze swojego doświadczenia wysiałabym między rośliny tymczasowo jednoroczne kwiaty. Bo plewienie jest uciążliwe.
Katarzyna13 12:17, 24 mar 2019

Hallo Reniu jak tak po sobocie? Była kawka w ogródku? a może już grilla odpaliłaś?