Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 16:18, 25 wrz 2025

Do góry

Wszystkiego po trochu 16:16, 25 wrz 2025

Do góry
hortensje przebarwiają się jesiennie

te najsłabiej bo mają sporo cienia
Wszystkiego po trochu 16:14, 25 wrz 2025

Do góry
Dziś piękne słońce ale bardzo zimno, już jesiennie, porobiłam trochę zdjęć

moje papryki bardzo obrodziły ale słabo dojrzewają, mało słońca było

wysadziłam spod azalii paprocie, nareszcie mogę się nimi cieszyć bo są widoczne

Ogród w malinówkach 16:11, 25 wrz 2025

Do góry
Zimno i wiatr u mnie, ale skoro już mam ten dzień wolny, to wyszedłem porobić

Wyznaczyłem obrzeżem granicę "placyku" koło tarasu. Zrobiłem jednak ciut mniejszy na 2 m szerokości i jednak równo względem tarasu. Wydać jak ogrodzenie leci pod kątem, ale żywopłot to kiedyś zasłoni.

Zdjąłem trochę ziemi, żeby zrobić miejsce na grys, a nadmiar dałem na koniec ścieżki.

Jak grubo powinno być żwirku ozdobnego na ścieżce i rabacie? Bo wychodzi mi około 6 cm, czyli na wysokość obrzeża. Raczej 10 cm to za dużo?

Ogród w malinówkach 15:54, 25 wrz 2025

Do góry
A tu rzeczona magnolia. Właściwie dwie magnolie tworzące zgrabny krzaczek

Jedną (pewnie Susan) chcę przesadzić u siebie, a drugą z jaśniejszymi liśćmi oddaję do rodziny parę km dalej.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:50, 25 wrz 2025

Do góry
Jej na dziś fajrant, zamontowali ile im się zmieściło do busa, jutro ciąg dalszy

Chyba się muszę przyzwyczaić bo blat miał być ciemniejszy ale tak to jest jak się wybiera przez telefon ze zdjęcia kawałka próbki heh. Jak będę mieć kasę to wymienimy

Ale szafa chyba ok

W Kruklandii 12:50, 25 wrz 2025

Do góry
Skończyłam

Czekam na torf. Ponoć w końcu wyruszył!
Ogród z plażą 10:30, 25 wrz 2025

Do góry
ajka napisał(a)

A tu pierwsze zbiory żurawiny - 8 szt z ośmiu tegorocznych sadzonek. Nie za dużo Do mięska dorzucę.

Zajrzałam i się witam.

Mała rada - żurawina lepiej się ukorzenia na piasku, ja bym odsunęła korę aby te długopędy mogły się ukorzenić. Na nich urosną krótkopędy które owocują
30 arów wietrznej pustyni 09:00, 25 wrz 2025

Do góry
Lubię te 2dni zdalnej pracy,choć generalnie skręca mnie, że muszę siedziec i klepać w komputerze skoro możnaby wtedy coś pogrzebać w ziemi...ale chociaż widoczek za oknem miły
Róża Heavenly Pink w buszu kłosowców, które okazały sie mixem 2 kolorów. Jestem zachwycona tą byliną, kwitnie non stop a te przekwitnięte kłoski też są atrakcyjne.

Szybko się rozrastają-sadziłam je na początku wakacji, takie pojedyncze badylki, w dodatku dość dlugo przetrzymane w doniczkach,nawet 2razy mi zwiędły bo zapomnialam podlać..a potem wystartowały w gruncie jak szaloneZ pewnością będę chciala miec ich więcej.
30 arów wietrznej pustyni 08:42, 25 wrz 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Cay przy przycinaniu gałązek coś zauważyłaś w ich przekroju?

Te z dolnej odnogi/gałęzi miały lekko brązowy rdzeń?ale nie wiem czy to fytoftoroza?to nie byl ciemny brąz, ciężko wyczuć- aparat mam dziadowski w telefonie, ale jak sie przyjrzysz to jest ciemniejszy środek w tym uciętym. Patrycja Ty masz tego samego perukowca- trzymal liscie caly sezon?
Ogród w Klein Kottorz 23:19, 24 wrz 2025

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 22:47, 24 wrz 2025

Do góry
Usiłujemy (razem ze Sfochowaną) coś dłubać przy Rabacie Jubileuszowej
Staramy się, ale słabo nam idzie, weny brak

P.S. Jestem u Was w miarę na bieżąco
30 arów wietrznej pustyni 21:53, 24 wrz 2025

Do góry
Z ogrodowych bolączek, oprócz mączniaka na rozchodnikach, tawułach szarych i języczkach ubolewam nad moim perukowcem Golden Spirit.
Tak się z niego cieszyłam, że upolowalam juz wyższy okaz..aż dostał jakichś dziwnych plam na liściach i zaczęło się to kruszyć. Odbił nowe listki i znowu to samo...czy ktoś wie co to może być?
7września:

Obecnie-koncowka liści tylko w dolnej części.Przycięłam kolejny raz to co było chore i czekam..

30 arów wietrznej pustyni 21:45, 24 wrz 2025

Do góry
Jeden dzień urlopu ogródkowego a jak cieszy!
Udało mi się wreszcie zdarniować pas wokół rozplenic Red Head, które trochę zasłonią warzywnik. Rozplenice slabiutkie bo dzielone stanowczo za późno, ale liczę że w przyszłym sezonie się bujną.

Ogród z zegarem 21:40, 24 wrz 2025

Do góry
Nie wiem, co mi się stało, bo lubię ciemność , ale czy grafit nie będzie za ciemny do antracytowych palisad?

Bo wydaje mi się, że taki szary nie będzie pasował (do elewacji domu)

A z kolei biały wydaje mi się za bardzo kontrastowy

Chyba i tak najlepiej pasuje ten grafit
Ogród z zegarem 21:35, 24 wrz 2025

Do góry
Teraz się zastanawiam, jaki bloczek dać do palisad na ogrodzenie, chodzi o kolor. Bo chyba zdecyduję się na gładkie, nie o strukturze kamienia.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:55, 24 wrz 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dzięki za cynk, że się zaczęły. Pozdrowionka!

Nie ma za co Pati miłego suszenia i marynowania u mnie suszarka do grzybów chodzi non stop , bo codzien dokładam
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:01, 24 wrz 2025

Do góry
Kilka grzybkow na zachętę prawie mam wyrzuty ze wyciągnęłam Ma do lasu zamiast coś robić na budowie…

Papier od kominiarza mam, jeszcze protokół od elektryka brakuje i chyba wszystko by było do odbioru?

Ogród z zegarem 18:38, 24 wrz 2025

Do góry
Dziś byłam na działce, nic nowego się nie dzieje, kierownik budowy musiał się pojawić i dokonać wpisów.

Byłam też w kilku miejscach pooglądać bloczki/pustaki na ogrodzenie (murki między palisadami). Na razie nic mi nie wpadło w oczy, wszędzie tylko „maziajowate”. Albo (owszem ładne) o strukturze kamienia, ale niestety jasne. Nie chcę jasnych .

Po drodze, aż się zatrzymałam i zrobiłam fotkę . Tylko pozazdrościć fantazji

Za tym królewskim murkiem dom jednorodzinny, parterowy, raczej nowoczesny, niż dworkowaty

Edit: teraz sobie pomyślałam, że mogłam zadzwonić do bramy, bo może spotkałabym tam jakiegoś księcia z bajki
W Kruklandii 17:30, 24 wrz 2025

Do góry
Bee napisał(a)
Będzie pięknie

Jak posadzę krzoki i obsypię wszystko ściółką

Myślałam, że dzisiaj skończę z tym odchwaszczaniem, ale się nie wyrobiłam.
Jeszcze kawalątek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies