Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

violka171 19:42, 04 cze 2026

Hanuś Orliki u mnie to już ostatki,naciapało się samo trochę kolorów a jeden to jakby pełny pierwsze zdjecie z paluchami
hankaandrus_44 20:03, 04 cze 2026

Violu, orliki, jak się zadomowia to mogą rosnąć wszędzie. I w cieniu/wtedy wyższe/ i na słonecznej rabacie, wtedy przysadziste bardziej. U mnie są różne, bo się samoistnie krzyżują. Mam pełne i pojedyncze, białe, niebieskie i fiolet, i pstrokate. O ile będę w ogrodzie i nie przegapię zbioru nasion to je opisze każde nasionko osobno i mogę wysłać te szlachetniejsze.

Ewie już obiecałam. One są dobre w ogrodzie, bo kwitną między kwitnącym bzem i piwoniami.

Dziękuję za fotki, niech zostaną. Akurat czas na nie. Niżej, to też orlik.

hankaandrus_44 20:07, 04 cze 2026

violka171 20:41, 04 cze 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Violu, orliki, jak się zadomowia to mogą rosnąć wszędzie. I w cieniu/wtedy wyższe/ i na słonecznej rabacie, wtedy przysadziste bardziej. U mnie są różne, bo się samoistnie krzyżują. Mam pełne i pojedyncze, białe, niebieskie i fiolet, i pstrokate. O ile będę w ogrodzie i nie przegapię zbioru nasion to je opisze każde nasionko osobno i mogę wysłać te szlachetniejsze.

Ewie już obiecałam. One są dobre w ogrodzie, bo kwitną między kwitnącym bzem i piwoniami.

Dziękuję za fotki, niech zostaną. Akurat czas na nie. Niżej, to też orlik.

U Ciebie Haniu to wręcz bajkowe, no śliczne są,pewnie ze poproszę nasionka
hankaandrus_44 10:57, 05 cze 2026

Orliki dziękują. za chwilę będą róże, ale przed tym jeszcze są rododendrony.

sylwia_slomc... 19:17, 05 cze 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
O. Basiu, to dobry news w sprawie ochrony lilii. Moje dopiero startują, są w fazie wczesnego pąka. no i mają super liście do jedzenia. Miętę mam. będę pamiętać o oprysku, bo nie robiłam żadnego podejścia.

Uwielbiam te goździki mam w ogrodzie po babci. Zawsze w ogródku miała i to nie ta babcia gdzie mam teraz ogród tylko druga.
violka171 19:26, 05 cze 2026

Faktycznie Haniu, bogato u Ciebie rosną.
Ja chwilowo odstawiam ogród bo przecież znowu u mnie ciągle coś,obłędu już idzie dostać.
Dziś jeszcze na dodatek wylądowałam z Natką w szpitalu-okazało się że ma rumień wędrujący,wczesna bolerioza.
Już mam tak dość wszystkiego
hankaandrus_44 23:48, 05 cze 2026

Violetko, współczuję i Tobie, i Natalce. Z kleszczami mam styczność od dzieciństwa, ale kiedyś o boreliozie nie słyszało się/. A teraz przez te antybiotyki dla zwierząt, opryski lasów kleszcze porobiły się trucicielami. Używajcie lekarstw i niech nie używa trawników, do wylegiwania sie. Jeżeli już, to leżaczek.

Zdrowia całej rodzinie życzę.