Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Słoneczny Ogród 15:54, 18 mar 2019

Do góry
Lecę ścinać to co żółte za oknem widać.
Sinensis Daria

Ogród Małej Mi 2017 15:50, 18 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Jasionka i Anek
Bardzo dobrze, że się wyrwałaś liczyłam na to, że Cię znowu uściskam, zobaczę.. w końcu masz rzut beretem...inaczej udusiłabym super wyglądasz szałowa kobieta z Ciebie

Na pamiątkę spotkania zostawiam Ci foteczki

Możesz zawsze robić mi fotki i do następnego spotkania Aniu

No dwie z Kasią mamy tu miny .. ha, ha, ha... mój to uśmiech szydery zdobywcy, a Kasi.. jakbym to jej zabrała ... i tradycji stało się zadość..poszłam do spodu Czyli co do grosika ..

Miło było uściskać.. i do następnego razu..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:40, 18 mar 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Witaj Aga ☺

Fajnie było spotkać się na żywo. Znam Twój ogród. Bywałam tu.
Też lubię kociaki.

Agatko ja u ciebie też...ach jaką radość mi sprawiłaś już czochram Twoje
słodkie kudłacze
...uDany ogród 15:40, 18 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Pogoda nas nie rozpieszcza. Ale księciunio dobrze wróży skoro się obudził

Kasiu nie jest źle
Rano popadało, ale później wyszło słońce i sporo udało nam sie zrobić
Żaby już maja gody

Nawet w deszczu są piękne

Majówka na Majówce 15:37, 18 mar 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Druga strona

Aaaa, już kiedyś miałam napisać, że jestem pod wrażeniem warkoczy na trawach. Super pomysł . To dobierany?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:26, 18 mar 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne te kwiatusie od EMa, przetrwały załamanie pogody? Kociak przecudny

Ps,
Agatko, pokaż, proszę, tę nową donicę

Pierwszym kwiatusiom nic się złego nie przytrafiło i nowa donica Agnieszko
Ogród z wilkiem zamkn. 15:25, 18 mar 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Fakt, bałagan straszny, że też się nie wstydzisz takich zdjęć pokazywać!!!

Swoją drogą ja nie wiem jak Wy to robicie, że nie macie kurzu na meblach i ozdobach tarasowych, u mnie zawsze wszystko zakurzone i pajęczynami obrośnięte...

Kasiu nie przyglądasz się hihi ….u mnie też zakurzone ,może na szarym nie widać .....albo zdjęcie skadrowane

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:24, 18 mar 2019

Do góry
Sierpień 2018

I listopad

Tego graba nie podkrzesywalam ale mam też inne podkrzesane na 110 cm.

To ten za odkurzaczem

Moje graby dwa razy w sezonie ostro tne bo mam mały ogród ale jesli nie będziesz mocno ciela tylko delikatnie w celu zagęszczenia to spokojnie można je wykorzystać jako przyslone.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:19, 18 mar 2019

Do góry
Przepraszam, że tylko odpowiedziałam na pytania ale czas się skurczył i tylko weszłam zrobić porównanie grabów dla Magdy Zakręconej

Madziu to grab fastigiata.Jak dobrze pamiętam to obwód pnia podczas zakupu wynosił 10-12cm.

w kwietniu 2015 kupowałam.

Tutaj zaraz po posadzeniu.

Sierpień 2016.

Wrzesień 2017

Moja bajka 15:13, 18 mar 2019

Do góry
Śliczne maluszki bratuszki dostałaś, a cierniczka sobie kupiłaś, widziałam rodka i nową różyczkę, też poleciałam ją kupić, ale wpadła mi w rączki Ascot
Super, że mogliśmy się znowu spotkać....zupełnie inne te targi u Was niż nasze krakowskie
Kochani jesteście

Masz śliczną koszulkę

Ogród z wilkiem zamkn. 15:12, 18 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Madziu rób te płyty wzdłuż rabaty do tych w brzozach będzie to miało początek i koniec, a teraz jak sama mówisz to ta ścieżka w brzozach taka urwana

Wiolu dzięki …..teraz mam dylemat ,czy 50 cm ,czy te mniejsze co w przelocie ….ale ,to na żywo muszę poprzymierzać

może Daria ma rację ,że te w rabacie i tak będą roślinami poprzysłaniane …...poprzymierzam na zywo i wtedy zdecyduję
Ogród z wilkiem zamkn. 15:11, 18 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Kasiu masz rację
a tymczasem tęsknie spoglądam przez okno i widzę bałagan

Fakt, bałagan straszny, że też się nie wstydzisz takich zdjęć pokazywać!!!

Swoją drogą ja nie wiem jak Wy to robicie, że nie macie kurzu na meblach i ozdobach tarasowych, u mnie zawsze wszystko zakurzone i pajęczynami obrośnięte...
Ogród z wilkiem zamkn. 15:04, 18 mar 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chodzi o to, że odmiana Hicksii ma gałązki rosnące do góry, przez co nie da się uzyskać kuli mimo cięcia. Baccata ma gałązki układające się poziomo, przez co można uzyskać poduchę/kulę - i tyle

Kasiu masz rację
a tymczasem tęsknie spoglądam przez okno i widzę bałagan

W cieniu - zacieniona 15:02, 18 mar 2019

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu
zaczynasz działać i dobrze, ja też etapami czyt. rabatami robię porządki, idzie to bardzo powoli bo jakoś szybko mi siły uciekają ale mozolnie do przodu
Pozdrawiam szczególne pozdrowienia dla Twojego eMa

Aniu...takich ilości liści nie da się usunąć od razu.Następny wyjazd na Z. za tydzień,bo teraz diabetolog i kardiolog się kłania...chyba się stęsknili za mną...
Mam nadzieję,że niedługo będzie już posprzątane.

Kępkę kokoryczki podzieliłam jesienią na 5 części i już szykuje się do kwitnienia,cieszę się,że się nie zmarnowała.

Majówka na Majówce 14:56, 18 mar 2019

Do góry
Druga strona

I pierwsze świeże zielone
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:53, 18 mar 2019

Do góry
Sylwuś dziękuję za patyczki, nasionka i wiesz za miłe towarzystwo z Wami...
Wojtusiowi jak zawsze za pomoc w przypilnowaniu roślinek
Na pamiątkę zostawiam te niezapomniane chwile z Jasionki

Ogród z wilkiem zamkn. 14:52, 18 mar 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna ta sasanka, wygląda jak świeżo wyklute pisklę .
Chwasty i u mnie chcą żyć i muszę powiedzieć, że nieźle im idzie, po zimie są w lepszej kondycji niż niektóre rośliny ozdobne .
Popatrzę co wymyślisz z tym przedłużeniem ścieżki .

Kasiu siedzę w domu ,to kombinuję …. a tych chwastów mam dużo więcej

prymulki coś szybko mi padły

Wielkie nic- pomysł na rabatę i piękny słoneczny taras 14:46, 18 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Hmm, serio, nie da sie? Myslalam jedynie o jej zmniejszeniu, skroceniu, mniejszy wymiar. Nie chce Ci mieszac za bardzo w planowaniu.

A daj spokój! Jakie mieszać, skoro żaden pomysł na tom miejsce do tej pory się nie pojawił

Od tych ukrytych drzwiczek do drugiego garażu jest ile? 2 metry? I z metr głębokości?

Niech ten bluszcz idzie na ścianę. Z boku któryś ze znienawidzonych jałowców kolumnowych?
Palibin na pniu, tawuła japońska pod spód. i dalej jakieś byliny dobrze czujące się w żwirze: macierzanka, śmiałki, kostrzewy, bylice, oregano?

No i wyszło, że jednak mam pomysł, ale nie jestem zachwycona
Ogród z wilkiem zamkn. 14:42, 18 mar 2019

Do góry
AnkaK napisał(a)
Świetnie te płyty wyglądają. Chyba też muszę je gdzieś wmontować. Może jakiś placyk na leżaki? Człowiek się napatrzy na ładne rzeczy i zaczyna wymyślać potrzeby
Na obrzeżach najbardziej podoba mi się kostka, zwłaszcza, że już masz. Ale z nią też trochę roboty jest, przerasta trawą np. Profile aluminiowe mam pod ogrodzeniem (płot) - trzymają żwir i są ok, ale nie wiem jak przy rabacie by się sprawowały. Przy kancikach trochę roboty też, ale najłatwiej np. układ rabaty zmienić Na radą Oli - Leona zaczęłam próbować ostrym nożem kuchennym robić - idzie jak burza, na kolanach, co mnie akurat nie przeszkadza.
Nie pomogłam chyba

Aniu dziękuję ….pomogłaś ....zdecydowałam się na kostkę -bo ją mam

Majówka na Majówce 14:40, 18 mar 2019

Do góry
W weekend podziałałam ostro, dziś ledwo nogami powłóczę
Po czyszczeniu setki tujek zostało sporo suchego, które musiałam pozbierać, bo za duża warstwa była żeby zostawić. Wymyśliłam sobie, ze odkurzaczem ogrodowym będzie najwygodniej, o ja głupia, nie dość, ze samo ustrojstwo ciężkie przy dłuższym użytkowaniu, niewygodne z ta długaśką rurą to jeszcze po zapakowaniu worka do pełna ciężkie jak piorun . Namachałam się okrutnie, kończyłam w sobotę po ciemku , padłam na twarz i ledwo wstałam na drugi dzień.
Oczyściłam wszystkie rabaty z suchego (zostały mi tylko rozplenice do cięcia i lawendy) i zaczęło to jako tako wyglądać.
Mój ulubiony

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies