Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

jolanka 07:34, 09 kwi 2019

Łucja, możesz mi tego lubczyku trochę zostawić, np w doniczce? Mój chyba mnie nie lubi, marnie mi rośnie a do zupki miodzio
Kindzia 12:32, 09 kwi 2019

Po skończonym cięciu...jak tam ręce? Bo ja czuję, że mam Mnie jeszcze sporo do cięcia zostało. Jak skończę buksy, to się zabieram za cisy i trzmieliny...

Fajny ten Twój kącik
tulucy 16:16, 09 kwi 2019

Jolu, lubczyk w gruncie, ale w każdej chwili do wyjęcia

Kasiu, jakoś przetrwały, choć pierwsze dwa dni były ciężkie. Dla kciuka głównie. Do kiedy można ciąć buksy?

Plan na dziś wykonany z nadwyżką w sumie, bo róże posadzone (w tym 3 w gruncie). Zrobiona nowa rabata w miejscu po huśtawce.
Posadzone wszystkie zakupy - oczywiście z wyjątkiem dalii.

Dobrze mi się wydawało, że padła mi Rosemoor, dziś znalazłam korzeń.
tulucy 16:26, 09 kwi 2019

MroKasiu, zapomniałaś o inspekcji pomidorków

Iwonka no ja zakładam, że gdzieś na pewno trzeba coś dociąć.
tulucy 23:10, 09 kwi 2019

Najnowsza prognoza bardziej optymistyczna, tylko 0 zapowiada. Oby. Bo nic nie okryłam. Latałam za to i wystawiałam jakieś starocie niepotrzebne, bo jutro mamy odbiór odpadów wielkogabarytowych. A nam się trochę zebrało. Niedawno wyjrzałam przez okno, to już coś znalazło nowego właściciela .

Dobrze, że dalie tak późno się sadzi, już wszystko inne powinno wyjść z ziemi i być dobrze widoczne - wtedy widać, gdzie jest miejsce...
tulucy 12:37, 10 kwi 2019

Czy można już nastawić gnojówkę z pokrzywy? Mam już całkiem sporą, a chciałabym się jej pozbyć w tym miejscu. Przesadzę ją w kąt przy kompostowniku, żeby nie latać do sąsiadów po zaopatrzenie. Tam sobie będzie mogła rosnąć. Może w jakimś wiadrze dodatkowo, żeby mi się nie rozłaziła.

Nad ranem jednak spadło poniżej zera. Jak wychodziłam z domu, było -1. Ciekawe, jak magnolia będzie wyglądać.
Anda 13:19, 10 kwi 2019

Mozna, bedzie tylko dluzej sie fermentowac. Tak ze trzy tygodnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anka_ 13:44, 10 kwi 2019

Ja muszę nastawić w tym roku dwie beczki, bo w tamtym sezonie mój eM zarekwirował. I już się dopytywał w weekend dlaczego jeszcze nie nastawiłam.

U mnie nad ranem -5.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 21:34, 10 kwi 2019

Aniu a po co emowi była potrzebna?

Nastawię w piątek. Dziś zrobiłam porządek w dwóch skrzyniach, miałam tam trochę roślin zadołowanych. Do jednej od razu wysiałam kolejną porcję marchewki z rzodkiewką i pietruszkę. Druga czeka.

A w domku popikowałam pomidorki. Jutro kolej na fasolnik egipski i kwiaty.
Dziewczyny po sąsiedzku - czy któraś będzie chętna na sadzonki bazylii? Mam zwykłą, cytrynową i czerwoną.

Takie domowe dziś zdjęcia

Na dworze zimno, ale magnolia ładnie wygląda nadal. Za to czosnek już takie pąki pokazał dziś.
jolanka 21:37, 10 kwi 2019

Bazylię zawsze chcę
A chcesz miętę, tymianek, oregano?