Jak to Ewa? Mniejsza ma szyszki, większa nie? Moja ma co 2 lata. Na dole takie śmieszne czerwone kwiatostany, na wyższych piętrach szyszki. W przyszłym roku ją obfocę dokładnie.
Violu, dziś sobie pomyślałam, że głównym objawem jesieni w moim ogrodzie jest mała ilość kwiatów przy wejściu. Po całym ogrodzie nie mam czasu biegać, a przy wejściu mam róże i niewielu już kwiatków zostało.
Mam ochotę na jakieś drzewo przy wejściu, tylko gdzie je posadzić? Ogród powinien być gumowy, hi, hi
Danusiu, zapisuję na kompie fotki miesiącami, łatwiej sprawdzić, kiedy zmiana miała miejsce. Wczoraj czegoś szukałam i sama się zdziwiłam, że największe rewolucje w ogrodzie zrobiłam w wakacje, czyli w lipcu i sierpniu Zimą muszę swój wątek cały przeczytać, bo nie wszystkie rady sobie zapisałam jeszcze.
Inne wątki też będę czytać
Teraz już jest ciemno, jak wraca się z pracy, a po zmianie czasu całkowicie ...
Dobrze, że na miejscu pracuję, nie muszę dojeżdżać, 10 minut i jestem w pracy
Iwk4 posadziłaś już żurawki? Pokaż proszę
Strasznie cię przepraszam - odesłałam cię do wcześniejszej strony a dziś dojrzałam, ze tam nie wkleiłam tych żurawek. Już wrzucam foto. Tak jak pisałam jeszcze ich tam zbyt mało.
Dodałam miskanty apache i hakonechloę aureolę.
Poza tym, dosadziłąm konwalników i zakwitły miskanty...
witaj Marta, widzę ze awatarek zmieniłaś. Bardzo przyjemny. Wisienki super. Pionki z czasem się pogrubia, ale kijki profesjonalnie przy nich obsadzone masz
I miały jednakowe kwiaty? Bo jak tak, to może inne warunki miały, a jak nie, to pomieszane jakieś były.
Idę już spać, miłych snów życzę, jutro wieczorkiem będę.
Ewa, cyknij jutro instruktarzowe zdjęcie z trzmielinami w roli głównej. Co masz pod nimi oprócz twoich bronze trawek ? Lawendę? Poproszę o fotki z każdej strony. Dzięki już teraz.
Mam u ciebie sporo do nadrobienia, a e-Muś warczy, że trzeba iść spać, jutro mam szkolenie, wieczorkiem wpadnę na trzmielinki
Joasiu, u ciebie definitywnie koreanka. Piękna jest. W tym roku moja duża miała mało szyszek, spodziewam się urodzaju w przyszłym roku. Ale jutro jeszcze sprawdzę z sypialni, co na szczytach jodły (tej dużej) słychać
Teraz te szyszki już brunatnieją, latem były pięknie niebieskie, jak u ciebie
Sikorki lubią zimą na niej zasiadać i posiłkować
Ja kupiłam 3 szt. hortensji Polar Bear, 2 u jednego sprzedawcy, potem gdzie indziej dokupiłam jeszcze jedną, etykietki wszystkie 3 miały identyczne, ale widzę, że ta jedna (ostatnia) trochę odbiega wyglądem gałązek. Jakby cieńsze i jaśniejsze, mimo jednakowych etykiet.