Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 17:55, 27 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ogrody już zaczynają odpoczywać,A róża wiąz piękna

Aniu, krótko się cieszymy ogrodami. Jeszcze w maju było zimno, teraz też. I tyle zachodu dla tych kilku miesięcy...Ale warto
Ogródek Iwony 17:53, 27 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Pooglądałam, gorące te czerwienie, super się prezentują, koreanki mam dwie i też tak skokami rosną, ale jedna tylko miała szyszki puki co i to mniejsza to tego. Pewnie nadrobi druga też w swoim czasie. Macham

Jak to Ewa? Mniejsza ma szyszki, większa nie? Moja ma co 2 lata. Na dole takie śmieszne czerwone kwiatostany, na wyższych piętrach szyszki. W przyszłym roku ją obfocę dokładnie.
Ogródek Iwony 17:51, 27 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Mam nadzieję, że różnice spowodowane są tym, że inna ręka je pielęgnowała. Zobaczymy w przyszłym sezonie, wtedy wszystko się okaże. Dobrej nocy! Muszę wstać o 4:10 a jakoś zmiana czasu mnie rozstroiła...

Ło Matko, czemu tak wcześnie wstajesz? Toć to środek nocy dla mnie !!!
Ogródek Iwony 17:50, 27 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
No faktycznie Iwonko, zwracam honor - teraz widzę, że jest jesień w Twoim ogrodzie A u moich sąsiadów też już opadły listki wina - a były takie czerwone

Violu, dziś sobie pomyślałam, że głównym objawem jesieni w moim ogrodzie jest mała ilość kwiatów przy wejściu. Po całym ogrodzie nie mam czasu biegać, a przy wejściu mam róże i niewielu już kwiatków zostało.
Mam ochotę na jakieś drzewo przy wejściu, tylko gdzie je posadzić? Ogród powinien być gumowy, hi, hi
Ogródek Iwony 17:45, 27 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Dobrze, że chociaż zdjęcie zostało. Można będzie zimą wrócić i pooglądać

Danusiu, zapisuję na kompie fotki miesiącami, łatwiej sprawdzić, kiedy zmiana miała miejsce. Wczoraj czegoś szukałam i sama się zdziwiłam, że największe rewolucje w ogrodzie zrobiłam w wakacje, czyli w lipcu i sierpniu Zimą muszę swój wątek cały przeczytać, bo nie wszystkie rady sobie zapisałam jeszcze.
Inne wątki też będę czytać
Teraz już jest ciemno, jak wraca się z pracy, a po zmianie czasu całkowicie ...
Dobrze, że na miejscu pracuję, nie muszę dojeżdżać, 10 minut i jestem w pracy
Lawendowy zawrót głowy 13:53, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gdzie ty ten wianek widzisz? Chyba muszę iść już spać, bo ja nic nie widzę, tylko link do szpaleru grabów Cudnych zresztą

Teraz lepiej widac buziolki
Mój przyszły ogród 13:37, 27 paź 2014

Do góry
Iwcia, zobaczyłam, ale teraz lecę na szkolenie, wpadnę do ciebie wieczorkiem
Ogródek Iwony 10:27, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4
Witaj, zajrzyj do mnie na minutkę
Mój przyszły ogród 10:26, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4
posadziłaś już żurawki? Pokaż proszę
Strasznie cię przepraszam - odesłałam cię do wcześniejszej strony a dziś dojrzałam, ze tam nie wkleiłam tych żurawek. Już wrzucam foto.
Tak jak pisałam jeszcze ich tam zbyt mało.
Dodałam miskanty apache i hakonechloę aureolę.
Poza tym, dosadziłąm konwalników i zakwitły miskanty...
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:21, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
witaj Marta, widzę ze awatarek zmieniłaś. Bardzo przyjemny. Wisienki super. Pionki z czasem się pogrubia, ale kijki profesjonalnie przy nich obsadzone masz

Witaj Iwona,
Te avatary moje jakoś szybko mi się nudzą
O Pieńki wiśni aż tak się nie martwie, a o korony, bo one takie niezbyt urodziwe...
Pozdro
Ogródek Iwony 08:05, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Violu, tutaj winobluszcz pięknie się przebarwiał, dziś wszystkie listki leżały już na chodniku.

Dobrze, że chociaż zdjęcie zostało. Można będzie zimą wrócić i pooglądać
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:21, 27 paź 2014

Do góry
witaj Marta, widzę ze awatarek zmieniłaś. Bardzo przyjemny. Wisienki super. Pionki z czasem się pogrubia, ale kijki profesjonalnie przy nich obsadzone masz
Ogródek Iwony 23:23, 26 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Kupiłam już kwitnące.

I miały jednakowe kwiaty? Bo jak tak, to może inne warunki miały, a jak nie, to pomieszane jakieś były.
Idę już spać, miłych snów życzę, jutro wieczorkiem będę.
Miejsko & sielsko 23:18, 26 paź 2014

Do góry
Ewa, cyknij jutro instruktarzowe zdjęcie z trzmielinami w roli głównej. Co masz pod nimi oprócz twoich bronze trawek ? Lawendę? Poproszę o fotki z każdej strony. Dzięki już teraz.
Mam u ciebie sporo do nadrobienia, a e-Muś warczy, że trzeba iść spać, jutro mam szkolenie, wieczorkiem wpadnę na trzmielinki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:11, 26 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, u ciebie definitywnie koreanka. Piękna jest. W tym roku moja duża miała mało szyszek, spodziewam się urodzaju w przyszłym roku. Ale jutro jeszcze sprawdzę z sypialni, co na szczytach jodły (tej dużej) słychać
Teraz te szyszki już brunatnieją, latem były pięknie niebieskie, jak u ciebie
Sikorki lubią zimą na niej zasiadać i posiłkować

To zdjęcie z lipca więc teraz te szyszki brunatne i już częściowo skonsumowane przez ptactwo.
Lawendowy zawrót głowy 23:11, 26 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ale śliczny ten wianek! Mimo że jesień to on taki wiosenny jest

Gdzie ty ten wianek widzisz? Chyba muszę iść już spać, bo ja nic nie widzę, tylko link do szpaleru grabów Cudnych zresztą
Ogródek Iwony 23:07, 26 paź 2014

Do góry
Monia, a kwitły ci jednakowo, czy jeszcze małe były ?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:06, 26 paź 2014

Do góry
Joasiu, u ciebie definitywnie koreanka. Piękna jest. W tym roku moja duża miała mało szyszek, spodziewam się urodzaju w przyszłym roku. Ale jutro jeszcze sprawdzę z sypialni, co na szczytach jodły (tej dużej) słychać
Teraz te szyszki już brunatnieją, latem były pięknie niebieskie, jak u ciebie
Sikorki lubią zimą na niej zasiadać i posiłkować
Ogródek Iwony 23:04, 26 paź 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oh, zawsze, jak nam na czymś zależy, to sprzedawcy nam pomieszają szyki.
Jodła Moniki jest piękna, mimo że szyszek nie ma.

Ja w tym roku z etykietą kupiłam 4 hortensje Vanilia Freise, które Vanilkami nie są. Zabuliłam sporo i do dziś mam tylko podejrzenia, że to grandiflorum, a że znawcą nie jestem, mam to czego mieć w tym miejscu ogrodu nie chciałam. Ot, życie ze szkółkarzami

Ja kupiłam 3 szt. hortensji Polar Bear, 2 u jednego sprzedawcy, potem gdzie indziej dokupiłam jeszcze jedną, etykietki wszystkie 3 miały identyczne, ale widzę, że ta jedna (ostatnia) trochę odbiega wyglądem gałązek. Jakby cieńsze i jaśniejsze, mimo jednakowych etykiet.
Ogródek Iwony 23:02, 26 paź 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Wrzucę u siebie moje szyszeczki

Już lecę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies