Na dzień dzisiejszy - pustka w głowie. Rosną tam trzy "snopki siana" i cyprysik groszkowy. Wszytsko przemeldowane z innych miejsc. Co do cyprysika groszkowego - myslę, że będzie tworzył fajne złudzenie i lekką przesłonę dalszej cześci. Pod płot może cis na ekran - tylko te ceny... Chyba, że namówię męża i polecimy drewnianymi panelami po całości
Iwk4 posadziłaś już żurawki? Pokaż proszę
Strasznie cię przepraszam - odesłałam cię do wcześniejszej strony a dziś dojrzałam, ze tam nie wkleiłam tych żurawek. Już wrzucam foto. Tak jak pisałam jeszcze ich tam zbyt mało.
Dodałam miskanty apache i hakonechloę aureolę.
Poza tym, dosadziłąm konwalników i zakwitły miskanty...
Zakupiliśmy 2 katalpy, chcemy je dać przy tarasie, żeby było intymniej i chłodniej. Mam teraz zagwozdkę jak je rozmieścić? W jakiej dać odległości od tarasu? A poza tym posypała mi się jedna tuja danica. Nie wiem, co jej się stało. Czy to przesuszenie czy jakaś choroba? Pozostałe dwie mają się dobrze.
Jeśli katalpy mają ocieniać taras to powinny być po jego południowej, południowo-zachodniej stronie. Może przymierz gdzie powinny rosnąć żeby cień padał tam gdzie go chcecie mieć na tarasie w okolicach południa (latem słońce jest wyżej, cień będzie krótszy niż teraz)