Narazie są pod ciągłą kontrolą i po całym dniu padły
Cypisek to też jeszcze kociak bo ma 8 miesięcy więc myśleliśmy że się z młodym szybko dogada. A tu taki foch
Dzięki Sylwia. Musi być dobrze
Obrażony Cypi padł
Pokażę wam jeszcze o co chodzi mi z tym sreberkiem na rolecie, o którym mówiłem rok temu i wykorzystałem również w tym...
Drugim sposobem są takie "ścianki" z tyłu pojemniczków...
Jest to według mnie super pomysł. Nie mam problemu z obkręcaniem doniczek, a rośliny nie wyciągają się do światła
Zdecydowanie kanzany zrobią robotę szybciorem i zasłonia też co nie co widoki od sąsiadów
i do przeciwnej strony lepiej pasują niż owocowe, ale z przodu przed nimi przydałaby sie obwódka zimozielona w nawiązaniu do strony zimozielonej na przeciw...
Hej hej hello
Wiosna u wszystkich się rozkręca, powoli rozkręca sie i u mnie...powoli ale jest
Dzisiaj próbowałem posprzątać w ogrodzie i prawie się udało...jednakże prawie robi dużą różnicę...wiało niemiłosiernie dodatkowo co chwilę przepadując
Tak więc syfex q ogrodzie jest ciągle, ale zmierza ku lepszemu
Dzisiaj były kolejne wysiewy A z tego co wzeszło do tej pory:
Ostrogowiec
Werbena Pakotee Lavender
Firletka kwiecista
Gazania New Orange Day
A ja dziś, tak jak planowałam posiałam kolejne nasionka w skrzyniach: groszek cukrowy, szpinak, i na próbę rukolę. Skrzynie pod przykryciem, więc liczę na szybkie wschody
Miałam ciachać cisa, ale po drodze zatrzymałam się przy skarpie. Tam to co zwykle... ledwie śnieg stopnieje , a już pełno chwastów. Ziemia była fajna, wilgotna.. i tak mi ładnie te chwasty z korzeniami wychodziły, że dwa wiadra nazbierałam!! Ale do cisów już nie dotarłam ... Zostaną na przyszły tydzień.
I już prawie po ciemku morelę wsadziliśmy w sadzie. Ostatni drzewo, więcej się nie zmieści.
A poza tym to zamówiłam wstępnie rodziny pszczele. Będą początkiem maja
Hihi