Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 18:52, 26 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No własnie chce mi sie bardzo zgłebiamy temat zima

Będę zgłębiać z tobą. Danusia mi kiedyś na jednym zdjęciu narysowała kilka grabów, cały czas się zastanawiam, ile muszę mieć tam miejsca, aby zrealizować jej pomysł zasłonięcia się od sąsiadów i ulicy:

Problem w tym, że tam jest podmurowana z cegły i kamienia donica, która dochodzi do muru. Muszę sprawdzić, co z tym można zrobić, ile bysię tam grabów zmieściło, gdyby miałyby być wysokim ekranem. To zimą zrobię.
Ogródek Iwony 18:26, 26 paź 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Witam się niedzielnie
Ale miałam zaległości. Kibicuję przy zmianach ogrodowych. Jak to miło, że są ludzie, którzy mają talent a do tego chce im się pomagać. Pozdrawiam Cię Iwonko i wszystkie dobre duszki
Nasionka aksamitek już przygotowane, wyślę Ci po Wszystkich Świętych.
Buziaki

Reniu, sama się dziwię, że strony tak lecą
Łukasz jest zdolny i życzliwy. Dzięki niemu mam plan, którego nie mogłam rozgryźć przez kilka lat. Teraz pomału małymi kroczkami musimy pomyśleć o wykończeniu garażu, a potem podjazd wg projektu Łukasza. Dziś był syn autem, sprawdzałam, jak się zmieści na przyszłym parkingu. Będzie ok. Był pod wrażeniem projektu, pokazywałam mu plan
Reniu, fajnie, ze pamiętasz o nasionkach, będą mi pasowały przy żółtych różach.
Ogródek Iwony 18:23, 26 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonko pozdrawiam niedzielnie

Jolu odpozdrawiam Cię na cały tydzień. Czytałam u ciebie, że grabów ci się chce. Muszę temat zgłębić, bo na nich totalnie się nie znam
Ogródek Iwony 18:22, 26 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Mało już można podziałać oj mało, u mnie co prawda maksymalnie było +7, ale wiało niemiłosiernie Ciepła życzę w jakiejkolwiek formie

Oj, ciepło by się jeszcze przydało.
Uzmysłowiłam sobie, że w tym tygodniu groby trzeba uporządkować, chyba z kalendarzem jestem na bakier, bo zdziwiłam się, że w sobotę już listopad
Ogródek Iwony 18:20, 26 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie też zimno, tulipany dalej nie posadzone, ziemia mokra i zimna, aż ręce drętwieją. Brakuje sił i dzień krótki. Ledwo się człowiek zagrzeje, odpocznie w domku, to na polu już ciemno. Pozdrawiam i życzę słoneczka.

Dorotko, teraz się ociepliło (+ 7 stopni), ale czas jeszcze krótszy. Teraz już nie wiem, kiedy zdążę zrobić porządki w ogrodzie. Całe szczęście, że niewiele zostało do zrobienia. Weekend był pod hasłem gości, w ogrodzie nie zrobiłam nic, dziś wyszłam na chwilkę fotki jesienne strzelić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:39, 26 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna jesień w bukszpanowym. Danusiu, mi się twoja hortensja przy lustrze bardzo podobała. Teraz tam tak pusto. Pozdrawiam Milej niedzieli.

Uwierz, że nie jest pusto, a hortensja maczała się w wodzie i leżała na kulach, przez co kiepsko miały, teraz wstawiam sobie hortensję w donicy tam i potem wystawiam. Nie mam gołego widoku.

Patrz mam hortensję

Lipiec

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:35, 26 paź 2014

Do góry
Joasiu, piękne jesienne fotki u ciebie. Milej niedzieli życzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:30, 26 paź 2014

Do góry
Piękna jesień w bukszpanowym. Danusiu, mi się twoja hortensja przy lustrze bardzo podobała. Teraz tam tak pusto. Pozdrawiam Milej niedzieli.
Ogród wyrozumiały 13:38, 26 paź 2014

Do góry
Dziękuję za odwiedziny i wpisy !!
Mnie moje zdrowie niestety znów hmm jak to nazwać,co by się zbytnio na ten temat nie rozwodzić, no niech będzie opuściło...i wszystko stanęło.

Iwk4 - cała realizację z ogrodu przy białym domu prześledziłam i dzięki Tobie do niej wracam..

ewalm - przeczytałam na ulotce przypiętej w centrum ogrodniczym do róż okrywowych - przyciąć 20cm nad ziemią - teraz ni dam sobie głowy uciąć czy było jeszcze dopisane,ze wiosną

Berberys green carpet to też jest coś co wchodziło/wchodzi w grę

Pozdrawiam wszystkich i każdego z osobna,którzy tu zaglądają

Mam nadzieję,że niedługo uda mi się zakupić coś na tę skarpę!

A jeszcze wiecie co jakby z tej trzmieliny (lub berberysu green carpet) wystawało coś na pniu ...????
Ogród wyrozumiały 21:11, 25 paź 2014

Do góry
11stokrotka napisał(a)
Izuś, zaglądam.
Jestem za trzmieliną na skrpie, świetny pomysł. Tylko pamietaj, że ma być ta płożąca. Ale można też dołożyć kulki z żółtej trzmieliny, irgi itd. A jakieś eleganckie Nie pamietam, czy podałaś dokładnie wymiary tej skarpy, jej nachylenie, różnicę poziomów. Widzę, że ktoś życzliwy już rozrysował ci zarys konepcyjny. To i ze skarpą może być podobnie.
Pamiętam jakąś realizację Danusi ze skarpą - ogród ten był też w "Mai w ogrodzie". Pamiętam, że zrobili bonsai ze starego cisa.
Może poszukaj też w google, im więcej obejrzysz kompozycji na skarpy, tym lepiej.
Pozdrawiam

Mowa o Ogrodzie przy Białym domu, fotka z ogrodu na poprzedniej stronie, warto poczytać cały watek, trzeba w wyszukiwarce wpisać nazwę i kliknąć pokaz watek.
Ogród z platanem. 15:45, 25 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Filip, jak teraz twój platan wygląda? Proszę o fotki i relacje.

Jutro będą fotki Platan na razie zielony, tylko w środku coś tam żółknie Cały czas wygląda jak kilka stron wcześniej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:38, 25 paź 2014

Do góry
Tym nalotem na szkółki - to fakt. U mnie, na moim terenie spory wybór i zainteresowanie małe, to i ceny są jak na prowincji. Popyt zawsze podbija cenę, albo towaru brakuje.
Ogródek Iwony 13:34, 25 paź 2014

Do góry
Melduję , ze jest środek dnia i nadal 0 stopni. Uciekłam z ogrodu do ciepłego domu. Brrrrrrr... Nie lubię zimna.
Ogródek Iwony 13:31, 25 paź 2014

Do góry
Zostawiam moja myśl i lece robić obiad :
w projekcie Łukasza po lewej stronie wjazdu jest zaplanowana rabatka, gdzie idealnie wkomponowalyby się 3 stożki, jak u Any i u Łukasza. Do tego częściowo żwirek, a na reszcie zapełnić dywan z trzmieliny, zurawek i jeszcze czegoś, co wytrzyma na słońcu. Wtedy nie byłoby tam drzewa, dalej są owocowe i dawałoby to perspektywę. Nie umiem sobie tylko poradzić z podziałem.
Ogródek Iwony 13:25, 25 paź 2014

Do góry
Moniko, w wolnej chwili wpadne jeszcze do ciebie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 06:36, 25 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, może jakieś fotki nowe masz?

Iwonko,
nie ma nowych fotek ale jak znajdę trochę czasu to postaram się zrobić. W natłoku różnych spraw ogród poszedł trochę w odstawkę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:32, 25 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Muszę opracować przygotowanie ogrodu do zimy, co i jak trzeba okryć, co posprzątać, czym związać i w końcu udać się do leśniczego i później po gałązki do okrywania.
No i również jestem już na etapie planowania ozdób świątecznych bo spora częśc rodzinki zażczyła sobie różne rzeczy i przy okazji mam nowe pomysły

Stroisz do okrywania od leśniczego załatwiasz?
A ozdoby jakie będziesz robił? Podeślij pomysł
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:30, 24 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Sylwia, ciągle zaglądam do twojego ogrodu i widzę, jak cudownie rozkwita pod twoją opieką. Nie piszę, bo wstyd mi, że nie przeczytałam całego wątku , mam na to chrapkę wielką i w końcu będę musiała to zrobić. Chyba, że pomożesz i wstawisz kilka fotek typu Przed i po, jak zrobił Łukasz Nawet w donicy kamiennej porównanie rabaty zaraz po posadzeniu i obecnie wiele daje. Pozdrawiam i będę już teraz się odzywać, a przeczytam wątek w wolnych chwilach. Pozdrawiam
Masz cudowny ogród zimowy i cudowne z niego widoki

Już kilka razy się do tego zabierałam i z marnym skutkiem zobaczę co się da zrobić dużo zmian i nie bardzo wiem co wybrać do pokazania ... spróbuję i to zaraz

Ogród wyrozumiały 22:20, 24 paź 2014

Do góry
Trzymam kciuki U nas trzmieliny ładne po 4 zł były.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 24 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale fajnie wyszły pióropusze na tle błękitnego nieba
prawda? dzisiaj było przepiękne słońce, błękitne niebo tylko ten wiatr i zimno brrrr
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies