Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:47, 06 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A na koniec dnia przywieźli domek

Oj będzie się działo Już się nie mogę doczekać ciepłaa, znów tyle nowości u was do oglądania

Katkak napisał(a)
Sylwuś, nie sklonowałabyś Wojtka?

Pomysł Katki bardzo mi się podoba
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:42, 06 lut 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Iwonko posadź jeszcze teraz cebulowe w donicach. Postawisz przy drzwiach później lub na tarasie. Jakoś z tym sezonem tak wyszło

Obcięliśmy tylko taki duży czubek tej zwisającej, bo się w górę pokierował. Dość spory, z liśćmi jeszcze więcej by ważył. eM musiał wyjść na brzozę, bo z drabiny nie dostawał. Nie mam zdjęcia, bo trzymałam drabinę i podawałam mu narzędzia, a później łapałam spadający konar. To zdjęcie, które mu zrobiłam to jak już zabezpiecza ranę maścią ogrodniczą pędzelkiem przymocowanym do długiego drążka. Tych pozostałych nie tnę na razie. Może w lecie zrobię jakieś korekty drobne. Brzozą lepiej jest ciąć gałęzie jak są młode, ciękie niż później grube.

Proszę mnie nie naśladować - miskantów i rozplenic jeszcze nie tniemy. Ja tylko niektóre bylinki wycięłam. Trawy nie ruszone. Jak ci miskanty fruwają to je powiąż na razie.

Wczoraj przygotowałam sobie donice i wybrałam cebulki. Muszę jeszcze ziemię dokupić. Jedynie czosnki zostawię do jesieni, chociaż mogłyby fajnie wyglądać tak hurtem posadzone w donicy
Z brzozami to faktycznie niezła akrobatyka. Plusem jest brak liści, drzewa wydają się mniejsze. Ale faktycznie ciężar jest ogromny, walczyliśmy latem z jedną taką Prognozy pogodowe na weekend znów ciepłe, pójdziemy pewnie trochę przyciąć, chociaż przeraża mnie ta robota, zbyt niebezpieczna, ale co zrobić...
Czyli trawy czekają To dobrze, bo po ostatnim sezonie trochę mi ich przybyło. I pewnie czeka mnie remont, bo widziałaś jak głupio je wsadziłam. Tyle dni na Ogrodowisku a ja nadal nie wyszkolona
Wśród brzóz i dębów 09:35, 06 lut 2019

Do góry
marba napisał(a)
Grażynko, Aniu, smakosz i w dodatku ma wielkopańskie maniery, jak śpi w łóżku to zawsze z głową na poduszce.

Dorotko, mam nadzieję, że powojnik od Ciebie dzielnie przetrwa zimę i będzie cieszył moje (i nie tylko) oczy.

Chciałam sobie zrobić przerwę do wiosny w Ogrodowisku, ale nie mogłam się oprzeć dzisiejszym widoczkom:

O jacie!
Ale śniegu!!
To u mnie raczej wiosennie.
LeŚnicZaNka 09:34, 06 lut 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Suuper!!
ale ci zazdraszam deko.
Ogród w remoncie 09:31, 06 lut 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dziś rano widoczki jak z Narni, tak określiła moja latorośl

Fiu, fiu ale śniegu.!!
U mnie tak nie ma.

Ale zima ma p5awo do tego.
Czubajkowy Ogród 09:26, 06 lut 2019

Do góry
Wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:17, 06 lut 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tymczasem mamy roztopy.

Sie takie jadło za dzieciaka, tylko lepsze, bo z brudem z dachu
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:08, 06 lut 2019

Do góry
@MarcinKRK trwa to chwilę dłużej, ale ukorzeniają się ładnie. Zdjęcie z dziś, pędy dostałam w listopadzie.
Sezon 2017 u Hanusi 07:57, 06 lut 2019

Do góry
Podobno mam y mieć już wiosnę, ale ja w nią jeszcze nie wierzę. Zanim moja się rozkręci na dobre to i do Wielkanocy może trwać taka pogoda w pobliżu zera.

A to nie sprzyja roślinom. W dzień słońce, w nocy mróz. Zeszłej wiosny ucierpiała moja magnolia, pękł jej pień u podstawy. Niby się zasklepiło, ale zawsze jest to miejsce narażone na dalszą destrukcję.
Ciekawe, jak potoczą się chmury w tym roku.
Pomyślnych wiatrów.

Sezon 2017 u Hanusi 07:09, 06 lut 2019

Do góry
U mnie prawie ciągły spontan. Nie mam jednego stylu w ogrodzie, nasiona się rozsiewają, a ja czasami siewkom daję szanse na wybór miejsca. Nie mam wszystkiego pod sznurek i na baczność. I tak to wygląda. Czasami nawet zbyt wielki chaos. Ale ja tak lubię.

Miłego dnia.
Ukojenie 06:58, 06 lut 2019

Do góry
Probuje i wiekszy gabaryt

Ukrainski gerdan

A teraz slecze nad czyms takim:

Odkrylam Pinteresta
Ukojenie 06:55, 06 lut 2019

Do góry
Hej Wszystkim
Ogrodowo jeszcze nic nie dzialam - z wysiewem czekam az bedzie sie gdzie rozstawic bo na razie nie mam gdzie.

Po pracy w wolnych chwilach bawie sie kolorami
Ogród Basi 00:41, 06 lut 2019

Do góry
Dzisiejszy wieczór u nas.

Za drzwiami do ogrodu... 00:29, 06 lut 2019

Do góry
Bez świątecznych stroików i ozdób zrobiło się trochę pusto,Do kwiaciarni jakoś nie po drodze,to na razie ze sztucznych kwiatków ułożyłam bukiecik
Żywopłotki cisowe. 00:14, 06 lut 2019

Do góry
Przez kilka dni wciągnęło mnie robienie breloczków
( gadżetów do suwaków w torebkach)

Pozostały mi resztki z korali, kolczyków, rozebrałam stare klipsy na pojedyncze sztuki.
Jeszcze dokupię karabińczyki.

ładniejsze są w kształcie wiszących winogronek, doszłam do tego później.

Ostatnie pokazane są do przerobienia.

Złote to śmieszne.

breloczki do kluczyków.

Za drzwiami do ogrodu... 00:06, 06 lut 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, czy nie mogłabyś zacząć prowadzić jakieś warsztaty artystyczne dla beztalenci / to ja /.
Zaraz bym się zapisała, tak mi się podobają kwiatowe potrawy
Że nie wspomnę o dekoracjach

Gogo, to naprawdę żadna filozofia,wystarczy trzymać się przepisu ściągniętego z netu. I powiem Ci w sekrecie,że ta druga tarta lepiej wyglądała niż smakowała(ale może to też kwestia gustu)
Robiąc zaś dekoracje ,też dużo korzystam z inspiracji w sieci,ale tu zawsze wyjdzie trochę inaczej bo robię z dostępnych mi i na moja kieszeń materiałów
Najważniejsze to uwierzyć w siebie i się odważyć spróbować

A te różyczki smaczniejsze wychodzą z własnego kruchego ciasta niż z francuskiego kupnego
Listki niejadalne, z koleusa (żeby nie było ,że nic o roślinkach)
W ogródku emerytki 23:57, 05 lut 2019

Do góry
Mam jeszcze taką, to może być Zipper.

I jeszcze taką
Pamiętajcie o ogrodach 23:48, 05 lut 2019

Do góry
greg66 napisał(a)

U mnie znowu sypie więc tamaryszek w zimowej nocy

Tamaryszek ma u Ciebie bardzo dobrze, skoro taki dorodny wyrósł - zazdroszczę, bo bardzo lubię te krzewy, zarówno w letniej, jak i w zimowej odsłonie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:45, 05 lut 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Maczki są piękne :0

Ale teraz to ciemiernik jest piękny.
Śnieg stopniał i widać cały krzaczek z kwiatkami

Cudoooo buziam Ana
Żywopłotki cisowe. 23:41, 05 lut 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Haniu dzieki odpisze jutro.

Miło Elu! nie ma się teraz czym pasjonować zima nas zanudza i dla rozweselenia Minerwa, rozwinęła się trzecia doniczka każda cebula po dwa pędy i ta odmiana zakwitła czterema kwiatami jednocześnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies