Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:49, 13 mar 2019

Doranma napisał(a)
Zakupy roślin według listy? Podziwiam ☺☺ Ja mam tylko listę chciejstw, a kupuję oczami, mało rozsądnie. Ciekawa jestem czy uda Ci się trzymać planu ☺

Dorotko aż sama nie mogę w to uwierzyć, ale przez zimę listę zrobiłam i planu się trzymam (jak na razie) buziaczki
Monia81 20:52, 13 mar 2019

Ewa777 napisał(a)
Piękne to akwarium Fajny pomysł. Też mam nieużywane akwarium, może warto pomyśleć o takim rozwiązaniu

Ciemierniki masz śliczne. Mam ich kilka w ogrodzie, ale jeszcze w pąkach, więc takie kwitnące bardzo kuszą

Ewuś warto pomyśleć, jak eMuś będzie chciał kiedyś wrócić do rybek to nie będzie problemu, jak narazie stało puste, wiec wykorzystałam ciemierniki to fajne roślinki, nie trzeba ich wykopywać to jest ich wielki plusik, no i kwitną wcześniej będzie u mnie ich przybywać, tylko muszę rabaty ogarnąć do końca buziaczki
Monia81 20:52, 13 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

U mnie wystawiłam zdjęcie fitonii parę dni temu.

Byłam, widziałam buziaki posyłam
Monia81 20:54, 13 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Monia fajne to akwarium, bardzo na czasie takie rzeczy. Fajnie z planem zakupowym, człowiek wie czego się trzymać. Życzę byś szybko znalazła magnolkę, której szukasz choć jeśli chcesz z kwiatkiem to jeszcze troszkę

Uzbrajam się w cierpliwość z tą magnolią, ale w tym miesiącu zaplanowałam sobie inny zakup na pocieszenie, moja brzoza dostanie współtowarzyszkę, dorenboskę i derenie są mi potrzebne
Monia81 21:04, 13 mar 2019

Przed tymi okropnymi wiatrami w sobotę wsadzałam jeszcze ciemierniki, później się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam, ale żyją, rozchodnikowa dostała nowe roślinki

tulipanki kły pokazały
Zana 21:06, 13 mar 2019

Monia, no ślicznie z tymi ciemiernikami. Myślę, że często na nie zerkasz.
Gruszka_na_w... 21:23, 13 mar 2019

Ciemierniki ładnie rozświetlają tę rabatę.
Z dostosowaniem wymiarów warzywnika do własnych potrzeb masz rację. Szkoda czasu i sił na produkcję nadwyżek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 21:32, 13 mar 2019

Pieknie te ciemierniki tam wygladają
Iwonka 21:36, 13 mar 2019

Monia81 napisał(a)
Przed tymi okropnymi wiatrami w sobotę wsadzałam jeszcze ciemierniki, później się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam, ale żyją, rozchodnikowa dostała nowe roślinki

Monia to kolejna kusicielka ciemiernikowa Jeszcze nie tak dawno nie wiedziałam, że takie piękności istnieją, a od kilku dni dosłownie mnie bombardują I jak tu nie kupić, no jak Super wyglądają na tej rabacie! Pamiętasz nazwę tych kępęk traw?
anabuko1 21:51, 13 mar 2019

Sporo masz tych ciemierników.One i jak kwitną i z liście dekoracyjnie wyglądają