Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 12:59, 30 sty 2019

Do góry
Wreszcie świeci słońce, jest lekki mrozik i śnieg pięknie się skrzy
Odbyłam mini spacer po ogrodzie, zwiastunów wiosny nie mam, nic nie wystaje spod śniegu.
Narzekałam ostatnio, że bluszcz rośnie powoli.
Ale na tych zdjęciach widać, że nie jest źle.
Pierwsze było robione pod koniec maja, drugie pod koniec listopada.
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:53, 30 sty 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Sylwuś właśnie widziałam u Ciebie ja jak na razie pocieszam się ciemiernikami, które ostatnie 2 kupiłam w B..., teraz są w chłodnym pomieszczeniu

Monia, teraz kupowałaś? Ja się czaje u nas ale na razie ani widu ani słychu... No chyba, ze przegapiłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:38, 30 sty 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To ładne, kolor w sam raz na tą szarugę za oknem
Ależ Ci Haniu zazdroszczę, ciepło, kolorowo, przepięknie Chyba grzeczna byłaś skoro Mikołaj tak zadbał o Ciebie
Rododendronowy ogród II. 11:55, 30 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wiedziałam, gdzie zobaczyć kolekcję piwonii, Królowo!

Też zamówiłam sobie 4 na ten rok. Bardzo lubię p. Ursyn Niemcewicz, w zeszłym roku bardzo ją podzieliłam na kilka kłączy. W zasadzie wiele piwonii zostało przesadzonych i wiele jest zadołowanych w donicach (odsadziłam karpy).

Czy u Ciebie te piwonie kwitną razem z różanecznikami koło siebie? Niesamowity to musi być widok. Jak masz je posadzone, w jednym miejscu czy wszędzie?

Królowa mieszka pod Wrocławiem (Pi-Ma) tam jest co oglądac.Szkoda ze tak daleko od nas.Ja mam piwonie w róznych miejscach ale jedno skupisko przed samymi rh, nie jest to najlepsze bo zakwitaja zaraz po rh zanim zdązymy oberwac z rodków kwiaty i robią brzydkie tło dla piwonii.Piwonie tez sie im odwdzieczają bo jak kwitną rh to piwonie są juz wysokie i je zasłaniają ale poniewaz nie mam miejsca to tak musi byc.Tez chcę kupic kilka ale muszę je miec wiosną wiec czekam az ziemia rozmarznie bo pan wysyła natychmiast po zamówieniu i mocno się zdziwiłam jak dostałam duże kempy w lutym, więc teraz czekam z zamówieniem.Tez myślę o około czterech w tym jedna drzewiasta , jedna itoh i ze dwie bylinowe.Na jesieni sporo ich przesadziłam i trochę sie martwię bo tez dzieliłam a potem było sporo deszczu nie wiem czy nie zgniją.No cóz najwyżej kupię nowe ale to te najdroższe dzieliłam.

Poprawka: nie chodziło o Pi-Ma a o Peony-Max, stale gadam przez telefon pisząc i takie pomyłki robię. Przepraszam.Za to zdjecie piwonii na tle rh

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 11:41, 30 sty 2019

Do góry

Rozplenica Mayesty dla Wioli.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:38, 30 sty 2019

Do góry

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 11:24, 30 sty 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu ?Anabuko /To podkład.Ha ha wzięłam się za malowanie .

Zdjęcie fatalne nie mogę pozbyć się tego białego punktu na podkładzie jego tu na obrazie nie ma wiem że to padające światło lampy błyskowej ale nie wiem co robię żle.

No proszę nie wiedziałam że tutaj taki wątek jest.
I tyle różnych zaprezentowanych prac.

Halinko może być
Dla mnie Wszystko może być. Ja nie z marudzacych

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 11:20, 30 sty 2019

Do góry
Wspomnienie lata

Szmaragdowy Zakątek 10:37, 30 sty 2019

Do góry
Nikita napisał(a)

A jak wiosna to obowiązkowe pielenie przedogródka….
Te jukki są od Caroli (popcorn) z ogrodu. Przywiozłam je ubiegłej wiosny jako malusieńkie roślinki...prawda, że pięknie wyrosły!

cieszę się że rosną
Majówka na Majówce 09:26, 30 sty 2019

Do góry
Dla Magdy moje urwisy Nitka (mniejsza) i Timon

i przy pracy

W kamiennym kręgu od początku 08:58, 30 sty 2019

Do góry
GorAna napisał(a)

Dziękując Wszystkim odwiedzającym za przemiłe życzenia, zostawiam dla Was
moc pozwdrowień Swiątecznych

Radości i nadziei!

Aniu, piękne te dekoracje świąteczne. Bardzo nietuzinkowe
Pozdrawiam
...uDany ogród 08:48, 30 sty 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
może spacerek i wycinanie pałek dało Wam popalić ....pogoda teraz zdradliwa -wirusy panują i łatwo o przeziębienie

....ja dziś wyszłam na chwilkę ,myślałam ,że może zacznę trochę sprzątać na ogrodzie ....ale szybko wróciłam do domu -za zimno jeszcze .....

zdróweczka życzę mocno

ps.bajeczna fotka jak wszystkie zresztą

Madziu niewykluczone, ale położyło nas w piorunującym tempie. Gorączka i okropny kaszel. Całą noc nie spałam, masakra!
Dzisiaj słońce, a ja w łóżku i na nic innego się nie zanosi, bo jestem słaba okropnie.
Dziękuję!

Rumianka napisał(a)
Zapach hiacynta przywędrował aż do mnie...ummmm

Elisko pachną bardzo intensywnie, wiosnę mam pod nosem

sierotka napisał(a)
Danusiu szybko zdrowiej korzeń imbiru do herbatki ,pigwa tez

Boguniu dziękuję kochana za troskę! Kuruję się, bo plany mam wielkie a w takim stanie nic zrobić nie mogę

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam na wątkach, ze niedomagasz ze zdrowiem więc lecę życzyć go dużo, widzę, że porzadki w stawie zrobione i obchód po ogrodzie zaliczony
Ulżyło Ci
U mnie już przedwiośnie dzisiaj było ptaki śpiewały na całego i kwiatuchy pierwsze są

Sylwuś no niestety rozłożyło mnie i czuję się beznadziejnie. Nie pamiętam kiedy miałam taką wysoką gorączkę.
Tak, staw wykoszony i mogę leżeć spokojnie u nas na plusie i wszystko się topi , w sobotę prognozują +10, lodu z pewnością nie będzie.
Ptaki świergolą jak w marcu, ciekawe o czym to świadczy. Mam dziwne przeczucie, że wiosna w natarciu i zima ma się ku końcowi

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudny ten stolik na maszynie i krzesła do niego świetne

Maszyna wygrzebana na strychu u sąsiadki, blat dorobił jeszcze Tato.
Krzesła te same co w biesiadnym, mam 14 sztuk jednakowych i pomyśleć, że miały jechać na złomnicę...
Uwielbiam je!
Cieszę się, że Ci się podobają

Dla Was dzisiejsze słonko przez okno z kuchni Miłego dnia i dziękuję Wam za troskę!

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:15, 30 sty 2019

Do góry
Iwona100 napisał(a)

Ja bym tutaj dosadziła różę, tylko czy jest miejsce na wykopanie dużego dołka? bo róża ma wymagania, obornik przede wszystkim. No i zdjęłabym te wszystkie patyki, drabinki, nie wyglądają estetycznie, psują widok. A na ścianie zamontowałabym estetyczną podporę/kratę powyżej podmurówki. Róża w ciemnym kolorze

Więcej Hakonechloa, w każdą dziurę wsadź.
Ogród Muszelki 08:00, 30 sty 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)

Cudnie ranek się zaczyna
Ogród Muszelki 01:11, 30 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
My obie Anie ,to jakoś tak czasem telepatycznie działamy zauważyłamNie dość że w tym samym czasie u tej samej osoby ,to jeszcze myśli jakieś podobne
Ten "wieczór" to się też chyba u nas o tej samej porze zaczyna...gdzieś koło północy

Aniom - Nocnym Markom dedykuje prawie nocną fotografię

Brzask w Beskidach. Na horyzoncie widok na Tatry.

Ogród Muszelki 00:58, 30 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Ja też lubię landrynki, poproszę o więcej

Proszę bardzo.
Na pierwszej fotografii Karkonosze (Szrenica), na drugiej Tatry Wysokie (Sławkowski Szczyt).

Moja działka na Dębowym Lesie 00:43, 30 sty 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, kociak przepiękny i słodki. O czym on tak intensywnie myśli. Pewnie o swojej Pani.
Przepiękny jest również ten krajobraz twojego ogrodu, jak księzycowy.
Pozdrawiam.

Ogród Muszelki 00:32, 30 sty 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Uwielbiam Twoje ujęcia...clematis wyglądający zza drzewa...cudne

Na tym drzewie powieszony jest drewniany symbol religijny. Otulają go kwiatki clematisu wspinającego się po pniu. Wygląda to bardzo ciepło, delikatnie. Odpoczywając na leżakach lubimy zatrzymywać Tam wzrok

Za drzwiami do ogrodu... 00:27, 30 sty 2019

Do góry
Aniu chyba wszystkie miskanty mają takie podobne kwiatostany
Mój ten tak wyglądał jesienią,to chyba miskant chiński Sioux(ale nie jestem na 100% pewna ,a Twój też się tak przebarwiał?

Jak to uporządkować? 23:50, 29 sty 2019

Do góry
LadyR napisał(a)
Dawno mnie nie było więc może coś pokażę.

Piękny busz.
A ten żarówiasty floks, to co to za odmiana ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies