Wreszcie świeci słońce, jest lekki mrozik i śnieg pięknie się skrzy
Odbyłam mini spacer po ogrodzie, zwiastunów wiosny nie mam, nic nie wystaje spod śniegu.
Narzekałam ostatnio, że bluszcz rośnie powoli.
Ale na tych zdjęciach widać, że nie jest źle.
Pierwsze było robione pod koniec maja, drugie pod koniec listopada.
To ładne, kolor w sam raz na tą szarugę za oknem
Ależ Ci Haniu zazdroszczę, ciepło, kolorowo, przepięknie Chyba grzeczna byłaś skoro Mikołaj tak zadbał o Ciebie
Królowa mieszka pod Wrocławiem (Pi-Ma) tam jest co oglądac.Szkoda ze tak daleko od nas.Ja mam piwonie w róznych miejscach ale jedno skupisko przed samymi rh, nie jest to najlepsze bo zakwitaja zaraz po rh zanim zdązymy oberwac z rodków kwiaty i robią brzydkie tło dla piwonii.Piwonie tez sie im odwdzieczają bo jak kwitną rh to piwonie są juz wysokie i je zasłaniają ale poniewaz nie mam miejsca to tak musi byc.Tez chcę kupic kilka ale muszę je miec wiosną wiec czekam az ziemia rozmarznie bo pan wysyła natychmiast po zamówieniu i mocno się zdziwiłam jak dostałam duże kempy w lutym, więc teraz czekam z zamówieniem.Tez myślę o około czterech w tym jedna drzewiasta , jedna itoh i ze dwie bylinowe.Na jesieni sporo ich przesadziłam i trochę sie martwię bo tez dzieliłam a potem było sporo deszczu nie wiem czy nie zgniją.No cóz najwyżej kupię nowe ale to te najdroższe dzieliłam.
Poprawka: nie chodziło o Pi-Ma a o Peony-Max, stale gadam przez telefon pisząc i takie pomyłki robię. Przepraszam.Za to zdjecie piwonii na tle rh
Madziu niewykluczone, ale położyło nas w piorunującym tempie. Gorączka i okropny kaszel. Całą noc nie spałam, masakra!
Dzisiaj słońce, a ja w łóżku i na nic innego się nie zanosi, bo jestem słaba okropnie.
Dziękuję!
Elisko pachną bardzo intensywnie, wiosnę mam pod nosem
Boguniu dziękuję kochana za troskę! Kuruję się, bo plany mam wielkie a w takim stanie nic zrobić nie mogę
Sylwuś no niestety rozłożyło mnie i czuję się beznadziejnie. Nie pamiętam kiedy miałam taką wysoką gorączkę.
Tak, staw wykoszony i mogę leżeć spokojnie u nas na plusie i wszystko się topi , w sobotę prognozują +10, lodu z pewnością nie będzie.
Ptaki świergolą jak w marcu, ciekawe o czym to świadczy. Mam dziwne przeczucie, że wiosna w natarciu i zima ma się ku końcowi
Maszyna wygrzebana na strychu u sąsiadki, blat dorobił jeszcze Tato.
Krzesła te same co w biesiadnym, mam 14 sztuk jednakowych i pomyśleć, że miały jechać na złomnicę...
Uwielbiam je!
Cieszę się, że Ci się podobają
Dla Was dzisiejsze słonko przez okno z kuchni Miłego dnia i dziękuję Wam za troskę!
Ja bym tutaj dosadziła różę, tylko czy jest miejsce na wykopanie dużego dołka? bo róża ma wymagania, obornik przede wszystkim. No i zdjęłabym te wszystkie patyki, drabinki, nie wyglądają estetycznie, psują widok. A na ścianie zamontowałabym estetyczną podporę/kratę powyżej podmurówki. Róża w ciemnym kolorze
Na tym drzewie powieszony jest drewniany symbol religijny. Otulają go kwiatki clematisu wspinającego się po pniu. Wygląda to bardzo ciepło, delikatnie. Odpoczywając na leżakach lubimy zatrzymywać Tam wzrok
Aniu chyba wszystkie miskanty mają takie podobne kwiatostany
Mój ten tak wyglądał jesienią,to chyba miskant chiński Sioux(ale nie jestem na 100% pewna ,a Twój też się tak przebarwiał?