Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

tulucy 22:48, 08 mar 2019

Gdzie żeś się tak obłowiła?
Johanka77 00:42, 09 mar 2019

Też mnie wczoraj ciemierniki w LM kusiły... Ale na szczęście nie miałam miejsca w bagażniku
inka74 07:40, 09 mar 2019

Ewcia - trudno z miłością dyskutować

Kasiu - na szczęście nie mam nikogo komu by zaszkodziły. Koty omijają je.

Lucy - Asia trafnie miejsce podała. A że trafiłam na świeżą dostawę to sobie najładniejsze wybrałam

Asia - podziwiam silną wolę - mi się nie udało
zoja 07:51, 09 mar 2019

Iwonka piekne kupilas. Ja tez wczoraj ogladala ale dzielnie sie od nich oddalilam - w koncu juz killa mam i niech pokaza co potrafia a moze i rozsieja - mile widziane
Koniecznie pokaz jak juz je posadzisz
inka74 07:59, 09 mar 2019

Ty u mnie a ja u ciebie Zojka - pokaże. Ale chyba już teraz nie będę sadzić. Poczekam. Ma być jeszcze zimno. Oprócz tego tam gdzie mają być ciemierniki dosadzone to roszady muszę zrobić. Na razie przymiarki będą. Ja się cieszę, że je kupiłam bo to od Zymona są. Napaliłam się na nie jak głupia po relacjach z targów Gardenia i nawet do nich pisałam kiedy będą sprzedawać bo nie mieli. A tu taki surprise tanie nie były ale sezonie w okolicznych ogrodniczych droższe. A ładne duże sadzonki. Takiej wielkości to ja po 3 latach nie mam sadzonek w necie kupowanych.
frezja 08:52, 09 mar 2019

Ciemierniki kochamy. Czekam na dostawę swoich
asiak 11:13, 09 mar 2019

Też o mały włos nie kupiłam ciemierników, ale doszłam do wniosku, że kwitną wtedy, kiedy mnie nie ma na działce
Inaczej przy domku
inka74 14:48, 09 mar 2019

Ewa - udało mi się kupić ciemierniki takie śliczne z rureczkami przy pręcikach bardzo mi się to podoba.

Asia - racja. W twoim wypadku lepiej mieć kwiaty, które kwitną gdy je widzisz

Udało mi się rano, przed deszczem, wyskoczyć na ogród. Przesadziłam 2 róże. Mam nadzieję, że przeżyją bo je lubię. Lady of Shalott miała ładne korzonki. Cały krzak jest bardzo zgrabny. Ale Emma Hamilton jakaś nie bardzo. Ma długi palowy korzeń. Słabo z korzonkami. Może dlatego kiepsko rosła. Musiałam je zamienić miejscami bo Szalotka dużo wyższa urosła a Emma w szerokość poszła i głupio wyglądały. I w sumie niewiele więcej udało się zrobić. Jedną rabatę uprzątnąć. Teraz leje...
Za to krokuski już na całego kwitną. I pierwszy irysek zakwitł.

I moja pomocnica
JoannA 14:51, 09 mar 2019

Cudna ta krokusowa łączka.
U mnie też leje i wieje
Pozdrówka
JoannA 14:52, 09 mar 2019

Ciemierniki piękne dorwałaś.