Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:43, 21 paź 2014

Do góry
Łuki, ja sobie teraz uświadomiłam, że twoje metamorfozy są świeże, tegoroczne. Dla mnie to było lata świetlne temu, czyli zanim ja trafiłam na Ogrodowisko
Ogródek Iwony 16:18, 21 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

jak to ma wpaść??????
w odwiedziny?
on tak sobie wpada czasem?
hi hi

Ha, ha, ale się uśmiałam z twojego pytania
"Dochodzący mąż "
Małgoś, życie czasem płata figle. 27 lat mój M pracował na miejscu w jednej firmie, na tym samym stanowisku i pewnego dnia stracił pracę, tak z dnia na dzień.
Znalazł nową pracę jako stolarz, ale poza domem, nie ma sensu, by wstawał o 4 rano, by dojechać do pracy, więc od trzech lat mam męża weekendowego.
Teraz był więcej w domu, bo w marcu miał wypadek w pracy (palce plus stugarka = ), ale "razem" się skończyło, mamy z powrotem weekendowe randki
Ogródek Iwony 15:53, 21 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

właśni chodzi o to, że piszą, iż hosty dobrze znoszą towarzystwo takich drzew płytko ukorzenionych, hortensji nie podają

a żurawki napewno potrzebują czasu, to nie wiosna by ruszyły mocno z kopyta, byleby się ukorzeniły

Małgoś, masz rację, ja nie doczytałam Teraz znalazłam link:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1449-sadzenie-krzewow-pod-drzewami, z którego wynika, że hortensje mogą być w pewnej odległości, ale drzewa pożerają im wodę, składniki pokarmowe. Hosty będą mniej problemowe. Muszę zatem wysadzić hortensje, ale hosty kupię dopiero wiosną, chyba, że ktoś będzie chciał mi podesłać. Joasia coś wspominała o hostach biało-zielonych.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:24, 21 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak wygląda ta trzmielina w całej okazałości ?

Iwonko, to drzewo.Całości nie mam.U mnie rośnie za siatką, bo tam zaraz i lasek,Już tam było

hortensja kyushu - dalej ładna , prawda?

Hortensja Magical Fire

Vanilka

Czy to normalne żeby po 20 października jeszcze były dalie ? Mi to się podoba

jabłuszka zerwane -Takich koszy było 2

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:19, 21 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Widzę, że jeszcze sporo róż u ciebie kwitnie. Fajna taka kolorowa jesień

Właściwie to kwitną jeszcze u mnie wszystkie stare oprócz pnącej i płożącej.
Chwilo trwaj bo jesień naprawdę śliczna w tym roku

Ogródek Iwony 08:21, 21 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja tym bardziej, nie jestem kierowcą
Jutro zapytam się e-Musia, ma wpaść wieczorem do domu.

jak to ma wpaść??????
w odwiedziny?
on tak sobie wpada czasem?
hi hi
Ogródek Iwony 08:20, 21 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, teraz nie widać, ale z tylu za pniem w sierpniu porozsadzałam tam biało-zielone hosty. Teraz już zżółkły i są malutkie, więc na fotkacjh nie widać. Zobaczę, jak wiosną odbiją.
Przed pniem jest problem. Dziś posadziłam tam hortensje, początkowo chciałam hosty z przodu, ale jodła ma sporo i gęsto korzenie. Wydrapywałam dziś ziemię nożykiem między korzeniami, aby podsadzić hortensje. Nie wiem, czy się przyjmą w tym miejscu, trochę musiałam się namęczyć.

właśni chodzi o to, że piszą, iż hosty dobrze znoszą towarzystwo takich drzew płytko ukorzenionych, hortensji nie podają

a żurawki napewno potrzebują czasu, to nie wiosna by ruszyły mocno z kopyta, byleby się ukorzeniły
Ogród prawie romantyczny 06:51, 21 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ostro tutaj, ja zostanę przy słodkiej papryce. Nie wiem, jak można jeść takie ostre? Brrrrrrrrrrrr ...

Iwonko, uczę się ja też dawniej gustowałam w słodkich. W tym roku kupowałam wiosną sadzonki na rynku i sprzedano mi nie to, co chciałam. Miały być cztery czerwone ostre papryczki i cztery słodkie. Wszystkie okazały się ostre a że mój M. lubi... to na pewno zjemy
Ogród do kwadratu 00:37, 21 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Bujam się na fotelu.... i pochłaniam widoczki ... chwilo trwaj...

a trawki szumią i kołyszą się....

... w tle Eglantyna z różanki

Przepiękne widoki z tarasu. Trawy w takiej ilości wymiatają? A jak to wyglądało na początku? Przydało by się takie porównanie.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 00:26, 21 paź 2014

Do góry
... I Marcinkowisko
Pozdrawiam Ewuś i pogody życzę
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:23, 21 paź 2014

Do góry
Widzę, że jeszcze sporo róż u ciebie kwitnie. Fajna taka kolorowa jesień
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:18, 21 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję wszystkim zaglądającym za miłe słowa, marzy mi się, żeby mieć już urządzony ogródek i naprawdę cieszyć się nim, a nie tylko tyrać. Rozumie drobne poprawki, ale u mnie tylko pod świerkami, czyli na rabacie rh nie było rewolty, a moja 12 arowa działka została przeorana z dwóch stron doszczętnie, ale są też plusy. Urządzałam wszystko od nowa, inaczej, bogatsza o Wasze doświadczenia. Naprawdę wiele skorzystałam podglądając "tutaj"ogrody.

I warto było. Teraz rabatki bardziej cieszą oko.
Ogród Beaty 00:12, 21 paź 2014

Do góry
A próbowałaś wapnować i re-kultywatorem je pokonać ?
Kosolkowa Pasja 00:11, 21 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Temat kompostu u Ciebie znów na tapecie? Ja ostatnio jak przejeżdzam obok parku, a tam leżą worki z zagrabionymi liscmi, to mam ochotę capnąć kilka i do mojego kompostownika wrzucić. A jak jabłka widzę u sasiada w sadzie leżące na ziemi, też chce mi się je pozbierać i łup do kompostu. W głowę muszę się popukać

A ja ostatnio patrzyłam, jak woźny przy szkole grabi liście. Zapytałam się, co z nimi robi? Okazało się, że pali, więc o nie poprosiłąm. Dostałam w ciągu tygodnia 5 wielkich worków z liśćmi. Musiałam je pomieszać z tym, co miałam na kompoście, żeby wiatr nie wywiał ich na ogród. Zaprzyjaźniony uczeń przywiózł mi te worki pod sam kompost na wózku. Sama radość
Moja działka na Dębowym Lesie 23:58, 20 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Trzmielina europejska

Jak wygląda ta trzmielina w całej okazałości ?
Ogród prawie romantyczny 23:56, 20 paź 2014

Do góry
Ostro tutaj, ja zostanę przy słodkiej papryce. Nie wiem, jak można jeść takie ostre? Brrrrrrrrrrrr ...
Lawendowy zawrót głowy 23:50, 20 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Zyczyłabym sobie tak własnie elagancko oj moze wiosna jak dosadze i przesadze i zakwitnie to sie cos takiego wykluje

Ttrzymaj kciuki

Ziemia po 50 zł za tone z przywozem . Ale teraz juz szukamy o wiele tanszej .

Wyjdę na laika, ale ile na przyczepę tych ton wchodzi? Bo ja płaciłam 150 za przyczepę. To będzie podobnie?
Lawendowy zawrót głowy 23:44, 20 paź 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Dla szafirków to normalne i nic w tym niepokojącego...bardziej mnie martwi mój rododendron repens, który ewidentnie szykuje się do kwitnienia... i co on będzie robił na wiosnę? Stał? Sasanka kwitnie mi bez ustanku od września...i to jest nienormalne!

Mi zakwitły tawuły znowu, a liliowiec kwitnie nieprzerwanie. Powariowała ta jesień ...
Ogródek Iwony 23:42, 20 paź 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Iwonko - moje gratulacje - trochę spóźnione - ale u mnie tak już jest, że zawsze jestem dobrze do tyłu i nadrabiam
Rh cudny a nasadzona donica jest superaśna

Ewo, dziękuję za życzenia, cieszę się, że się podoba. Z tym nadrabianiem jest kłopot. Siedzę tak od 19-tej na ogrodowisku i pootwierałam sobie wątki do nadrobienia, zostało mi jeszcze 9 wejść, a tu noc mnie zastała. Tylko dzieciom nie mówcie nic, że O. uzależnia, ha, ha
Ogródek Iwony 23:39, 20 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No proszę,ile to radości z tym prezentem i przygód.
A widzę już donica dostała piękną jesienną kompozycję

I wszyscy zadowoleni: darujący i obdarowani
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies