Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 16:05, 19 paź 2014

Tesiu ... wystarczy??

Luki - nie bój się gracków... trzeba dać im przestrzeń, dać miejsce by mogły falować na wietrze... a wtedy potężny rozmiar będzie wręcz pożądany

Leonku... jeju muszę się u Ciebie pojawić, bo dawno mnie nie było. Tegoroczna jesień bosssssska jest. Obłędna, taka jaką kocham do szaleństwa, do kwadratu

Martuś-Martiko - fotki Karla dla Ciebie specjalnie . Za radą Magnolii kupiłam część sztuk trzcinnika. Z tego co urosło będę dzielić wiosną dalej. Pamiętaj by go przyciąć bardzo wczesną wiosną - on szybko rusza z wegetacją.

Marzenko - co do róż... udało mi się przesadzić te moje trzy Rosario w szpalerek, bo nie spodziewałam się aż takiej ich "rozpiętości" i rozbujania. Na różance burzyły mi cały układ ... robił się bajzelek. I oczywiście zamierzam dokupić różyczki do różanki właściwej, ale dumam czy to będą osławione Ascoty.... Pięknie porosły Eglantyny... podwoiły wielkość i wciąż kwitną . I kusi mnie jeszcze kilku przystojnych Williamów... ech przystojniak mnie oczarował

Sebciu - miśki oszalały... zaraz wrzucę ich fotki. Gracilimus pięknie kwitnie, trochę na czerwono-brudnoróżowy... perłowy do tego... ech ciężko kolor opisać. Nic się nie martw zakwitną gdy dobrze się zadomowią.

Magnolio - och dziękuję za miłe słowa ... ten mój Karl to wiesz dzięki komu

Bujam się na fotelu.... i pochłaniam widoczki ... chwilo trwaj...

a trawki szumią i kołyszą się....

... w tle Eglantyna z różanki

Kolor kwitnących gracków... brudnoróżowy o stalowym połysku... o taki...

Loosiuu 16:07, 19 paź 2014

U mnie gracek mimo przesadzenia chce też kwitnąć
gusiarz 16:13, 19 paź 2014

Nie wiem o co komon z grackami i kwitnieniem... zauważyłam, że niezależnie od tego kiedy pojawia się wiosna jeśli jesień jest wystarczająco długa i ciepła... zabierają się za kwitnienie, ale niekoniecznie pogoda pozwala na pełne wykształcenie się kwiatów.
Dwa lata temu jesień była ładna, i moje gracki prawie zakwitły, prawie, bo nie zdążyły wypuścić w pełni rozwiniętych palemek. Może było wówczas bardziej sucho... Mam dwa małe gracki po przesadzeniu i one również mają zgrubienia, ale jak na razie brak pióropuszy.
Loosiuu 16:31, 19 paź 2014

Gdyby tak jeszcze z miesiąc było ciepło to pewnie fajnie by się porozwijały wszystkie kwiatostany. Zimą ciekawie mogą wyglądać takie gracki Mój pierwszy raz dostał takie zgrubienia i dosłownie kilka ciepłych dni i kwiatostany wyjdą na wierzch
gusiarz 16:43, 19 paź 2014

Moje gracki pokazały zgrubienia ok 1,5 tygodnia temu. Nie sądziłam, że tak szybko się rozwiną. Zatem trzymam kciuki by było ciepło i by u ciebie cieszyły oko
Agania 17:17, 19 paź 2014

Agnieszko widzę, że jesień bardzo Cię cieszy, w końcu gracilimusy zakwitły
Piękne foty...pozdrawiam
Madzenka 22:05, 19 paź 2014

Eh widok z tarasiku boski!

Aga czy zdecydowałaś jakie trawki będą w nóżkach róż?
Tess 23:45, 20 paź 2014

Wystarczy)
Iwk4 00:37, 21 paź 2014

gusiarz napisał(a)

Bujam się na fotelu.... i pochłaniam widoczki ... chwilo trwaj...

a trawki szumią i kołyszą się....

... w tle Eglantyna z różanki

Przepiękne widoki z tarasu. Trawy w takiej ilości wymiatają? A jak to wyglądało na początku? Przydało by się takie porównanie.
dorciabe 09:20, 21 paź 2014

Aaaach...