Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:42, 20 paź 2014

zabaewa napisał(a)
Iwonko - moje gratulacje - trochę spóźnione - ale u mnie tak już jest, że zawsze jestem dobrze do tyłu i nadrabiam
Rh cudny a nasadzona donica jest superaśna

Ewo, dziękuję za życzenia, cieszę się, że się podoba. Z tym nadrabianiem jest kłopot. Siedzę tak od 19-tej na ogrodowisku i pootwierałam sobie wątki do nadrobienia, zostało mi jeszcze 9 wejść, a tu noc mnie zastała. Tylko dzieciom nie mówcie nic, że O. uzależnia, ha, ha
Malgosik 08:20, 21 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, teraz nie widać, ale z tylu za pniem w sierpniu porozsadzałam tam biało-zielone hosty. Teraz już zżółkły i są malutkie, więc na fotkacjh nie widać. Zobaczę, jak wiosną odbiją.
Przed pniem jest problem. Dziś posadziłam tam hortensje, początkowo chciałam hosty z przodu, ale jodła ma sporo i gęsto korzenie. Wydrapywałam dziś ziemię nożykiem między korzeniami, aby podsadzić hortensje. Nie wiem, czy się przyjmą w tym miejscu, trochę musiałam się namęczyć.

właśni chodzi o to, że piszą, iż hosty dobrze znoszą towarzystwo takich drzew płytko ukorzenionych, hortensji nie podają

a żurawki napewno potrzebują czasu, to nie wiosna by ruszyły mocno z kopyta, byleby się ukorzeniły
Malgosik 08:21, 21 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Ja tym bardziej, nie jestem kierowcą
Jutro zapytam się e-Musia, ma wpaść wieczorem do domu.

jak to ma wpaść??????
w odwiedziny?
on tak sobie wpada czasem?
hi hi
Iwk4 15:53, 21 paź 2014

Malgosik napisał(a)

właśni chodzi o to, że piszą, iż hosty dobrze znoszą towarzystwo takich drzew płytko ukorzenionych, hortensji nie podają

a żurawki napewno potrzebują czasu, to nie wiosna by ruszyły mocno z kopyta, byleby się ukorzeniły

Małgoś, masz rację, ja nie doczytałam Teraz znalazłam link:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1449-sadzenie-krzewow-pod-drzewami, z którego wynika, że hortensje mogą być w pewnej odległości, ale drzewa pożerają im wodę, składniki pokarmowe. Hosty będą mniej problemowe. Muszę zatem wysadzić hortensje, ale hosty kupię dopiero wiosną, chyba, że ktoś będzie chciał mi podesłać. Joasia coś wspominała o hostach biało-zielonych.
Iwk4 16:18, 21 paź 2014

Malgosik napisał(a)

jak to ma wpaść??????
w odwiedziny?
on tak sobie wpada czasem?
hi hi

Ha, ha, ale się uśmiałam z twojego pytania
"Dochodzący mąż "
Małgoś, życie czasem płata figle. 27 lat mój M pracował na miejscu w jednej firmie, na tym samym stanowisku i pewnego dnia stracił pracę, tak z dnia na dzień.
Znalazł nową pracę jako stolarz, ale poza domem, nie ma sensu, by wstawał o 4 rano, by dojechać do pracy, więc od trzech lat mam męża weekendowego.
Teraz był więcej w domu, bo w marcu miał wypadek w pracy (palce plus stugarka = ), ale "razem" się skończyło, mamy z powrotem weekendowe randki
Malgosik 18:00, 21 paź 2014

Bogdzia 20:24, 21 paź 2014

Wszystkie wersje mi sie podobają choc tak jak piszesz niektóre wygodniejsze i na to szczególnie trzeba zwracac uwagę. Rh mam nadzieję bedzie dobrze rósł . Pozdrówka zostawiam.
ryska 20:45, 21 paź 2014

Iwonko z okazji wszystkich rocznic i uroczystości które ominęłam Wszystkiego Najlepszego
Pozdrawiam serdecznie
Napia 21:59, 21 paź 2014

Iwonko, pięknie udekorowałaś donicę, trawka już ślicznie wygląda, a gdy bluszcz nieco się rozrośnie, to będzie cudownie! W przyszłym roku koniecznie musisz pokazać, gdy się rozrośnie

Łukasz ma świetne pomysły projekty podjazdów robią wrażenie. Musisz dobrze przemyśleć, który najbardziej Ci się podoba i który dla Twojego M. jest najwygodniejszy. Mnie najbardziej spodobały się drugi i trzeci projekt, ale miałabym kłopot, który z nich wybrać Trzeci jest, moim zdaniem, najbardziej praktyczny - wyjazd po linii prostej, bez łuków i tak jak Łukasz pisał, utwardzone miejsce obok kotłowni - to duża wygoda
Jestem ciekawa, co wybierzesz?
U siebie wstawiłam zdjęcia płyt ażurowych, ale nie wiem, czy jeszcze potrzebne
Iwk4 07:17, 22 paź 2014

Szybko z telefonu tylko napiszę: M stwierdził, ze najwygodniesza wersja jest druga,Luki, był pod wrażeniem tego, co wymyśliłeś, drugi projekt daje dobra komunikację po luku także dla samochodu z opałem. I też ma przy wejściu utwardzenie, co jest ważne