Też. Chodzi o ciepło, które oddają i długo trzymają takie ziemniaki. Mi przykładano ugotowanego w całości i przeciętego na pół. Trzeba tylko owinąć jakimś materiałem.
Myślę, że całkiem to ja z nich nie zrezygnuję - planuję na tej rabacie tuż przy domu i jeszcze na łuku przy największym trawniku, gdzie będą widoczne z tarasu.
Na razie przerabiam rabaty, które załączyłam na rysunkach wyżej.
Twoje rady mile widziane
Myślę o obsadzeniu 4 lub 5 śliw wiśniowych na rabacie wąskiej a długiej, na tle żywopłotu Smaragd, czy można podsadzić je berberysem Atropurpurea Nana + Ilex crenata "Golden Gem" - czy to się będzie dobrze komponować?
Dzięki, że do mnie zajrzałaś
A co proponujesz?
Na pewno chcę tutaj kilka drzew w jednej linii i kolorystyce wyróżnających się na tle żywopłotu z tui Smaragd.
Może to śmieszne ale lubię np lipę za jej zapach ale nie wiem ... nie pasuje kolorystycznie.
Podoba mi się też miłorząb Mariken (sorry jeśli coś pokręciłam, dopiero uczę się tych wszystkich nazw) ale wydaje mi się, że on bardziej pasuje jako soliter.
Trudny wybór ja widzisz
Dziękuję Danusiu
A czy to jest śliwa wiśniowa Pissardi? I czy to szczególnie wymagające drzewo, bo nie wiem czy dam radę - tak prawdę mówiąc to ... nie mam większego doświadczenia w ogrodnictwie.