Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Tusiala 13:52, 07 kwi 2014

Dzięki serdeczne bo nie wiem czy moje dobrze "podparłam" bambusem
Jagodaa 13:58, 07 kwi 2014

A to jeśli o to chodzi, to nie wiem, czy będę tu dobrym przykładem . Moje Umbry z bambusami przyjechały już ze szkółki i nic z nimi do tej pory nie robiłam. Jedna ma tylko odciąg, bo pochylała się lekko w jedną stronę. Tak czy inaczej zdjęcia wrzucę .
Tusiala 14:02, 07 kwi 2014

Jak już w szkółce wsadzili bambusy to też dobrze Moje są dość proste ale boję się, że wiatr może im zaszkodzić.
Jagodaa 15:09, 07 kwi 2014

Takie świeżo posadzone drzewka faktycznie najlepiej zabezpieczyć przed powiewami wiatru zanim się porządnie ukorzenią.

Moje berberysy już dojechały. Po powrocie do domu zrobię przymiarkę na "rabacie" i cyknę fotkę.
leon60 19:51, 07 kwi 2014

Kupiłam impregnat info u mnie
Jagodaa 20:15, 07 kwi 2014

Dzięki za info!

Ja właśnie wróciłam z ogrodu. Dalszy ciąg żywopłotu. Już 2/3 za mną .
malkul 21:25, 07 kwi 2014

jagódko aj niestety nei polecam M.surowińskiego - w zesłym roku dostałam strasznie liche karpy, dosłowneie po dwa trzy źdźbła a od Pana trawki miałam ponad50% pomylone odmiany. ale ponoć wszysce smala chwala więc moze źle trafiłam
Jagodaa 21:34, 07 kwi 2014

Umbry dla Marty. Bambusy nie są jakoś szczególnie "zainstalowane", najzwyczajniej na świecie.

Rabata z wiśniami chyba stosunkowo szybko będzie musiała przejść lifting, bo o tej porze z samą lawendą wygląda nudno.

Trawnik po przeróbkach rabaty ma na razie postrzępione kanty.

Już niedługo będzie biało .

Pawlus 21:39, 07 kwi 2014

Ach te Umbry. Dokładnie takich szukam. Wysyłam maile do okolicznych szkółek i nigdzie nie ma
A w centrum tylko takie szczepione na 1 m. Podziwiam i szukam dalej.
Jagodaa 21:46, 07 kwi 2014

Pojawiły się pytania o szerszą perspektywę... Nie ma tego wiele.

Placek w trawniku, to miejsce, gdzie konieczna okazała się wymiana ziemi i dosiewka. Muszę wyrównać linię rabaty na całej długości. Wkurza mnie ten płotek, ale jest konieczny ze względu na psa. Może kiedyś zamienię go na murek, gdy projekt "taras" będzie w toku.

Przód wygląda o tej porze roku pstrokato, nie jestem pewna tej trzmieliny, Może coś bym w niej dosadziła?

Wzdłuż ogrodzenia mam cztery Pissardi (pierwsza się nie załapała na fotkę). Jedna jest inna, co widać na zdjęciu, już przekwitła. Nigra? Albo reszta to Nigry, a ta jedna to Pissardi?

Przedogródek na pierwszym planie na zdjęciu powyżej jest do zmiany, więc go nie pokazuję. Trochę musi jeszcze poczekać.