Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moja działka na Dębowym Lesie 09:45, 20 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ta fotka sie nadaje na wystawe albo obrazy malowac lub wiersze pisac .... Klasyk mistrzowski

Dziękuję.Natura jest żywa,i tyle w niej się dzieje, czasami udaje nam się coś zobaczyć,coś ładnego uchwycić
Iwk4 napisał(a)

Ale fajna fotka. Po trupach do nektaru owady lecą

hmm jak widać owady tez nieźle potrafią biesiadować, a może za wysokoprocentowy ten nektar był /

Malgosik napisał(a)
a ten jeden leży bo się już objadł

Może zad dużo się objadł i m nie da rady lecieć,łakomczuch jeden,i sjestę sobie zrobił
yolka napisał(a)
Zyniwa dyniowe obfite u Ciebie, A mnie wyrosła tylko jedna kula, a wsiałam 5 zierem i tyleż sadzonek sie rozwinęło, miały kwiaty ale owocu nie zawiązały, nie wiem czamu? może wiesz?

Ja dynie- ziarka w kwietniu, nastawiam na kiełki,potem do kubeczka,po 3 sadzonki.T takie3 kubeczki- sadzonek wysadzam po 15 maja do gruntu. Tak samo z cukinia robię.
Nie mam pojęcia czemu ci tak mało owocu dynia dała.Nie wszystkie kwiaty zawiązują owoce.U mnie dużo kwiatów, dużo owadów, jeszcze nawłoć nam za siatka , to tam pszczółki zapylają.Albo trzeba zmienić odmianę dyniową

zakwitła ponownie ostóżka
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:51, 19 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wielkie dzięki za fotki.
widok ten utwierdza mnie w przekonaniu, że dla wygodnego manewru samochodem ( a sama kierowcą nie jestem, więc o tyle trudniej mi się wczuć w tę rolę), kierowca musi mieć trochę powierzchni do wykorzystania.
Przy okazji - podoba mi się to drzewo pięknie wybarwione - co to jest? I co ci kwitnie teraz w takich ilościach na niebiesko?
Ewa, czy jak tniecie drzewo na żwirku, nie miesza się on z trocinami?
Pozdrawiam

Wybór nawierzchni i jej wielkość nie jest łatwa, ale trzeba robić tak, żeby mimo wszystko wygodnie było, po co się potem męczyć, a zostaje na długo. A u mnie dużo miejsca, ale po cichu się przyznam, że i tak udało mi się samochodem w dom trafić... dobrze, że to było przed elewacją i delikatnie
Drzewo to cypryśnik. Cudownie się przebarwia
Pod drewno jest podkładana plandeka do cięcia, ale jak widać różnie to bywa, chociaż na całej powierzchni parkingu tak było i udało się posprzątać. Ale to nie moje zajęcie uff.
Ogródek Iwony 20:48, 19 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko dopiero dzisiaj zaglądam, bo nie miałam czasu na forum w ostatnich dniach.
Spóźnione życzenia rocznicowe dołanczam. Dyskuje parkingowe juz jyba na wszystkie pomysły się roizciągnęły, ale to Ty widzisz to miejsce i sama najlepiej zdecydujesz. Płyty w trawie na pewno pomogą zachować zieloną część ogródka, przy założeniu, że rzadko tak auta będa stały.
Czytałam tez w jakims innym wątku, że żeby fajnie wyglądało, to trzeba kancikować wkoło tych płyt. Ja zawsze zaglądam przez pryzmat koniecznych prac, bo niestety też jestem w klubie tych dojrzalszych pań; choć właściwie, to już sama nie wiem, bo żeby całość ogrodu jakoś spójnie zrobić to rabatek przybywa i mąż mówi, że wkrótce nas ten ogród pokona.

Ale wracając do tematu Twoich dylematów, tak jeszcze myślę, że jak już ten małżonek pojeździ autem i jakbyś się zdecydowała na jakies dodatkowe miejsca wybrukowane w tej części gdzie płyty, czy nie można by wprowadzić w tym parkingu jakis jednakowych drzewek w skarpetach, które wyznaczałyby miejsca, i przerywały monotonię kostki

Danusiu, za życzenia dziękuję, za dobre rady też. Zaczynam planowanie od nowa, widziałam, jak M samochodem jeździ do garażu i jak wyjeżdża. Musi być łuk.
Ogród prawie romantyczny 20:45, 19 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, pokaż mi te płyty przy płocie, o których pisałaś ...

Dziś już ciemno, jutro raczej też będę w domu wieczorem, we wtorek porobię zdjęcia i umieszczę na wątku
Ogródek Iwony 20:42, 19 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, śliczne te jesienne rabatki. Ponieważ klika dni mnie nie było, dziś dopiero składam gratulacje z okazji pięknej rocznicy
Widziałam ciekawe propozycje chodnika i wjazdu. Może coś dorzucę - u siebie w ogrodzie wzdłuż płotu mam położone dwa rzędy specjalnych ażurowych płyt betonowych, w które wysiewa się trawę. Kiedy regularnie kosi się trawnik i podlewa (?) płyt prawie nie widać, tylko zwraca się uwagę na zieloną trawę

Agnieszko, zostawiłam u ciebie prośbę o fotki twoich płyt.
Ogródek Iwony 20:41, 19 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zdjęcia śliczne, widzisz cała Polska Ci chce doradzać, tylko powoli i każdy w swoim czasie, a że Ty też go teraz nie masz, to dobrze się składa.

Dorotko, od jutra wszystko wraca do normy, ogród czeka, wydawało mi się, że nie mam zbytnio roboty w nim na jesień, dziś zrobiłam obchód, wszędzie zielsko
Poza tym jutro czeka mnie małe przemeblowanie ogrodowe. Dostaliśmy w prezencie Rododendron i ciekawą donicę - jutro muszę zagospodarować nasze prezenty Przy okazji dostałam 5 stip, więc też je trzeba wsadzić
Ogród prawie romantyczny 20:37, 19 paź 2014

Do góry
Agnieszko, pokaż mi te płyty przy płocie, o których pisałaś ...
Moja działka na Dębowym Lesie 20:36, 19 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ta fotka sie nadaje na wystawe albo obrazy malowac lub wiersze pisac .... Klasyk mistrzowski

Ale fajna fotka. Po trupach do nektaru owady lecą
Ogródek Iwony 20:33, 19 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wrzuciłam zdjęcia żwirowe, albo Ci pomogą w planowaniu, albo upewnią, że to nie Twoja bajka Pozdrawiam

Dziękuję pięknie, byłam, obejrzałam, zakodowałam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:31, 19 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Oto i żwir w całej odsłonie. Podjazd jest szeroki tak, że mogą być zaparkowane samochody wzdłuż i da się swobodnie obok przejechać. Parking natomiast jest na dwa samochody i motocykl, szeroko jest. Dużo tej powierzchni, chociaż na żywo nie odczuwa się tego tak, a miejsce nas nie ograniczało, u nas duży ruch dzień w dzień koło domu, musiało być szeroko i wygodnie, żeby nikt nie biegał co chwila i się nie przestawiał. Drewno chwilowo tam leży zanim trafi na właściwe miejsce, nie widzimy go

Wielkie dzięki za fotki.
widok ten utwierdza mnie w przekonaniu, że dla wygodnego manewru samochodem ( a sama kierowcą nie jestem, więc o tyle trudniej mi się wczuć w tę rolę), kierowca musi mieć trochę powierzchni do wykorzystania.
Przy okazji - podoba mi się to drzewo pięknie wybarwione - co to jest? I co ci kwitnie teraz w takich ilościach na niebiesko?
Ewa, czy jak tniecie drzewo na żwirku, nie miesza się on z trocinami?
Pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:11, 19 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, mogłabyś w wolnej chwili zrobić kilka ujęć twego parkigu i wjazdu żwirowego.? Daj wtedy znać

Oto i żwir w całej odsłonie. Podjazd jest szeroki tak, że mogą być zaparkowane samochody wzdłuż i da się swobodnie obok przejechać. Parking natomiast jest na dwa samochody i motocykl, szeroko jest. Dużo tej powierzchni, chociaż na żywo nie odczuwa się tego tak, a miejsce nas nie ograniczało, u nas duży ruch dzień w dzień koło domu, musiało być szeroko i wygodnie, żeby nikt nie biegał co chwila i się nie przestawiał. Drewno chwilowo tam leży zanim trafi na właściwe miejsce, nie widzimy go

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:46, 18 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzięki Joasiu. Przymierzam się do ekobordów. To chyba dobre rozwiązanie

Najlepsze z możliwych Iwonko Mam też ekobordy przy warzywniaku, oddzielają trawnik od kamyków i świetnie się sprawdzają.
pozdrawiam
Ogród na glinie 08:59, 17 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A wiecie, że ja jeszcze w życiu nie jadłam zupy z dynii? Nawet nie wiem, jaki powinna mieć smak ?

ja też
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:13, 17 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, mogłabyś w wolnej chwili zrobić kilka ujęć twego parkigu i wjazdu żwirowego.? Daj wtedy znać

Ok
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:03, 17 paź 2014

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:35, 16 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Daj Jasiowi w domku dwie donioczki, niech sobie posadzi cebulki, a ty Aniu zadołujesz, jak mały przez okno będzie patrzył. Będzie czekał wiosny, czekając na swoje cebuli. Buziaki dla Jaśka, niech zdrowieje. Małemu już się nie chce chorować. Ile można?
Iwonko to taki wybieg był :0 no przepraszam On lubi pomagać przez minutkę
Ogródek Iwony 23:29, 16 paź 2014

Do góry
Ogródek Iwony 23:21, 16 paź 2014

Do góry
jeszcze kilka ujęć:
Ogródek Iwony 23:18, 16 paź 2014

Do góry
Hortensja mnie zadziwia:
8 sierpnia zrobiłam sadzonki wierzchołkowe z wierzchołków łodyg hortensji little lime, które nie miały pączków kwiatowych.
We wrześniu wsadziłam do gruntu, a teraz mają niepozorne zaczątki kwiatków. Ciekawe, czy przetrwają zimę?
Ogródek Iwony 23:13, 16 paź 2014

Do góry
Na dobranoc kilka jesiennych fotek z mojego ogródka:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies