Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:17, 16 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Do tego jest bardzo niebezpieczny bo śliski. Pozdrawiam Iwonko.

ścieżka drewniana nie przemawia do mnie. To prawda, że może być to niebezpieczna. To nie jest dobre miejsce na nią.

Dziękuję Bogdziu za odwiedziny
Iwk4 20:19, 16 paź 2014

Viola napisał(a)
Dziewczyny, szkoda, że zmieniłyście temat Ten z poprzednich stron był prze-za-baw-ny Uśmiałam się do łez Zwłaszcza, że jakbym czytała o sobie

Violu, może i czytałaś o sobie, ale nie wiem, czy ty chcesz wysłać paczuszkę, czy może chcesz dostać? Ja chętnie oddam kilka kilogramów, lat też, hi, hi
Dorota123 20:20, 16 paź 2014

Iwonko zastanawiałam się nad Twoim rozrysowanym podwórkiem. Mam ściągnięte zdjęcia, z Ogrodowiska, ale nie pamiętam od kogo. Mają posłużyć jako inspiracja przy urządzaniu podwórka u syna, więc jak je oglądniesz to napisz u mnie to je skasuję (podobno tego samego dnia można jeszcze skasować) Myślę, że równo ułożone płyty będą lepiej wyglądać, ale zależy co ktoś ma w zamyśle.
Iwk4 20:30, 16 paź 2014

Dorotko,o czymś takim myślałam, tylko mi nie pasuje prosta linia od domu , bo nie zahaczy o wjazd do garażu. Chyba, że ja czegoś nie widzę i musiałabym zacząć wszystko rysować od nowa.
Inspiracje te widziałam, jedna pochodzi z ogrodu : https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=592, a druga https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=827
U mnie muszę zastosować inną kolorystykę, bo inaczej byłoby wyrwane z całości.
Te ogrody bardzo mi się podobają, ścieżki tego typu myślałam u mnie, ale nie wiem, jak to połączyć w całość z całą resztą
Dorota123 20:41, 16 paź 2014

Iwonko zapisz sobie te zdjęcia w jakimś folderze i jednak ich skasuję, bo może właściciel sobie nie życzy, żeby jego własność wędrowała po innych wątkach. planowi jeszcze się przyglądnę.
Dorota123 20:56, 16 paź 2014

Myślałam o wyrównaniu tych płyt od pomieszczenia gospodarczego, do kotłowni w trawniku. Można by poszerzyć rabatę żwirową i tam też dać płyty, byłaby komunikacja od kotłowni do tarasu, no i zachowana była by powtarzalność, co myślę, że byłoby spójne. Musisz sama zdecydować co będzie dla Was bardziej praktyczne i do tego estetyczne.
Viola 20:57, 16 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Violu, może i czytałaś o sobie, ale nie wiem, czy ty chcesz wysłać paczuszkę, czy może chcesz dostać? Ja chętnie oddam kilka kilogramów, lat też, hi, hi

Kilogramów nie wyślę bo nie mam, a w latach jestem Waszą równolatką więc też na siłę się nie będę odmładzać

Burza mózgów u Ciebie Iwonko bardzo twórcza. Ja cichutko siedzę i podglądam bo u mnie też szykuję się układanie chodniczka - na mniejszą skalę niż u Ciebie, no i chyba jednak nie w przyszłym roku tylko jeszcze później Ale podczytuję, żeby mieć jakiś pomysł. Pozdrawiam ciepło. Miło tu u Ciebie
Iwk4 21:42, 16 paź 2014

Viola napisał(a)

Kilogramów nie wyślę bo nie mam, a w latach jestem Waszą równolatką więc też na siłę się nie będę odmładzać

Burza mózgów u Ciebie Iwonko bardzo twórcza. Ja cichutko siedzę i podglądam bo u mnie też szykuję się układanie chodniczka - na mniejszą skalę niż u Ciebie, no i chyba jednak nie w przyszłym roku tylko jeszcze później Ale podczytuję, żeby mieć jakiś pomysł. Pozdrawiam ciepło. Miło tu u Ciebie

Oj, Violu, dziękuję ci kofana. Miło, to jest jak ktoś zagląda, bo samej byłoby mi smutno.
A ja tu wpadam między gotowaniem bigosu, robieniem farszu do ryby po grecku i prasowaniem obrusów na sobotę Miałam się nie odzywać do was w tym tygodniu, bo niby nie mam czasu, ale nie potrafię
Jak chodziłam na studia, to przed każdą sesją egzaminacyjną wszystko było posprzątane, prane, prasowane - robiłam wszystko inne, by tylko jeszcze nie brać się za książki, a teraz, hi, hi, stresuję się zwykłym przyjęciem na 20 osób. Straszne
Iwk4 21:44, 16 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Myślałam o wyrównaniu tych płyt od pomieszczenia gospodarczego, do kotłowni w trawniku. Można by poszerzyć rabatę żwirową i tam też dać płyty, byłaby komunikacja od kotłowni do tarasu, no i zachowana była by powtarzalność, co myślę, że byłoby spójne. Musisz sama zdecydować co będzie dla Was bardziej praktyczne i do tego estetyczne.

Dobry pomysł, polecieć z płytami w drugim kierunku. Po niedzieli będę musiała jeszcze raz usiąść do rysowania. Od początku, może wpadnie co innego do głowy
I muszę poprosić e-Musia w niedzielę, aby pojeździł sobie po podwórku, to będę mogła wytyczyć linię samochodu Tak, jak Ania radziła...
Iwk4 23:13, 16 paź 2014

Na dobranoc kilka jesiennych fotek z mojego ogródka: