Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:42, 19 paź 2014

Napia napisał(a)
Iwonko, śliczne te jesienne rabatki. Ponieważ klika dni mnie nie było, dziś dopiero składam gratulacje z okazji pięknej rocznicy
Widziałam ciekawe propozycje chodnika i wjazdu. Może coś dorzucę - u siebie w ogrodzie wzdłuż płotu mam położone dwa rzędy specjalnych ażurowych płyt betonowych, w które wysiewa się trawę. Kiedy regularnie kosi się trawnik i podlewa (?) płyt prawie nie widać, tylko zwraca się uwagę na zieloną trawę

Agnieszko, zostawiłam u ciebie prośbę o fotki twoich płyt.
Iwk4 20:48, 19 paź 2014

bdan napisał(a)
Iwonko dopiero dzisiaj zaglądam, bo nie miałam czasu na forum w ostatnich dniach.
Spóźnione życzenia rocznicowe dołanczam. Dyskuje parkingowe juz jyba na wszystkie pomysły się roizciągnęły, ale to Ty widzisz to miejsce i sama najlepiej zdecydujesz. Płyty w trawie na pewno pomogą zachować zieloną część ogródka, przy założeniu, że rzadko tak auta będa stały.
Czytałam tez w jakims innym wątku, że żeby fajnie wyglądało, to trzeba kancikować wkoło tych płyt. Ja zawsze zaglądam przez pryzmat koniecznych prac, bo niestety też jestem w klubie tych dojrzalszych pań; choć właściwie, to już sama nie wiem, bo żeby całość ogrodu jakoś spójnie zrobić to rabatek przybywa i mąż mówi, że wkrótce nas ten ogród pokona.

Ale wracając do tematu Twoich dylematów, tak jeszcze myślę, że jak już ten małżonek pojeździ autem i jakbyś się zdecydowała na jakies dodatkowe miejsca wybrukowane w tej części gdzie płyty, czy nie można by wprowadzić w tym parkingu jakis jednakowych drzewek w skarpetach, które wyznaczałyby miejsca, i przerywały monotonię kostki

Danusiu, za życzenia dziękuję, za dobre rady też. Zaczynam planowanie od nowa, widziałam, jak M samochodem jeździ do garażu i jak wyjeżdża. Musi być łuk.
Iwk4 13:28, 20 paź 2014

Przyjęcie rocznicowe się odbyło, wszystko się udało. Jeden prezent wyjątkowo nas zaskoczył: Czekał przed domem, przywieziony na taczce, nie omieszkałam poprosić o fotkę z prezentem w roli głównej Mam nadzieję, że M się nie obrazi, że go pokazuję:

Donicę muszę czymś obsadzić, bo Rh byłoby szkoda, gdyby zmarzł w niej, wyląduje na rabatce, muszę tylko wyautować Budleję Dawida i wsadzić Rh odmiana Catawbiense Grandiflorum, tylko kurczę cały czas pada deszcz. Musze sadzić między kroplami
Malgosik 13:34, 20 paź 2014

to super, że się przyjęcie udało
fajny prezent, ładny egzemplarz
nawet mąż się dał obfocić z zieleniną
to teraz znowu rewolucja na rabacie, bo sporo miejsca trzeba na tego Rh
Iwk4 13:34, 20 paź 2014

Na torciku też było ogrodowo, zapraszam na kawałeczek, może starczy dla wszystkich Niestety, zapomniałam pstryknąć fotkę, zanim zaczęłam częstować Paru łasuchów było szybszych:

kosolka 13:36, 20 paź 2014

Iwonko, gratuluję Wam serdecznie rocznicy, choć spóźniłam się trochę, przepraszam. Życzę jeszcze kolejnych i kolejnych lat razem, w zdrowiu, spokoju i miłości! PS. Z czytaniem byłam cały czas na bieżąco, spóźniona jestem tylko z pisaniem
Iwk4 13:37, 20 paź 2014

Malgosik napisał(a)
to super, że się przyjęcie udało
fajny prezent, ładny egzemplarz
nawet mąż się dał obfocić z zieleniną
to teraz znowu rewolucja na rabacie, bo sporo miejsca trzeba na tego Rh

Na chwilkę przestało padać, więc lecę robić rewolucję. A jak ktoś wpadnie na pomysł, co posadzić do donicy, to proszę o radę. Wstępnie myślę o trawie stipa, żurawce i może bluszcz?
beata_kulesza 13:40, 20 paź 2014

Moje gratulacje z okazji rocznicy i życzę szczęścia i pomyślności na dalsze lata niech będą piękne jak te róże na torcie
Iwk4 13:41, 20 paź 2014

kosolka napisał(a)
Iwonko, gratuluję Wam serdecznie rocznicy, choć spóźniłam się trochę, przepraszam. Życzę jeszcze kolejnych i kolejnych lat razem, w zdrowiu, spokoju i miłości! PS. Z czytaniem byłam cały czas na bieżąco, spóźniona jestem tylko z pisaniem

Olu, nie martw się. Dobrze, że nadążasz. Ja przez ostatni tydzień nie miałam wiele czasu, więc dopiero teraz będę nadrabiać. Tylko z dziś widziałam u ciebie ponad 25 wpisów. I jak tu zdążyć?
bdan 13:44, 20 paź 2014

Iwonko gratulacje raz jeszcze. Ale ślicznie wyszykowana jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies