Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:11, 20 wrz 2014

Do góry
Sebek czy ja dobrze przeczytałam,że Danusia do Ciebie przyjeżdża???Zazdraszczam
Postawić trawkę nad i... 13:53, 20 wrz 2014

Do góry
Posprzątalem dom i również spadam w oczekiwaniu na Danusię... Miłego ogrodniczkowania!
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:51, 20 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

O martko czy moje zebrinusy też będą takie wielkie??? Omatko to mi zagłuszą graby formowane.... Znów musze przesadzać....

Miałam dzisiaj ochotę wykopywac trawki... I znow robic rewolucje.... Dobrze że nie mam czasu. ... To moze się uratują przed koloejną zmiana miejsc...

A ja liczę na to, że moje Zebrinusy będą wielkie, bo mają pełnić funkcję parawanu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:14, 20 wrz 2014

Do góry
Nic im się nie powinno stać, przecież czasem bd wiosny takie rośliny stoją w szkółce Daj je jedynie do cienia i tyle Pozdrawiam i wracam do konserwacji powierzchni płaskich
Ogród z lustrem 10:08, 20 wrz 2014

Do góry
Danusiu, tylko Ty umiesz tak pięknie wszystko zestawić
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:35, 19 wrz 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wernonia - super wynalazek o wspaniałym kolorze.
Pochwały na temat kosmosów podzielam w pełni, sieje się ich tyle, że trzeba wyrywać. I mieszają się swobodnie - z białych i bordowych, wyszły też różowe.
W GB nabyłam torebeczkę odmiany, która na zdjęciu ma kolor ciemno-rudy, bardzo jestem ciekawa jaki będzie w rzeczywistości, bo wygląda zacnie i teoretycznie pasuje do ognistej. No ale to za 10 miesięcy. Ogrodnik cierpliwy musi być.
A tak w ogóle to miałam napisać, że biała tojeść od Ciebie została podzielona na cztery i pięknie kwitła. A biała jeżówka niestety umarła.
Co do przesadzania jeżówek, to będę Cię słuchać i przesadzę je na wiosnę.

Gabrysiu to dobre wieści z tymi kosmosami Sebek ma piękne dwukolorowe, wzdycham do nich za każdym razem jak fotki wstawia i mam się upomnieć nasion u niego.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:27, 19 wrz 2014

Do góry
bleebla, makkasiu - dzięki, że zaglądacie

Gabisiu, Ciebie zazdrość zżera??? No nie mogę! Właścicielkę jednego z najbardziej wymuskanych ogrodów, żywcem z Pinteresta!

Irenko te wielgachne trawska za ostróżkami to miskanty "Variegatus".
Absolutna prawda, że Twoje hakone ogromniaste, na pewno większe niż moje (pamiętam z ubiegłego roku). Ale nie ma co się dziwić - na Twojej pięknej, czarnej ziemi wszystko rośnie wypasione
Szukałam u Ciebie klonika do przycięcia (lub po przycięciu) i nie znalazłam w gąszczu

Ola(leon) hakone to "Albostriata" kupowana 2 lata temu od Finki, a druga trawka to sesleria jesienna (od Tomka z Radkowa).

Agniecho dzięki za podpowiedź. Zainspirowana Twoimi zdjęciami turzycy "Montana" z bukszpanami postanowiłam skopiować Wywaliłam lawendy z rabaty z Pissardii i zamiast nich będą bukszpanowe kostki z montanami

Martika te czerwonolistne to Pissardii, odległości zmierzę dokładnie jutro, ale tak na oko 2,5m.

Sebek plewienia u mnie nie brakuje, a Tobie świetnie idzie - jak widać na załączonym do postu obrazku Spodobał mi się komplement: "indywidualny", to znaczy że wiernie odwzorować inspiracji pinkowych nie umiem, a i tak nieźle wychodzi

Marzenko sesleria sadzona w czerwcu, wcześniej trochę przesuszona w doniczkach (mea kulpa). Pewnie dopiero w przyszłym roku pokaże całe swoje piękno

Kasiu witam Cię
Grupa wrocławska (dolnośląska) istnieje, a jakże W składzie (kolejność przypadkowa): Madżenka, Gabisia, Madzia(Noemi), Irenka(Miłka), Justyna(stychaz), AgaPe, Ewa-Pszczółka, Marta(Finka), teraz także Kamila i bleebla. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam? I ja również mam zaszczyt do tej grupy należeć
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:27, 19 wrz 2014

Do góry
Jak zwykle bujnosc ogrodu powala Vernonia kolor ma zabójczy, nawet miałbym gdzie ją wcisnąć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:23, 19 wrz 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
a jak się ma prawie 100 okien? to co zrobić ja mam szyby mleczne nieprzeźroczyste hahahaha

Już wolę raz w miesiącu umyć okna niż mieć nieprzezroczyste Które też trzeba pewnie umyć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:21, 19 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie firany to nie koniecznosc a też mam bo to przyzwyczajenie. Dla mnie dom bez firan to remont w domu ale tylko w moim bo u innych mi sie podoba, jednak jesli nie ma firan to trzeba częściej myc okna a za firanami brudnawe szyby jakoś uchodzą . Jak się ma 24 okna do umycia to robi różnicę.

Ja też przyzwyczajony jestem, w Katowicach również mam Bo widoki w okna niezbyt ciekawe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:26, 19 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wiesz ciężko powiedzieć, jest ryzyko, że będą się pchały do słońca. Drugie pytanie to czy rośliny (wrzośćce) nie przemarzną w tych donicach?

Wrzośce w donicach wymarzną, cebule najlepiej zakopać w szkolkarskiej donicy w ziemi, a wiosną ją wyjąć i wsadzić do tamtej ładnej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:21, 19 wrz 2014

Do góry
Cudne te róże Właśnie przerabiam ogród Robaczka i się edukuje Na szczęście tylko odnośnie pielęgnacji - zakupów różanych nie planuję Sadzisz juz cebulki? Ja się ciągle waham czy juz, bo potem mi wyjdą w grudniu i pozamiatane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:17, 19 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

U mnie też.....

U mnie firany do konieczność, gdybym miał możliwość zrobienia muru albo żywopłotu wokół domu na pewno by już był
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:14, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Do utopionej dalii doszłam..do tyłu.. i ostatnio to u Ciebie więcej słów niż obrazków.

I firanek u mnie nie ma i nie będzie

Aniu, bo ile można jedno i to samo pokazywać? Nie mam tylu odmian co Ty i nigdy mieć nie będę, bo musiałbym mieszkać w ogrodzie Ciągle Cię podziwiam, że dajesz radę
Pszczelarnia 17:40, 19 wrz 2014

Do góry
Tez doczytałem o bukiecie Po pierwsze gratulacje
A bukiet najlepiej albo ułożyć w koszu (łatwiejsza wersja) albo ułóż pięć bukietów po 10 róż i potem je złącz, tak też się robi Ja raz robiłem z dwudziestu, ale biedermeier'a to łatwiej się to trzymało
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:34, 19 wrz 2014

Do góry
Aga, Aga, Aga - jak będziesz plewic te cudne rabaty to jak natrafisz na szczękę daj mi znać! Twój ogród jest taki... niebanalny i indywidualny, robiony pod światowe i ogrodowiskowe trendy jednocześnie, po prostu zakochałem się w nim Sebuśkam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:25, 19 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ewa, o, jaki pomysł, winogron mam dostatek, liści z nich też

Sebciu, ale cię tu wszyscy rozpieszczają

Wianek z winogron mocno mnie zaintrygowal, będę śledzić Wasze poczynania

Miłego weekendu wszystkim! Słońce pięknie świeci i jest jakby... lato Az chce się sponiewierac w ogrodzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:22, 19 wrz 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
No mus wianek uwić
Miszczuniu O fotki się proszę bo jak październik nastanie to zapomnisz o nas

Fotki nie tak dawno były Choć dzisiaj zakupiłem nowe obiekty do fotografowania Cyklameny dorwalem na promocji
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:20, 19 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Sebku. Stoję przy wejściu i macham na przywitanie

Pozwoliłam sobie pohasać po Twoim ogrodzie i natknęłam się na nowy wianek na drzwiach. Bardzo ładny. Zdolny jesteś

Witam serdecznie nowego gościa i zapraszam częściej Kolejne wianki będę robić na święta Ale chyba pójdę w prostotę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:19, 19 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wielki umyśle!
Wianek u Danusi, wianek u Ciebie. Chyba trzeba wianek jesienny zrobić.
Zrobię winogronowy.

Miło mi, że zajrzałeś, od razu zrobiło się weselej. Może powinnam toto konfekcjonować i w mieście sprzedawać?

Musze obejrzeć ten wianek Na pewno wyjdzie świetnie

A toto ma w sobie ogromny potencjał, może może się to gów*no w złoto obróci, a raczej w złotówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies