Dla osób początkujących jak ja i równie nieświadomych tulipany Angelique zmieniają kolor podczas kwitnienia. Na początku ich kwiaty są ecru/białe, dopiero potem przebarwiają się na różowo (!)
Haniu wziąłem się bo to był mus i mam nadzieję że roślinki się odwdzięczą za trud.
U mnie Canningham White pięknie wystartował a 2 pozostałe się ociągają z kwitnieniem. Azalie japońskie też ruszyły i za kilka dni pokażę. Życzę dobrego przemeblowania w jesieni.
Bożenko no to super - mówisz i masz!
Mirko tak - świerk został skrócony z 2 stron. Od dołu sami to zrobiliśmy a od góry firma z wysięgnikiem. Za płotem mamy duży parking i mus był tak to zrobić. Do tej pory były tam hortensje bukietowa ale padły ( nie dałem rady podlewać ). Mam nadzieję że azalia japońska sobie poradzi .
Ja byłem za tym aby świerka całkowicie usunąć ale zostałem przegłosowany.
Ja mam 2 sunsation w słońcu i 1 bardziej w krzakach
Ta w krzakach najmniej oberwała i kwitła parę dni później
Wciąż jeszcze ma więcej paków niż pozostałe
To bergenia kwitnie na powyższym zdjęcie,
Magnolia śliczna, ładny ma pokrój, tulipany pod magnolią pewnie wypadają, jak zwykle te nowe odmiany.
O jakiej podporze myślisz na skrzynki truskawkowe? Na kółkach? U mnie w skrzyniach gdzie miałam truskawki, niestety zagościły opuchlaki
Coś Ty Aniu, fajnie jest porównać oba przecież i dla potomnych w dodatku
U mnie to pikuś, pan pikuś, u Ani to dopiero szaleństwo i podziw
Doczekałam się i ja kwitnienia brunery zeszłorocznej
truskawki posadzone w starych skrzynkach okiennych, wykorzystam rzeczy do cna
czekają na jakąś podporę z pomysłu 'pinterest, ale nie wiem kiedy będzie, chciałabym na kółkach i z obu stron
kwitną brunerki - lubię je
Magnolia pięknie tego roku, niestety tulipany pod nią coś wygryzło, jak w zeszłym roku było ich z 11 w tym tylko 3
Za to młoda blado-różowa magnolia zeszłoroczna o wysokości zaledwie 50 cm miała aż 6 kwiatów, co dobrze rokuje na przyszły nie zrobiłam zdjęcia.
Orliki zaczynają - wydaje mi się że w ub roku miał inny kolor... w tle widać jak moje sklepowe mini-piwonie, które przez parę lat się ładnie już rozrosły zamierzają zachwycić kwitnieniem Oby!!