Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 15:47, 21 lis 2024

Czerwona strzałka wskazuje gdzie mieszkam...

a to mój oszklony taras...
Rumianka 15:52, 21 lis 2024

Basieksp napisał(a)
Kurczę, ja nie chcę jeszcze zimy. U nas też padało i do tego podrzędne drogi śliskie. Jak rano jechałam do pracy, to drogę policja miała zablokowaną, bo pan z firmy obok, brawa dla niego, z wiaderka, posypywał asfalt solą, dosłownie, ręcznie z wiaderka. Policja go asekurowała, no nie psioczyłam nigdy na drogowców ale to co dziś zobaczyłam dało mi do myślenia... naprawdę z wiaderka, a drogowców ani śladu szokda, że sama jechałam, bo bym zdjęcie zrobiła.

Ha, ha, ...może teraz drogowcy "występują" z wiaderkami...no nie wierzę...wprost.
Tyle dni zapowiadali opady śniegu...a ich zaskoczyło...
Joku 17:01, 21 lis 2024

Na taką wieżę też bym się bała wejść, nie mówiąc o tej wystającej platformie, brrr. Ale widoki świetne.
W moich rejonach też biało ale główne drogi odśnieżone, gorzej na osiedlowych. Nikt nie wpadł na pomysł sypania soli z wiaderka .
Kordina 17:11, 21 lis 2024

Świetna ta platforma, wysoka, chyba część pokryta taką siatkową plandeką, żeby osłąbić siłę północnych wiatrów napierających na platformę myślę, ale może się mylę
Niezła akcja z tym wiaderkiem u nas od niepamiętnych czasów, drogowcy są zaskoczeni
Basieksp 18:40, 21 lis 2024

Rumianka napisał(a)
Czerwona strzałka wskazuje gdzie mieszkam...

a to mój oszklony taras...

Widzę Cię
Alija 19:27, 21 lis 2024

Fajny mieliście spacerek, niezła ta wieża widokowa, nie wiem jednak czy dałabym radę tam wejść,
od patrzenia kręci mi się w głowie.
U nas śnieg padał dziś z 15 minut, więc na razie nie mamy zimy.
Rumianka 09:19, 22 lis 2024

Joku napisał(a)
Na taką wieżę też bym się bała wejść, nie mówiąc o tej wystającej platformie, brrr. Ale widoki świetne.
W moich rejonach też biało ale główne drogi odśnieżone, gorzej na osiedlowych. Nikt nie wpadł na pomysł sypania soli z wiaderka .

Jolu, ja jestem cykor...czyli strachliwa d... Jednak na wieżę może tez weszłabym, gdyby schody nie miały takich dziur przelotowych...
Zdarzyło mi się wejść na wieżę w Wieżycy, kiedy była jeszcze ta drewniana skrzypiąca, przed remontem...Byliśmy wówczas grupą i nie chciałam odstawać od reszty, która weszła do góry, no i było to sporo lat wcześniej...Kosztowało mnie to duuuużo strachu, ale już teraz nie powtórzyłabym tamtego wyczynu...
Rumianka 09:23, 22 lis 2024

Kordina napisał(a)
Świetna ta platforma, wysoka, chyba część pokryta taką siatkową plandeką, żeby osłąbić siłę północnych wiatrów napierających na platformę myślę, ale może się mylę
Niezła akcja z tym wiaderkiem u nas od niepamiętnych czasów, drogowcy są zaskoczeni

Oj, jak wysoko tam jest...20 metrów mierzy sama wieża, ale wraz z górą na której jest postawiona to 92m n.p.m. Na betonowych podporach wieży znajdują się ścianki wspinaczkowe z 3-ch stron...no a reszta pokryta jest taką siatką...Robi wrażenie...!!!
Rumianka 09:23, 22 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Widzę Cię

Basiu! Hello...
Rumianka 09:30, 22 lis 2024

Alija napisał(a)
Fajny mieliście spacerek, niezła ta wieża widokowa, nie wiem jednak czy dałabym radę tam wejść,
od patrzenia kręci mi się w głowie.
U nas śnieg padał dziś z 15 minut, więc na razie nie mamy zimy.

Nasz śnieżek leży jeszcze, mrozik mu sprzyja...Słoneczko nieśmiało wystawia nosek może będzie fajna pogoda, na kolejny spacerek...Emuś oprowadza mnie po swoich ścieżkach z młodości...jest co oglądać... Zastanawiam się tylko, gdzie go jeszcze nie było...