Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 05:37, 20 lis 2024

Drzewka-faworytka.pl

Polecam!

Mają spory wybór kolumnowych też dopiero co sadzilam, rosną, owoców jeszcze brak
Kontonaogrod 09:01, 20 lis 2024

Deszcz ze śniegiem pada. Brrrr

Okna, rolety, brama garażowa i - oby - drzwi wejściowe - montaż wtorek-piątek w przyszłym tygodniu. Dawno tak nikogo nie molestowałam (telefonicznie) i niczego nie wymolestowałam, tylko zapłaciłam (za okna) 100% i teraz się martwię czy przyjdą (w ogóle) montować...
Zapłacę - mówię - wtedy jak im wypadnie okienko to wpadną na 1 dzień zamontować. Taaaaaak.....

heh

W weekend - mam nadzieję - zrobić ostatnią akcję przesadzania stąd na górkę. Zostały mi 2 graby kolumnowe do wykopania, 1 świerk purple kolumnowy, 2 platany i ze 30 ukorzenionych dereni (czerwonych i zielonych flaviramea).

Dokarmiamy ptaki, zrobiło się zimno i opróżniają 3 duże karmniki wypełnione łamanymi orzeszkami ziemnymi - w 2 dni. Chmary głównie sikorek (2 rodzaje) i wróbli. Wiaderko już poszło

Kury niespecjalnie zadowolone z pogody (i noszą 3 jajka dziennie zamiast 7-8), ale przyszły tydzień ma być jeszcze ładny - więc zdecydowaliśmy nie przenosić ich jeszcze do igloo.

Byle do wiosny!

W międzyczasie jeszcze ferie - tym razem chyba przekombinowałam...
Judith 12:41, 20 lis 2024

Jak Ty te wszystkie drzewa dajesz radę przesadzić…??? . Ja jednego 3-metrowego świerka przesuwałam o 1 metr w trzech (!) etapach i to głównie rękoma małżonka. Bryła ważyła ze 200 kg zapewne…
Kontonaogrod 12:46, 20 lis 2024

Tylko małe biorę. Duże zostają. Niby miałam im nacinać korzenie dookoła, ale przy 4letnich Doorenbosach nawet szpadla wbić nie mogę. Korzeń grubości przedramienia - poddałam się Także ten tego
Nawet koparką z panem Mirkiem nie będę próbować, bo przy takich korzeniach odrąbane półmetrowe nie wyżywią drzewa po przesadzeniu - a żal je wykarczować (co byłoby pewnie efektem tych prób)...
Kontonaogrod 15:26, 21 lis 2024

Bo za oknem tak:

Kordina 17:03, 21 lis 2024

Kontonaogrod napisał(a)

Wow! Otwieram wątek nieczytany, a tu mi na oczy TO wyskoczyło, Ty to jesteś jak mówi się w stronach mojego męża - niedobita
Kontonaogrod 19:32, 21 lis 2024

buahahaahha

smaczna wyszła, polecam
Rumianka 15:13, 22 lis 2024

Ale smakowitości...aż ślinka leci...
Kontonaogrod 15:46, 22 lis 2024

1/3 została. Spiesz się bo zeżremy całą!

Weekend! Jupi

Śnieg spadł i leży. Heh. Może jednak stopnieje, bo parę roślin chciałam wykopać i przenieść na górkę Jak się nie uda to pojadę tam tylko po szczotkę, bo dziś rano nie było czym odśnieżyć chodnika

miłego!!!
Kontonaogrod 10:54, 23 lis 2024

Biedronka wyprzedaje cebule

99 groszy paczka

Poniższe za 15 złotych