Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:18, 21 lis 2024

Judith napisał(a)
Pięknie, wspaniale!
Doczytałam wprawdzie, że to zdjęcia z października, ale kwitnący floks i tak mnie zszokował .

Wyobraź sobie, że dziś podczas wycinania sadźców znalazłam jeszcze jednego kwitnącego floksa. Zakwitły też niektóre ciemierniki i wawrzynek wilczełyko.
sylwia_slomc... 18:19, 21 lis 2024

Makao napisał(a)
Kurna raj, nie wiem które cytować. Piękne wszystko. Te pagórki na pierwszych zdjęciach to Wasz ogród? Super fala.
A te kolory - jakbym na pocztówki patrzyła.
Cudo ❤️

Tak Aniu to nasz ogród patrząc z drogi asfaltowej , która do nas prowadzi, czyli z drugiego pagórka
sylwia_slomc... 18:23, 21 lis 2024

Kordina napisał(a)
Sylwio to koralowe drzewko, które stało się bohaterem kilku zdjęć wygląda cudownie, a sam ogród, a park właściwie, to oaza na tych zdjęciach z perspektywy
Można sobie tylko wyobrazić jakie miejsce dla różnych stworzeń tam powstało, stworzyłaś całą niszę ekologiczną wśród pól. Brawo Wy!!

Zwierząt z roku na rok przybywa. Dwa lata temu pojawiła się sójka, obecnie jest ich już kilkanaście. I mamy jakiegoś ptaszka albo gryzonia, który wije gniazdko na wysokości metra nad ziemią w miskancie ML już drugi raz przy wiązaniu traw trafiłam na takie gniazdko. chyba Ci chodzi o klona brandywine. Jeśli myślimy o tych samych zdjęciach
sylwia_slomc... 18:28, 21 lis 2024

Rumianka napisał(a)
Przepiękne październikowe barwy...jesień się postarała. Drzewa tak zapełniają ogród, że robi się chyba coraz mniej miejsca na rabaty kwiatowe...Wielka uczta dla oczy, szczególnie teraz, gdzie za oknem sypie gęsty śnieg...u nas pierwszy...

U nas tez dzisiaj prószyło. Dla mnie za wcześnie ta zima przychodzi, jeszcze potrzebuję pogody żeby w ogrodzie podgonić zaległą robotę. W tym tygodniu dopiero miałam czas żeby badyle z liliowców po kwitnieniu powyciągać i wyciąć sadźce. Rabaty kwiatowe pewnie z czasem z braku słońca przestana istnieć. Mam potężny problem z nasiewającą się nawłocią w nich i z trzcinnikiem piaskowym. W łące jest świetny, ale na rabacie dusi wszystko. Niestety przywędrował do nas razem z nawłocią z ugoru sąsiada.
sylwia_slomc... 18:28, 21 lis 2024

Rumianka napisał(a)
Zamiast u siebie wstawiłam tu swoje fotki...juz przeniosłam...Sorry

Nie szkodzi
sylwia_slomc... 18:29, 21 lis 2024

Kordina napisał(a)

Wygląda jak torcik przysypany cukrem pudrem

Świetne porównanie
sylwia_slomc... 18:29, 21 lis 2024

Urszulla napisał(a)

Każda alejka urocza, uchwyciłaś najpiękniejszy czas

Pogoda była ładna, słonko kolory podbijało pięknie
sylwia_slomc... 18:33, 21 lis 2024

No mogę kontynuować choć te intensywne kolory już się kończą nawet na fotkachJeszcze troszkę ich zostało potem już będą tylko szarości i biele do wiosny To już początek listopada

Sterty liści miałam po całym podwórku

sylwia_slomc... 18:34, 21 lis 2024

ewsyg 18:35, 21 lis 2024

Mam potężny problem z nasiewającą się nawłocią w nich i z trzcinnikiem piaskowym. W łące jest świetny, ale na rabacie dusi wszystko. Niestety przywędrował do nas razem z nawłocią z ugoru sąsiada.

jak kupowaliśmy działkę, cała była zarośnięta właśnie nawłocią i trzcinnikiem. ręcznie to wszystko plewiłam. Współczuję kochana.