Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:40, 27 kwi 2014

Do góry
Tak sobie myśle czy to jakiś karczownik czy opuchlaki... Trzeba będzie lepiej pogrzebac... Ale coś mi się wydaje że opuchlaki zakwitła le liście miał jakies takie dziwne od dawna. A rh w pobliżu całe w koronkach.
Nie ma co płakać mam nowego rh to posadzę w miejsce zechlaka
Wybaczcie, że nie odpowidam kazdemu z osobna, lecę do Was poczytać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:26, 27 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, prosbe mam Chodzi o zrodlo cebulowych. Kupujesz w B i u K??? Czy gdzie indziej?

Kupowalam w B i jeszcze w kilku innych miejscach. W B nie było niespodzianek.
K nie wiem co to jest?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 27 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
A moze to faktycznie nie opuchlaki a karczownik...

Wypluj te słowa!!!
Rododendronowy ogród II. 22:16, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie odrośnie ale myślę że to co innego niż opuchlaki jakiś gryzoń.

Nornica, turkuć? Nie mam zadnych tuneli, dziur....
Ogród niby nowoczesny ale... 22:14, 27 kwi 2014

Do góry
Madzia chyba nie ma sposobu aby skrócić czas uk'adania gabionów.. Obeserowałam kilka ekip, które tym się zjamuja profesjonalnie - albo ładnie ułozony kamień i to trwa, albo szybko i byle jak....
Roztoczańskie klimaty 22:12, 27 kwi 2014

Do góry
Ja kocimiętki nie lubię... Wolę szałwię. Trzmielina to dobry pomysł.
Miejsko & sielsko 22:00, 27 kwi 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

To mi wygląda jak odrost z podkładki, na której szczepi się drzewo, ale tak wysoko to raczej nie to.
Mój bordowy klon liście na które świeci słońce ma w zupełnie innym kolorze niż te od spodu.

Tak moze być... Ma inne lrzyrosty niż oryginalne, wycięłabym te ciemnozielone liście
Wersja mini mini 21:50, 27 kwi 2014

Do góry
Bluszcz wytrzyma w słońcu?
Ogród do kwadratu 20:31, 27 kwi 2014

Do góry
Nigra - w ubiegłym roku jeden pąk... teraz już naście - nawoziłam jak Madżenka radziła... dzięki kochana

Opuchlaki 11:58, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kasiek chyba kiedyś pisała że minumum 2 tygodnie...
poczekam jeszcze dwa dni....
Opuchlaki 11:57, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kupowałaś Larvan czy zimne? NIe chce grzebać w moich smothie berry (tam je wypatrzyłam) bo zaczęły ładnie wyglądać i ładnie trzymają się ziemi, ale wypatrzyłam kilka larw w innych żurawkach przy cisach... cały ogród lałam tymi zimnymi nicieniami... czyli coś nie halo z nicieniami bądź źle go podałam... Gdyby dzisiaj nie lało poszłabym na długi spacer w poszukiwaniu wrotycza...

Lałam larvanem, dwurotnie w odstępach tygodniowych.... Bo po pierwszym zabiegu bylo zimno i dlatego ponowiłam zabieg po ociepleniu.
A EMA5 z wrotyczem to na pełna ściema... Żadnego efektu nie ma....

Chyba zostaje chemia i wrotycz...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:55, 27 kwi 2014

Do góry
Ana czy widzisz efekt działania nicieni? Bo ja jestem wkuta... Larwy tłuściutkie, żrą co się da... A już niemal dwa tygodnie od pierwszego zabiegu minęły... A od drugiego ponad tydzień...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:49, 27 kwi 2014

Do góry
Pisłam u Bogdzi... Wczoraj zaniepokoił mnie mój rh elite, ktory pieknie kwitł od dwóch tygodni... Zwiędły mu listki ....wyciągnęłam bez korzeni... W korzeniach świetnie się czujące mimo nicieni opuchlaki.... Nawet mi sie nie chciało ich zgniatać... Wsadziłam go ponownie i udeptałam... Pójdzie na śmietnik
Obok rosną kolejne rh, ktore pewnie niedługo trafi... Wrazie czego pożegnam się z rh...a wczoraj na imieniny pięknego nowego rh dostałam....
Czymam jeszcze długo czekać na działanie nicieni. Ten rh był zlewany larvanem dwuktornie... Dwa tygodnie temu i tydzien temu....
Czy dziewczyny stosujące ncienie obserowały jak szybko działają? Nie widzialam żadnej brązowej larwy!!!

Oj chyba pójdę znów w cięzką chemię.....

Najpierw EMa5 , potem Larvanem dwykrotnie, latanie i podlewanie calości i doopa! O kosztach nie wspomnę....Niech mi już żaden producent nie pisze, że coś jest skuteczego na opuchlaki. No cóż nie będzie ogrodu ekologicznego , po weekendzie majowym będzie lanca doglebowa z dursbanem....chyba że do tego czasu wydarzy się cud i larwy zbrązowieją....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:40, 27 kwi 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Bosssssko to wygląda Marzenko czy Ty je już ciachałaś w prostokąty ? to są fastigiaty ?

o takie coś mi chodzi u siebie, nadadzą się te Twoje ?

https://s-media-cache-ec0.pinimg.com/736x/63/34/8d/63348debe10d2e89ddcc5052407089cc.jpg

czosnki robią wrażenie …ślicznie

Madzia tak to moje fastigaty. Tnę je od ubiegłego roku w prostokąty aby się zagęszczały. Mialam je krzyżować ale obawiam się, że ktoś mógłby się na nie skusić.... Wole je ciąć, pieknie się zagęszczają i mam nadzieje, że w tym roku ciut się poszerzą. Na efekt poczekam jednak dłużej niż gdybym je rozpinała.problem polega jednak na tym, że u mnie hulają silne wiatry i takie ekrany rozpiete na konstrukcjach mogłyby wyrwac z korzeniem.... Niech się drzewa dobrze ukorzenią, będę myślec...

Takich grabów jak na fotkach u mnie nie będzie.... Bo musi być przestrzeń dla wiatrów. Graby w pojeżdzie mialy być takie ale skoro mi wiatry same kije wyginają to co by było gdy się zagęszczą korony?
Takie będa buki przy ekranie z tuj sąsiadki

Moje graby będa raczej takiej jak
http://www.pinterest.com/pin/421579215090326397/

Z czasem w pojeżdzie się połączą , natomiast za płotem mają być takie kostki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:38, 27 kwi 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen jak ciąć Nigrę? Każdą gałązkę potraktować sekatorkiem czy tylko te największe?

To zależy jaki chcesz mieć kształt. Ja tnę tylko po obwodzie w kwadraty, jesli chcesz mieć gęstą kulę to cichnij każdą gałązke.
W Gąszczu u Tess 11:34, 27 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

No mnie też się połączenie Casablanki z Hero podoba.
Masz rację co do dostawy jesienią. Chyba też wybiorę tę opcję.
Angieliki cudne są i chcę je mieć. Może teraz się już nie pomylą

Mamy od tego samego dostawcy... I ja nie rekomenduję, bo jego angelique nawet w połowie nie są takie jak moje z poprzednich sezonów. Mam dwa żrodła sprawdzone cebul i już na żadną promocje w innych sklepach się nie skusze....
Moje black hero identyczne... Mialy byc pełne czarne obok queen of the night... I efekt widać ale przynajmniej tonacja kolorystyczna odpowiednia

Tesiu i na pąki exotic to mi nie wyglądają, bo exotic juz od dawna kwitną u mnie i Any Art ( a przecież ma klimat taki jak u Ciebie)? Ale poczekajmy. Teraz jest czas dla pąków liliokształtnych tulipanów
W Gąszczu u Tess 11:30, 27 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Nie zachwyciłaby, Bożenko. Te tulipany są okropne. Nie dość, że żółć ma ocień nijaki, to jeszcze ten czerwony pasek. Brrrr.....

Gdyby nie to, że leje cały dzień, już dziś by tych zółtków z czerwonym paskiem nie było. Wyciepię bez namysłu.

Tesiu ja bym żadała zwrotu kasy. Mam te tulipany i nawet mi do żóltej rabaty nie pasują. Są takie mdłe... Rozumiem Twoją wściekłość, bo miały być angelique...
W Gąszczu u Tess 11:26, 27 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Chyba mnie szlag trafi!!!
Tulipki w niezabudkach to jakieś zółtki z czerwonym paskiem!!!
Ja się zaryczę.
Ciekawe, co zrobi sprzedawca, jak dostanie moją reklamację.
Wrrrrrrr... będę gryźć...

Ma te same w donicach... Wyrwałam wczoraj...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:25, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękną wiosnę masz w ogrodzie , cudną. Topsin pewnie dobry , nie mam wątpliwości ale ja bym drastyczniej z nim postąpiła , obciąc te końcówki i po kłopocie , urosną nowe zdrowe.To malutkie kawałki wiec nie oszpecą rośliny a jeszcze sie rozkrzewi , tylko dokładnie zbierz i spal to co obetniesz.Pozdrawiam.

Intuicyjnie tak rok temu zrobiłam i potwierdzam rosly ładnie cisy
Jurajski Ogród 11:21, 27 kwi 2014

Do góry
Obejrzałam fotki na dzień dobry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies