Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:12, 19 lip 2014

Do góry
Mirelko-chętnie przyjme parę nasion a czy mogę je odstąpić Marcie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:11, 19 lip 2014

Do góry
Cześć Ogrodniczki i Ogrodnicy

Na początku przyznam się Wam bez bicia, że się Wasze pochwały bardzo mnie peszą. Nie wiem jak podziękować za tyle miłych słów i westchnień. Cieszą te słowa niepomiernie, a ogród nareszcie odpłaca nam naszą pracę.
Więc zostawiam Wam w podzięce „ŁAN SERDUSZEK”.

Dziękuje:tosi, agaem, Leon60, AleksandrzeG, Sonce, Dorcibe, Polince, Makkasi, Magdzie, Małgorzacie_S, Juzi, Ewie z Katowic, Magdzie70, Jagodzie, Sebkowi, Tessie, bara, Kamasja, Mirelii, Ewie, Evchence, Irence, Loczkowej Agnieszczce, Marzence, Konstancji i Noemi.
I wszystkim podczytywającym po cichu.

I osobne podziękowania dla Magnolii, bez której by tego wszystkiego nie było, za cierpliwość , za porady pozaprojektowe, za uśmiech i poświęcony czas, za miłe słowa i pochwały i za wszystko o czym zapomniałam a było.
MARTO-DZIĘKUJĘ.

Ostatnio prawie nie zaglądam na forum bo najęłam się na pełen etat.
Zostałam etatową konewką.
Ale już dziś pokazały się malusie „igiełki” Oj jak one cieszą!

Musze już uciekać, ale od poniedziałku, mam nadzieję, że wreszcie nadgonię zaległości w Waszych ogrodach i wstawię nowe fotki z podświetlonej NIEkokoszkowni:.

Raz jeszcze Wam dziękuję, że jesteście ze mną .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:51, 18 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Dla tych , którzy nie nadążają wklejam skrót napisany dla Małej Mi

Ania! Napisałem skrót i wcielo! Grrrr, jeszcze raz, ale w skroconej formie....
Forum chyba zrobiło sobie wakacje
U mnie kwitnie wszystko to co Ty masz na pewno, wiec jeden wątek masz z głowy

Danusia najprawdopodobniej szaleje w ogrodach, bo na wątku cisza...

Madżenie ogrodnika zwolniło znacznie tempo, niemożliwe stało się możliwe

Gosia malkul zakłada trawnik. Czeka na niego całe forum i wszyscy protetycy w kraju, bo szczęki wyleca nam wszystkim

Juzia G pokazała piękne brzozy. Po prostu piękne, dwumetrowe drzewa. U Ciebie to miniaturowe iglaki porosly większe one, ale dla mnie to strefa marzeń by takowe brzozy mieć

Gabriela ma piękne obramowanie warzyw w postaci plotku z pędów derenia Przedsiębiorczość ogrodowiczan powinna być nagradzana

Magda o przydomku długonoga ma tak pięknie, że Bogda juz ani zaglądać do niej nie chce A szkoda, bo takie ogrody to w katalogach się widuje, a my mamy na własność

Ana art swoim trawnikiem wpedza mnie w kompleksy, a paczenie nawet na tak intensywną zieleń wcale mnie nie uspokaja...

Gierczusia kupiła klona. Najpierw rósł w salonie, ale cudem znalazła dla niego miejsce w ogrodzie. Zawsze może kupić drugiego, w końcu klon w domu zawsze spoko

Sylwia Syla spędza kilka godzin dziennie w ogrodzie i ma tak wycackane rabaty, że chwascika nie uświadczysz... Nie to co u mnie

Na razie tyle, pozdrawiam

Sebek dziękuję bo w niewiedzy ciut byłam a tak chwila i jestem prawie na czasie ... i brawo ... uwielbiam Twoje potyczki ze słowem bo wychodzą z wielką wygraną po Twojej stronie ... światu pokazał Wiśniewski, że umysł ścisły tez potrafi rządzić słowem a nam tu Ty o tym przypominasz ... przeczytam sobie jeszcze raz !

kawałek o protetykach mnie rozwalił ... i ekran do polerowania
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:34, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Fajowe warzywka też mam te ostre papryczki, pierwszy rok, kiedy się je zrywa?

tak...mnie sie pytaj jak ja tez pierwszy rok...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:28, 18 lip 2014

Do góry
Dla tych , którzy nie nadążają wklejam skrót napisany dla Małej Mi

Gosia malkul zakłada trawnik. Czeka na niego całe forum i wszyscy protetycy w kraju, bo szczęki wyleca nam wszystkim

Juzia G pokazała piękne brzozy. Po prostu piękne, dwumetrowe drzewa. U Ciebie to miniaturowe iglaki porosly większe one, ale dla mnie to strefa marzeń by takowe brzozy mieć

Gabriela ma piękne obramowanie warzyw w postaci plotku z pędów derenia Przedsiębiorczość ogrodowiczan powinna być nagradzana

Magda o przydomku długonoga ma tak pięknie, że Bogda juz ani zaglądać do niej nie chce A szkoda, bo takie ogrody to w katalogach się widuje, a my mamy na własność

Ana art swoim trawnikiem wpedza mnie w kompleksy, a paczenie nawet na tak intensywną zieleń wcale mnie nie uspokaja...

Gierczusia kupiła klona. Najpierw rósł w salonie, ale cudem znalazła dla niego miejsce w ogrodzie. Zawsze może kupić drugiego, w końcu klon w domu zawsze spoko

Sylwia Syla spędza kilka godzin dziennie w ogrodzie i ma tak wycackane rabaty, że chwascika nie uświadczysz... Nie to co u mnie

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:16, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Cudnie

Szczególnie forma roslin
Dziękuję za opis działań

Gosiu tam gdzie nie dotrę narzędziem do kancików to pazurkami rozluźniam ... ale jak już przysypię korą to podczas plewienia używam nożyczek i nimi nakłuwam przy okazji pozbywam się chwasta ....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Werbeny to zazdraszczam okrutnie
a co do zabawy słownej to takie rzeczy łapie w lot bo uwielbiam takie gierki

Werbeny i ubiegłoroczne i z tego roku, rosną szaleńczo, jedna ma ponad 2 metry....będę zbierać nasiona, więc upomnij się Gosiu w grudniu

mój syn lubi takie gierki słowne, zawsze matulę zagnie
Anabellka ma ogromne kwiaty, ma zrobione podpórki, jak była mała i teraz ich nie widać, a zdają extra egzamin

i spracowana dłoń ogrodniczki w porównaniu wielkości kwiatów

poczynając z tego miejsca, tworzy mi się wspaniały zakątek hortensjowy, biegnie aż do lasu

i ponad 2 metrowe ubiegłoroczne werbeny, zostawiam znowu w gruncie, chyba znowu sobie poradzą
Co z tym ogródeczkiem począć 09:59, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czekam na Twoje hortki

Ja też już się nie mogę doczekać

Magda70 napisał(a)

Oj...myślisz??

Nie ....chyba takiego potwora sobie nie wyhodowałam

Tess napisał(a)

A sprawdziłaś, czy nic jej nie podgryzło?

Tesiu tylko zobaczyłam czy dobrze trzyma się w ziemi...trzyma się .
Podlewam i czekam na cud ,może odbije

jula81 napisał(a)
A róże to posadzone już?

Nie Jula jeszcze nie ,raczej przesadzę trawki do przodu, bo potem róża je zasłoni ,a z tym muszę do jesieni poczekać .
A może ich tam nie posadzę ...sama jeszcze nie wiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:39, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

zmieniam zdanie, nie czekając na trawę - już jest wytwornie, prowansalsko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:23, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Katujesz moje oczy tym pięknem Marzenko

Czyli mam nie dawać zdjęć?
Moja "przyziemna" :) pasja 07:48, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Bardzo fajne te łubiny szkoda że tak krótko kwitną
Hortki fajnie przyrosły

Posadzialś gdzieś klosownice już?

Kłosownica czeka do jesieni, ewentualnie wiosny, na przeprowadzkę warzywnika i zakup brzóz. Wolałabym zrobić rabatę jesienią, bo mam sporo traw w przechowalni, a niecierpię ich podlewać. No i jeszcze trzebaby zadołować na zimę...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:54, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
I reszta pierdół po siewie

Cudne te pierdoły!!!!
Ogródek na trzy lata 00:53, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Śliczne to pozdrowienie

Dzięki, Gosiu
Wrzucę Ci jeszcze jednego, takiego bardziej w "morzu traw"

A propos traw - moja rudbekia z przyplątanymi kostrzewami

I przebój polnych dróg, a czasem poboczy - rumianek:

Tego też lubię. W ogóle widzę u siebie narastające zamiłowanie do roślin polnych i przypadkowych.

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 00:02, 18 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Uwielbiam towje zdjęcia, jesteś taka mega delikatna

Ja też!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 17 lip 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:28, 17 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

O matko, jak elegancko.
W Gąszczu u Tess 23:26, 17 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Babo pokaż że coś

Nigdy w życiu! Właśnie wracam od Ciebie, zauroczona i zachwycona cudownym nowoczesnym stylem ogrodu. Prostota i elegancja.
A u mnie groch z kapustą.

Nigdy w życiu.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:11, 17 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ale szpaler różany, powala, bez dwóch zdań!

tak, i o takim pomarzyć mogę... jak będę miała 2h posesję to zrobię sobie drogę dojazdową taką

macham wieczornie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:06, 17 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Boskie te ujęcia z daslszej perspektywy...w końcu się takich doczekalam..
Miodzio...

Widziałaś u mnie zdjęcia płotu przed i po??
Ogród cichy i przytulny 22:27, 17 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Miło popatrzec na te zmiany. Czas i praca bardzo popłaca. Brawo

Dziękuję
Do tego samego wniosku doszłam i działam i widzę jak z ugoru powstał ogród a teraz powstaje las.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies