Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 22:42, 17 lip 2014

Ewa, gdybym teraz zakładał ogród to właśnie tak by wyglądał - trawy w duuuzej ilości, bukszpany, cisy i graby. Wszystko cięte, ale zmechacone trawkami jak to nazwała Danusia Mój następny ogród będzie minimalistyczny
Sebek 22:57, 17 lip 2014

Tak w ogóle to musze się pozalic, że bukszpany mają askochytozę... dziś się im przyjrzałem i poleciało dużo liści z nich... Nie pryskalem przez ponad miesiąc no i mam... Jutro Topsin albo Dithane pójdzie w ruch...
Magda70 23:13, 17 lip 2014

A u Sebka jak zwykle kolorowo i soczyście...
Ciekawa jestem tego kolejnego Twojego ogrodu minimalistycznego...
Sebek 23:28, 17 lip 2014

Ja tez Ale to na razie w strefie marzeń, tych odległych i to bardzo
nicol21 23:48, 17 lip 2014

Ale super sesja! Wszystkie roślinki wyglądają na zadowolone, prężą się nie tylko do zdjęć. Horti pięknie się trzymają w górze! Kornwalnik też się pręży! No i wieeeeele piękności u Ciebie!!

a moja werbena gigant [z 1.8m wysokości] już z miesiąc sie buja. Śmiesznie wygląda taki wielki krzaczor i takie małe kwiatuszki Twoja też Cię będzie dłuuuugo cieszyła! Nawet ścięte kwiaty bardzo długo się trzymają.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sebek 00:00, 18 lip 2014

Taaakie krzaki masz? O rany, sterydami je karmilas?
makkasia 10:28, 18 lip 2014

mój następny ogród też byłby minimalistyczny
Zastanawiam sie czasami czy na pewno mogłabym zrezygnować z bylin, róż, koloru ???
Dziękuję za podsumowanie u Małej Mi ...wkleję do się jeśli pozwolisz
macham
gierczusia 12:42, 18 lip 2014

Sebek napisał(a)
Tak w ogóle to musze się pozalic, że bukszpany mają askochytozę... dziś się im przyjrzałem i poleciało dużo liści z nich... Nie pryskalem przez ponad miesiąc no i mam... Jutro Topsin albo Dithane pójdzie w ruch...

Patrz .. A ja zawsze myślałam ,że buksy są bezproblemowe....echhhh.. Taki los

Ten następny ogród minimalistyczny normalnie mnie zszokował..podobnie jak Makkasia nie wiem , czy byłabym w stanie zrezygnować z bylin ...

Kffiatuchy masz po prostu przepiękne ... Noo i śliczne zdjęcia robisz
Sebek 14:23, 18 lip 2014

Minimalizm pokochałam, sszkoda, że dopiero po założeniu ogrodu Byliny i inne kffiatki sadzilbyn w donicach , bo kolor też lubię, ale w akcentach
Sebek 14:28, 18 lip 2014

Dla tych , którzy nie nadążają wklejam skrót napisany dla Małej Mi

Ania! Napisałem skrót i wcielo! Grrrr, jeszcze raz, ale w skroconej formie....
Forum chyba zrobiło sobie wakacje
U mnie kwitnie wszystko to co Ty masz na pewno, wiec jeden wątek masz z głowy

Danusia najprawdopodobniej szaleje w ogrodach, bo na wątku cisza...

Madżenie ogrodnika zwolniło znacznie tempo, niemożliwe stało się możliwe

Gosia malkul zakłada trawnik. Czeka na niego całe forum i wszyscy protetycy w kraju, bo szczęki wyleca nam wszystkim

Juzia G pokazała piękne brzozy. Po prostu piękne, dwumetrowe drzewa. U Ciebie to miniaturowe iglaki porosly większe one, ale dla mnie to strefa marzeń by takowe brzozy mieć

Gabriela ma piękne obramowanie warzyw w postaci plotku z pędów derenia Przedsiębiorczość ogrodowiczan powinna być nagradzana

Magda o przydomku długonoga ma tak pięknie, że Bogda juz ani zaglądać do niej nie chce A szkoda, bo takie ogrody to w katalogach się widuje, a my mamy na własność

Ana art swoim trawnikiem wpedza mnie w kompleksy, a paczenie nawet na tak intensywną zieleń wcale mnie nie uspokaja...

Gierczusia kupiła klona. Najpierw rósł w salonie, ale cudem znalazła dla niego miejsce w ogrodzie. Zawsze może kupić drugiego, w końcu klon w domu zawsze spoko

Sylwia Syla spędza kilka godzin dziennie w ogrodzie i ma tak wycackane rabaty, że chwascika nie uświadczysz... Nie to co u mnie

Na razie tyle, pozdrawiam