Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

zawitka 14:41, 17 lip 2014

Rabatki cudne i tyle kolorów ----a przyleciałam od Agani zobczyć tę piękną pysznogłówkę Fajny kolorek ;jeszcze nie mam pysznogłówki ale mus bo piękna na rabacie
Pszczelarnia 16:05, 17 lip 2014

Ireno, dlaczego ten dzwonek Cię denerwuje? Ja sobie kupiłam na próbę do miejsca ocienionego. Nada się? Rozłazi się, potrzebuje dużo wody?
malgorzata_s... 16:42, 17 lip 2014

Buziaczki uśmiechnięta Irenko Nadrobiłam i jestem zachwycona jak zwykleFloksy u mnie jeszcze w powijakach a u ciebie w kwiatach cale. Myślałam że w tym roku wcześniej będą a jednak nie
eliza3 17:53, 17 lip 2014

Irenko, tak rzadko teraz bywam na forum... a tak lubię pospacerować po Twoim ogrodzie...
Przeleciałam szybciorkiem, choć na chwilę nacieszyć oczy... jak zwykle uroczo...
Pozdrawiam cieplutko.
Mala_Mi 22:51, 17 lip 2014

Miałam pochwalić kostki bukszpanowe.. i jakoś nei wysłałam posta wczoraj, albo przedwczoraj..

Winogronko rośnie .. te Twoje z patyczków
mira 11:10, 18 lip 2014

Milka napisał(a)

Anuś dzięki miło słyszeć, że zmierzam ku lepszemu
wprowadziłam kolejne ozdoby, reszta czeka na powieszenie

i tu w tym miejscu przy motylach i ważkach, sadzę powojnik Solidarność, ma intensywnie czerwone kwiaty, ciekawe czy w tym roku je zobaczę

Aniu pozdrawiam

No zmiany milowe widzę mam nadzieję ze zimą będziesz nas zasypywać fotkami przedtem i potem i to będzie dopiero power dla wszystkich
a w tym miejscu jesli słoneczne posadziłabym budleje - tak mi się skojarzyło, że aż Ci musiałam napisać
liatrami też się zachwycam w tym roku musowo dosadzę więcej, a Leonardo da Vinci mam i ja / od wcozraj /
a limiki masz wielkoludy - super będzie
pozdrawiam
Milka 12:00, 18 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Irenko .. A ja uwielbiam ten Twój busz .. I te kolory i tą różnorodność .. Achhhhh... Ściskam

Gierczusiu, ja się zastanawiam czy ja aby nie za gęsto sadzę wejść i coś zrobić, och jak trudno, ale plus jest...mniej chwastów
cieszę się, ze podoba się busz, zatem aktualne fotki

moje faworytki wśród lilii, bo najbardziej pachną, nastawiam się tylko i wyłącznie na pachnące

ta jest wyjątkowa, w dotyku jak sztuczna, a pachnie nietypowo dla lilii, bo jak tysiąc konwalii

te czuć z daleka...kolor i zapach w skali 1-10, 10!

te również 10!!
wygląd, kolor i zapach
Milka 12:10, 18 lip 2014

malkul napisał(a)
Werbeny to zazdraszczam okrutnie
a co do zabawy słownej to takie rzeczy łapie w lot bo uwielbiam takie gierki

Werbeny i ubiegłoroczne i z tego roku, rosną szaleńczo, jedna ma ponad 2 metry....będę zbierać nasiona, więc upomnij się Gosiu w grudniu

mój syn lubi takie gierki słowne, zawsze matulę zagnie
Anabellka ma ogromne kwiaty, ma zrobione podpórki, jak była mała i teraz ich nie widać, a zdają extra egzamin

i spracowana dłoń ogrodniczki w porównaniu wielkości kwiatów

poczynając z tego miejsca, tworzy mi się wspaniały zakątek hortensjowy, biegnie aż do lasu

i ponad 2 metrowe ubiegłoroczne werbeny, zostawiam znowu w gruncie, chyba znowu sobie poradzą
dorkow0 12:21, 18 lip 2014

Irenko, witaj...
Jak u Ciebie pięknie...
Te Hosty są cudowne i Hortensje... Brawo...
Obejrzę, co dam radę, na miarę możliwości czasowych, ale obawiam się, że długi czas spędzę w Twoim ogrodzie...
Serdeczności zostawiam...
Milka 12:23, 18 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Ciekawa jestem jak będIe z tą rubrum u Ciebie .. Ja kawałeczek porwałam w Egipcie , ale psttttt,, to był na koniec sierpnia. Przywlokłam ją do domu , i przetrzymalam przez całą zimę, wewnątrz. Była bidna ale wytrzymała.. Latem wysadzona do donicy szalała... Ale zimy na zewnątrz nie przetrzymala

Gierczusiu, ważna wiadomość, w razie co schowam do domku letniego, a potem ją ciut nawozami podpędzę i będzie znowu w gruncie, chyba że będzie zima, jak ostatnio, to bez problemu da radę
u mnie rośnie Lagerstroemia Indica, stale w podobnej fazie, aby zobaczyć jej płonące piękno, musiałby się klimat bardzo ocieplić, ale tak naprawdę powinna paść, a stale odbija mimo zim
taka powinna być
lfficial&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=XvPIU7_hK8fsPNTOgIAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1304&bih=667" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.pl/search?q=lagerstroemia+indica&client=firefox-a&hs=Zw6&rls=org.mozillalfficial&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=XvPIU7_hK8fsPNTOgIAM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1304&bih=667

a u mnie taka

za to inne cieszą, z braku czasu tylko czasami podlewam, aż dziw że takie śliczne są

a tu rzadko podlewam, eksmisję robię żurawkom i coś dołem nowego, nie wymyśliłam jeszcze, bo są tam lawendy, liatrie, dzwonki