Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:56, 24 wrz 2025

Do góry
Tomaty zebrane to czas na sadzenie tego co w tle zdjęcia.
Pomidorowy Zawrót Głowy 10:55, 24 wrz 2025

Do góry
Dzisiejsze zbiory.

Najbliższe noce zapowiadają na tylko +3’C. Coraz gorsze warunki dla pomidorów. Przez różnice temperatur i wilgotności niektóre odmiany zaczęły pękać.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:45, 24 wrz 2025

Do góry
Pamiętacie moje rozkminki na temat pewnego miejsca w ogrodzie? I że stanęło na rzeźbie autorstwa małżonka?
No to mam nowe koncepcje . A małżonek już dawno zamówił i dostał stosowne narzędzia do zmiany pnia w nowoczesną bryłę .
Cokolwiek tu będzie - wyznaczyłam sobie sznurkami miejsce i się z nim oswajam. Póki co na tapecie jest kwadratowa rabata z jednolitymi niskimi nasadzeniami oraz jednym drzewkiem Pissardi.
O tak:

Zacisze Alicji 10:18, 24 wrz 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Cudnie tu
Zdjęcie z ławką w słońcu też piękne i zachęca żeby przysiąść i cieszyć się ciepełkiem
Zieleń, drewno i antracyt 10:10, 24 wrz 2025

Do góry

Przyjemnego dnia
Zieleń, drewno i antracyt 09:56, 24 wrz 2025

Do góry
I jeszcze trochę wczesnojesiennego słońca.
Kadry powtarzalne, ale bardzo je lubię, nawet z suchulcami na rabatach

Zacisze Alicji 09:45, 24 wrz 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Rozchodniki teraz najpiękniejsze.
Mam ochotę na nowe. A kilka widzę muszę na wiosnę przesadzić bo inne rośliny je zasłaniają. A szkoda jak nie są teraz widocznie.
Widok z pierwszego zdjęcia śliczny.
Zieleń, drewno i antracyt 09:42, 24 wrz 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Jesień idzie, nie ma rady na to...
Niby jeszcze zielono, niby jeszcze kolorowo i pięknie, ale czuć już jesień.

No nie chce być inaczej

Lubię ten moment, jesienne światło i kolory. Przyjemne ciepło a nawet czasem szarugę ( gdy zalegam z książką przed kominkiem), ale w tym roku jakoś to jeszcze za szybko.

Schowam dzisiaj hamak, kokon na tarasie jeszcze trochę powisi, tam ciepło utrzymuje się dłużej.

Widoki z kokonu na ogród już prawie "kokonowy"
Ogród z koniczynką 09:42, 24 wrz 2025

Do góry
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 09:17, 24 wrz 2025

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Jakieś decyzje w sprawie wąskiej rabaty? Nowych rabat u siebie nie mam, to u Ciebie zaglądam co planujesz i co wybierasz

Decyzja jeszcze nie podjęta, jedynie wiem, że jedną hortkę tam chętnie dam. Z hakonkami mi ciężko idzie, więc ewentualnością jest sesleria. Muszę jeszcze ocenić jak to będzie wyglądać przez okno, bo mam na to miejsce widok z salonu.

Teraz w pierwszej kolejności muszę posadzić te 5 pęcherznic co kupiłam wczoraj i rozmieścić wstępnie te dwie kulki na zachodzie. Do tego jakaś zimna noc idzie więc zbiorę dziś pomidory kolejne na przetwory.

W sobotę odbieram zamówione 3 ambrowce Slender Silhouette i mamy grupowy napad na szkółkę. Pewnie dojdzie jeszcze coś do dosadzenia. Denerwują mnie pomyłki hortensji - miałam mieć 6 Polar Bear, a ani jedna nią nie jest. Dlatego pomyłki powędrują w inne miejsca sukcesywnie, a w sobotę jak spotkam miśki to kupię chociaż 3 sztuki.

Kaszubskie piaski 09:14, 24 wrz 2025

Do góry
Jednak Złota Reneta
Czekam do października żeby spróbować.

Ogrodowe skarby 08:56, 24 wrz 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Patrycjo dzięki za relację a co to za olbrzymki te białe zawilce jesienne?

Andrea Atkinson.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 08:30, 24 wrz 2025

Do góry
Dzięki za cynk, że się zaczęły. Pozdrowionka!
Sezon 2017 u Hanusi 08:29, 24 wrz 2025

Do góry
Gosiu, łąkę bylinową masz przy lasku, jeszcze październik może dać kilka grzybków, tylko trzeba w ogrodzie bywać. U mnie z tym bywaniem gorzej, ale jak się udaje, to staram się przewietrzyć. Powodzenia

Elu, bardzo mi przykro, że u Ciebie borówka nie owocuje. Moje już siedzą na tym samym miejscu 40 lat, i ciągle mam owoce. Raz mniej, raz więcej, ale co roku. Czy dajesz im siarkę na jesieni? A azotowych nawozów to dawać trzeba tylko wiosną, potem potas i fosfor. A najlepiej taki nawóz do borówki, chociaż ja tym opisom nie wierzę. U siebie daję azofoskę wiosną i m lecie, i w razie zauważenia chlorozy, podlewam właśnie magiczną siłą. Co roku wiosną odgarniam sosnową korę i sypię pod krzew torf. Potem go z powrotem okładam korą i cała moja robota przy nich. A , i zapomniałam o cięciu. Trzeba ciąć i wycinać stare gałęzie, wtedy z tych pniaczków wyrosną nowe gałązki i na drugi rok już będą owoce. I woda, woda, woda.

Bożenko, dziękuję za zerknięcie do mnie na wątek. Niewiele w tym roku, bo zafundowano mi wojaże na cały sierpień, ogród się rządził sam, i ogólnie jestem zadowolona. Jest jeszcze dużo miejsc do ogarnięcia, ale jak co roku, mordor zostanie pewnie aż do wiosny.

Jeszcze mam do zebrania pigwę i pigwowce, maliny owocują pełną parą i jeżyna ma jeszcze chęć uraczyć mnie owocami aż do przymrozków.

Kwietny ogród jeszcze w rozkwicie, chociaż to już schyłkowe kolory. Trawy w rozkwicie.

Wzgórze chaosu 08:23, 24 wrz 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
Motylek od Ciebie fruwa przed wejściem i czeka na Agusię
Rozproszenia doskonale rozumiem i trzymam kciuki za nowe!!! Domek już rośnie, super
U mnie front zarośnięty, białe zawilce dają tam teraz czadu.

Na pewno przyjadę odwiedzić motylka. I Ciebie oczywiście ❤️❤️❤️

Ale to już na pewno w przyszłym sezonie
Także, jakbyś chciała się wtedy pozbyć jakichś roślin, to jestem chętna, dam im nowy dom
Wzgórze chaosu 06:55, 24 wrz 2025

Do góry
Iwonka napisał(a)
"Józek" uwielbiam twoje poczucie humoru
Obiecuję jakąś brzydotę wkrótce!!! na serio bardzo się postaram
Na razie wysyłam moje siano z drugiej działki
I znów wtopa no nie

Ciągle za ładnie
Nawet zbiory masz takie idealne!
Ogród Basi i Romka 00:19, 24 wrz 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)

Cudowne hosty ❤️❤️❤️
Grzebiuszka ziemna 23:46, 23 wrz 2025

Do góry
Agnieszko - dziękuję za uznanie Wiesz sama niegdyś jeździłam dużo rowerem, ale zawsze trzymałam się brzegu drogi z przyczyn wiadomych, a nigdy nie jechałam środkiem

Muszę jeszcze podać link do cudownej osoby, która tworzy ogrodowe spódnice, zachwyciłam się nią i jej świadomością:
https://www.youtube.com/watch?v=v-DJNSiCYcE&list=TLPQMjMwOTIwMjUiIqYSewuPFg&index=2

Zdziwiłam się bardzo moim paprykom, bo nie spodziewałam się jeszcze tylu owocków po tak mokrym lecie a jednak części udało się przeżyć :

Ogród z zegarem 23:34, 23 wrz 2025

Do góry
Oczywiście nadal nie wybrałam drzwi.

W ostatecznej rozgrywce zostały jednak 3 modele.

1.

2.

3.

Doświetle będzie jedno i z szybą wenecką. Bez szprosów.
Kolor zostaje 3003, czyli ten, co w modelu 1 i 3 (to jest ten sam kolor, ale wiem, że inaczej wygląda na tych zdjęciach).

Aż zainwestowałam we wzornik kolorów RAL i jutro jeszcze obejrzę dokładnie ten kolor w świetle dziennym .

Zacisze Alicji 23:32, 23 wrz 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Piękna róża podobna do mojej Princes Diana.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies