A może byś tam pośrodku zrobił coś w rodzaju skrzyni z kratką?
byłoby bardziej widoczne w części środkowej, nie wiem czy mogę zacytować? Ale chodzi o różne kształty do samodzielnego wykonania o szerokości dostosowanej, mężaty Judith kiedyś coś w ten desenik zrobił :
Trawa pampasowa pod wiśnią Kanzan nie budzi się. Widział bym tam jakiś krzew liściasty typu kalina, dereń, jaśminowiec.
Lokalnie nie trafiłem ciekawej kaliny. Na pewno nie ma odmian polecanych przez Tar. Wysyłkowo średnio chcę kupować. Jak kupię kalinę Roseum, to będzie jej trochę ciasno. No i mszyca ją lubi...
A dziś trafiłem przypadkiem derenia. Miał ciekawy pokrój, jakby jeden pęd, który wyżej się rozgałęzia. Nie jestem pewien, ale chyba właśnie ten, był podpisany jako 'Flaviramea'.
Co myślicie o dereniu rozłogowym Flaviramea? Warto go mieć? Białe kwiaty pasują mi na tej rabacie. Do tego daje trochę koloru zimą. Może ktoś ma fotki?
Może być cementowa, plastykowa duża czy metalowa, chodzi głównie o kształt ale rozumiem, że nie lubisz czegoś w swoim ogrodzie
Dzięki za nazwę rodka, bo miałam nawet pytać
No i pojechałem po tego derenia Flaviramea. Był jeszcze jakiś Miracle i zwykły zielony. Ale nic nie zgadzało się z opisami. Kupił bym pewnie coś innego niż myślałem
Zrezygnowałem z derenia i tym sposobem mam czekoladową pęcherznicę Nie wiadomo jaka to odmiana, ale za 12,99 zł taka sadzonka była ok.
Hej Marcin pęcherznice odmianowe zazwyczaj są opisane z dopiskiem PBR (chronione prawem), myślę że to podstawowy gatunek ciemnej, czyli Diabolo, trudno ocenić.