Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:50, 04 cze 2026

Ajka - dzięki Ja za chwastami też z reguły nie nadążam

Lidka - nie ma za co Pytania nie rozumiem
LIDKA 07:38, 05 cze 2026

Daguś na ostatnim foto liście wyglądają na biało zielone alem ślepa i teraz na większym ekranie widzę że to światłocienie tylko. To już pytania nie ma.
Marcin89 10:09, 05 cze 2026

LIDKA napisał(a)
Daguś na ostatnim foto liście wyglądają na biało zielone alem ślepa i teraz na większym ekranie widzę że to światłocienie tylko. To już pytania nie ma.
Chyba jednak nie światło. Według mnie liście są zielono-kremowe. Widzę obwódki.

Magara - chodziło o variegację liści. Czyli czy są pstrokate, dwukolorowe. Cecha wszystkich odmian ze słowem "variegata" w nazwie
Basieksp 10:12, 05 cze 2026

Ale ładnie Ci się on rozrósł Ja mam zielony i też ten zielono żółty. Ten zielony ładnie mi rósł, ale w zeszłym roku zaczął marnieć, zauważyłam, że to mrówki mi go podkopywały. Wykopałam, go podzieliłam i rośnie. A ten drugi, potrzebował trochę czasu by ruszyć, ale ruszył i jest ładny, ale nie aż taki duży jak te Twoje
Judith 11:20, 05 cze 2026

Magarko, pogoda piękna się zrobiła, a Ciebie choróbsko dopadło, psia kostka! Dobrze, że już Ci lepiej, zdrowiej i nie wystawiaj nerek na zimny wiatr znad morza .
GingerO 12:34, 05 cze 2026

Magaro czytam Cię, czytam. Szok dla mnie ze ponad 100 roślin posadziłas na Jubileuszowek. Ona duża jest?
Magara 18:38, 05 cze 2026

Lidka, Marcin - zapomniałam napisać, że na tych zdjęciach są dwa różne wielosiły chociaż byłam pewna, że to pisałam
Heaven Scent, ma ciemniejsze liście, całkiem zielone i kwiatki wpadające z fiolet.
Stairway to Heaven ma jaśniejsze liście, takie zielono-limonkowo-kremowe i jaśniejsze kwiatki.

Zdjęcia z dziś, trochę słabe bo robione w deszczu - na pierwszym Heaven Scent, na drugim Stairway to Heaven:

Magara 18:43, 05 cze 2026

Basia - kojarzę, że chyba kupowałysmy w tym samym miejscu U mnie im chyba wyjątkowo dobrze, co roku dokupuję kolejne.

Judith - u nas akurat pogoda się popsuła, jest wręcz zimno nawet dzisiaj...

Ola - no właśnie ta rabata wcale nie jest duża Ale ja lubię gęsto, żeby chwastów nie było widać No i w sumie sporo tam upchnęłam jednorocznych z własnych rozsad
sylwia_slomc... 19:06, 05 cze 2026

Pamiętam jak zaczynałaś ogród zakładać, jak się rodził krok po kroczku i proszę jakie piękne miejsce teraz macie
Basieksp 22:24, 05 cze 2026

No, w tym samym, bardzo ładne sadzonki przyszły Ja nie dokupywałam klolejnych ale sobie ten jasny już wcześniej podzieliłam i mam dwa lub nawet trzy, kurcze nie pamiętam ile Ten ciemny też podzieliłam, ratowałam go przed mrówkami, mam kilka małych kępek ale widzę, że rosną Ogólnie, to lubię je, ładne są, jeden i drugi