Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Beaty 22:32, 08 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)

Iwonko cebule sadziłam sadzarką do cebulowych bardzo fajne urządzonko szybko i sprawnie. Tulipany na 10-12 cm narcyzy 10- 15 cm a krokusy trochę płycej. Gdyby nie sadzarka to bym się zamęczyła na śmierć

Beatko, ja miałam taką z Obi, i wolałam sadzenie w koszyczki. W sadzarce zostawała ziemia i nie chciała się wytrzepać. A pod sadzarkę do dołka sadziłaś po 1 tulipanie czy więcej ?
Kubusiowo II 22:30, 08 paź 2014

Do góry
Gosiu, pozdrawiam.
Patrze na twój warzywnik i mam pytanie: gdzie mogę znaleźć jakąś instrukcję do zrobienia nawadniania w skrzynkach? Podlewanie z góry nie zdało egzaminu. Na drugi rok warto by pomyśleć o rozwiązaniu podobnym do twojego. I gdzie kupić te elementy? Jakiej firmy?
Ogród Beaty 22:29, 08 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, na jaką głębokość i jak sadziłaś cebule?

Iwonko cebule sadziłam sadzarką do cebulowych bardzo fajne urządzonko szybko i sprawnie. Tulipany na 10-12 cm narcyzy 10- 15 cm a krokusy trochę płycej. Gdyby nie sadzarka to bym się zamęczyła na śmierć
Ogródek Iwony 21:57, 08 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo podoba mi się to zdjatko, te osadzenia z żurawkami

Witaj Aniu w moim ogródku. Mam nadzieję, że żurawki wezmą się w garść wiosną.
Ogródek Iwony 21:55, 08 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Iwonko sliczne zmiany barwy takie intensywne sliczne te fotki i jeszcze rax dziekuje za zobrazowanie kamyczkowe dobrej nocki

Jolu, ta rabatka ma szybko cień i po południu dobrze się ją fotografuje
I cieszę się, ze mogłam choć troszkę pomóc
Ogród Beaty 21:42, 08 paź 2014

Do góry
Beatko, na jaką głębokość i jak sadziłaś cebule?
Ogródek Iwony 21:28, 08 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

]
We wrześniu jeszcze było kolorowo

Bardzo podoba mi się to zdjatko, te osadzenia z żurawkami
Zakątek z fioletową ławeczką 21:18, 08 paź 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Iwonkofajnie wygląda red baron w takiej ilości A kwiatków u mnie nie jest dużo, dopiero w tym roku troszkę przybyło

Wiem Doniu, jestem na bieżąco
Kosolkowa Pasja 21:07, 08 paź 2014

Do góry
Pozdrawiam Olu, ciemności szybko nastają, ale czytam, że ci to nie przeszkadza w tempie prac.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:03, 08 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cisy chyba ładne, dużo zieleni od razu się zrobiło
A szmaragdy takie równiutkie

bardzo ładne Iwonko niektóre egzemplarze może mało doskonałe, ale nie martwię się, naczytałam się, że po cięciu nawet ze zdrewniałych części odbija

a szmaragdy owszem, udane, jeden trochę niższy tylko
Ogródek Iwony 21:00, 08 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo podoba mi się to Twoje maleńkie oczko wodne i jego otoczenie.

Dziekuję Dorotko. Lubię ten zakątek. Tam jeszcze dojdą trawki w przyszłości I mam nadzieję, że berberys bagatell pokaże w przyszłym roku, na co go stać
Ogródek Iwony 20:53, 08 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy Iwonko ....
A do zakopanych tulipków zawsze jakieś trawki można dosadzić

Dziękuję pięknie, będzie 14 października, a goście w przyszłą sobotę

Witam cię u mnie.
A trawki może dobiorę, bo ich mam jeszcze mało, a na tej rabatce, co piszę, zupełnie mało. Nawet dziś tak sobie patrzyłam, że wysokie miskanty byłyby ładnym tłem i zasłaniałyby od drogi co nieco Róże już na tej rabacie przekwitły i jeżówki też. Zrobiło się smutno. Może jakieś żółte trawki albo żółte hosty pod pień jodły dać wiosną? Na dodatek żurawki pomarańczowe po podziale jakieś mizerne. Czerwone ładnie się przyjęły, tedrugie słabo. Zobaczę wiosną.

We wrześniu jeszcze było kolorowo

Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:28, 08 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Violu, jak zobaczyłam taką inspirację, zaraz mi przypomniała mi się twoja rabatka: http://pl.pinterest.com/pin/529876712381998893/
Ach, sama bym chciała mieć coś takiego w ogrodzie
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 19:42, 08 paź 2014

Do góry
Może pół godziny temu przyszłam z ogrodu po podlewaniu roślinek, a teraz pada, hi, hi. Robota goopiego
Ogródek Iwony 19:39, 08 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Iwnoko jak bardzo dokładnie pomierzysz plac na wjazd to podeślij, może uda się coś wykombinować

Bardzo chętnie . Dziś planowałam, ale po obiedzie coś mi wypadło, potem już było szarawo, więc postanowiłam podlać ogród, bo dziś było dość ciepło, a moim hortensjom pić się chciało.
Spojrzałam na koszyczki i niewsadzone tulipany i myk, po łopatkę i grabki sobie poszłam, więc plany wzięły w łeb, sadzenie mi się przytrafiło przy przydrożnej latarni, co z ulicy świeciła.
Po 50 cebuli stwierdziłam, że za kreta mogę robić, bo nic już nie widzę. Podlałam więc moje roślinki , a resztę posadzę jutro. Jak wróciłam przed chwilą, to przeczytałam na jakimś wątku, jak Ana radziła, żeby tulipany za czymś posadzić, co potem liści nie będzie widać. A u mnie zong !!!
Będzie widać, bo jakoś wszystko jeszcze jak na dłoni, za żurawkami posadziłam, ale nie wiem, czy one potem zakryją liście, bo są jeszcze małe, a jak wiosną będą szybko rosnąć? Tego nie wiem.
Ale za to posadziłam w koszyczkach po 7 cebul w takiej linii, co na końcu zawija. Ciekawe, jak to będzie wyglądać wiosną ? I nie wiem, czy nie za płytko. Się okaże.

A dziś zdążyłam obfocić mój "wjazd" z każdej strony i widoki z okna, które mnie nie zadowalają. Będzie planowania i pracy w przyszłym roku.
Jeśli jutro nie zdążę pomierzyć, to nie wiem kiedy.

Za kilka dni mam gości, bo mamy 25-lecie z moim e-Musiem i już się stresuję, bo sama będę robić wszystko (przyjęcie w domu). Jak ktoś ma linka do jakiś pyszności, to uprasza się o podesłanie, bo stres mnie zjada, jakie menu przygotować
Moja codzienność - ogród Oli 19:28, 08 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Olu. Próbowałam rozgryźć dziś twój wątek, ale noc mnie zastała. Pięknie na początku było, cudnie jest na końcu. Środek w wolnej chwili poczytam. Pozdrawiam serdecznie i zaznaczam wątek

Dziękuję Iwonko i podziwiam za wytrwałość w czytaniu
Środek w skrócie to praca, praca i praca...
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:48, 08 paź 2014

Do góry
Piękny front. Ale się powtarzam. Trochę mało fotek z wjazdu, a muszę zaplanować u siebie. To wcale nie jest takie proste.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 16:19, 08 paź 2014

Do góry
Cisy chyba ładne, dużo zieleni od razu się zrobiło
A szmaragdy takie równiutkie
Ogród na glinie 16:09, 08 paź 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
O, zakupy cieszą oko nie tylko właścicielki. Berberys daje po oczach, super. Mi też możesz puścić n pw namiary na sklep - może się przyda w przyszłości.

Mi też
Jak Małgosi nie ma, tzn. jest w ogrodzie i sadzi. najprzyjemniejsza to rzecz
Ogródek Iwony 15:41, 08 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko widzę, że dylematy związane z wycięciem wierzby.
Ja już decyzję podjęłam, że będę dwa drzewa u siebie wycinać. Czasami niestety mimo całej miłości do drzew trzeba takie decyzje podejmować

Ja już nie żałuję decyzji, tylko przechodzę do planowania od zera. Moim następnym etapem bedzie zaplanowanie wjazdu i nasadzeń, nie chcę, by było monotonnie, ale przeładowania też chcę uniknąć. Teraz robię pomiary miejsca na wjazd
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies